بهره‌وری آب کشاورزی سالانه ۷ درصد افزایش یافته است

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی از هدفگذاری این وزارتخانه برای دستیابی به تولید ۱۶۰۰ گرم محصول به ازای مصرف هرمترمکعب آب در افق ۱۴۰۴ خبر داد.

به‌گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، "علیمراد اکبری" در دومین روز همایش سازگاری با کم‌آبی در وزارت نیرو، اظهار کرد: روند بررسی آمار ۳۰ ساله نشان از کاهش بارندگی و رواناب‌ها و افزایش درجه حرارت دارد که این امر به‌دلیل افزایش گازهای گلخانه‌ای و تغییرات آب و هوایی است و تنها مربوط به کشور ما نیست .

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به کاهش منابع آب قابل استحصال کشور از ۱۳۰ به ۱۰۰ میلیارد مترمکعب، گفت: با تمهیدات اندیشیده شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی، در سازگاری با کم آبی، میزان تولید در بخش کشاورزی نه تنها کاهش نیافته بلکه افزایش پیدا کرده است .

وی، عوامل طبیعی و انسانی را در کاهش منابع آب موثر دانست و تصریح کرد: در جلسه ششم اسفند ۱۳۹۶ هیئت وزیران، بحث تشکیل کارگروه ملی سازگاری با کم آبی با پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های نیرو، جهاد کشاورزی، کشور، صمت و سازمان‌های برنامه و بودجه و حفاظت محیط زیست به تصویب رسید .
اکبری هدف از تشکیل این کارگروه را هماهنگی و پیگیری اجرای سازگاری با کم آبی در مناطق مختلف و اتخاذ تصمیم‌های مناسب عنوان کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین تصمیم‌های این کارگروه، تصویب برنامه‌های عبور از تنش آبی در سال ۹۷ استان‌های اصفهان و خوزستان بود که باعث جلوگیری از مشکلات بزرگ در این استان‌ها شد .

وی، تاکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی به‌عنوان متولی اصلی تولید غذا به‌دنبال تولید پایدار با اتکا به پایداری منابع از جمله آب است .

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی بحث کاهش سطح زیر کشت آبی را در دستور کار قرار داده و به‌دنبال توسعه عمودی با هدف اشتغال، درآمد و توسعه پایدار با منابع موجود آب و خاک است .

اکبری با اشاره به افزایش بهره‌وری آب کشاورزی در چند سال گذشته گفت: متوسط تولید محصول به ازای مصرف هر مترمکعب آب از ۹۰۰ گرم به ۱۳۲۰ گرم رسیده و دستیابی به هدف‌گذاری ۱۶۰۰ گرم در افق ۱۴۰۴ قابل تحقق است .

وی با بیان اینکه بهره‌وری آب کشاورزی هرسال هفت درصد افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: این امر باعث صرفه‌جویی ۳ میلیارد مترمکعب آب، افزایش تولید ۴ میلیون تن محصول و ۲۰۰ هزار میلیارد ریال صرفه جویی اقتصادی شده است .

لینک اصل خبر در سایت شرکت آب منطقه‌ای مرکزی

    منبع خبر

    شرکت آب منطقه‌ای مرکزی

    شرکت آب منطقه‌ای مرکزی یک شرکت می باشد

      نظرات