بازدید از سد آبریز شهرستان کهگیلویه

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد و جمعی دیگر از مدیران استانی و شهرستانی، از ساختگاه سد آبریز در شهرستان کهگیلویه، بازدید و در خصوص مشکلات آن، گفتگو و تصمیم گیری لازم صورت گرفت.

به گزارش روابط عمومی شرکت اب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد، در این بازدید، مهندس بهروز مرادی، مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، با تاکید بر اهمیت و جایگاهی که این سد در توسعه منطقه خواهد داشت، گفت: با اتمام طرح مطالعاتی سد آبریز یا مارون ۲ عملیات اجرایی و ساخت این سد از سال ۹۹ آغاز می شود .

وی با بیان اینکه این طرح هم اکنون در مرحله مطالعاتی فاز اول است و پیش بینی می شود مطالعات آن تا پایان سال ۹۸ انجام شود، اظهار داشت: بعد از مطالعات فاز یک و اخذ کد اجرایی، عملیات اجرایی از سال ۹۹ آغاز خواهد شد .

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، افزود: با توجه به محرومیت منطقه و ضرورت تسریع در انجام مراحل کاری مربوط به این سد، با همکاری وزارتخانه های نیرو و اقتصاد، منابع مالی آن از طریق صندوق توسعه اسلامی تامین خواهد شد .

همچنین، نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی، احداث سد آبریز را یک اولویت دانست و گفت: در بازدید مدیرعامل محترم شرکت توسعه منابع آب و نیرو تصمیمات خوبی اتخاذ شد که امیدواریم با تلاش جمعی به زودی شاهد بهره برداری از آن باشیم.

عدل هاشمی پور، با اشاره به اینکه سد آبریز در لایحه بودجه قرار گرفته و ردیف بودجه ای دارد گفت: سال ۹۸ اعتبارات خوبی به این طرح تخصیص داده شده و لازم است تا همکاری های جمعی مردم و مسئولان نیز در خصوص این سد بیش از گذشته شود.

سپس، مهندس داودی مهر، مدیرعامل شرکت اب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد، با بیان اینکه طرح مطالعاتی سد آبریز در حال اتمام است، گفت: با پیشرفتی که تاکنون حاصل شده، پیش بینی می شود تا پایان سال ۹۸ مطالعات این پروژه توسط شرکت مشاور به اتمام برسد و در سال ۹۹ کار ساخت سد توسط شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران انجام شود.

وی، افزود: با توجه به وضعیت اشتغال در کشور و معضل بیکاری، در صورت ساخت سد آبریز، اشتغال زایی برای حدود ۱۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم به وجود می آید که امیدوارم با تلاش و تخصصی که شرکت منابع آب و نیرو در ساخت سدهای عظیم دارد در کمترین زمان ممکن این معضل نیز حل گردد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد، با اظهار اینکه آبیاری ۲۰ هزار هکتار از اراضی کهگیلویه و چرام از اهداف اولیه سد آبریز می باشد، گفت: حجم مخرن سد ۱۳۵ میلیون متر مکعب با ارتفاع ۱۵۰ متر و طول سامانه انتقال ۲۰ کیلومتر می باشد و تا ۲۰۰ میلیون متر مکعب را نیز می تواند در طول سال ذخیره نماید که سامانه انتقال آن به صورت ثقلی و تلفیقی از تونل و سیفون و خط لوله است که مجموع تونل های انتقال آب حدود ۱۱کیلومترمی باشد .

لینک اصل خبر در سایت شركت آب منطقه‌ای كهكیلویه و بویراحمد

    منبع خبر

    شركت آب منطقه‌ای كهكیلویه و بویراحمد

    شركت آب منطقه‌ای كهكیلویه و بویراحمد یک سازمان دولتی می باشد

      نظرات