منطقه بندی راهی برای تحقق عدالت است

منطقه بندی راهی برای تحقق عدالت است

به گزارش روابط عمومی معاونت برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری قزوین؛ به نقل از هفته‌نامه پیام شهر، کشاورز صفیئی گفت: تحقق عدالت و کاهش فاصله میان مناطق شهری ازنظر فراوانی، توزیع خدمات و دسترسی به مراکز خدماتی با تدوین برنامه‌های میان‌مدت و بلندمدت امکان‌پذیر است که البته این مهم کار دشواری است؛ زیرا غفلت‌های صورت گرفته  در دهه‌های اخیر باید موردتوجه قرار گیرد.

کشاورز صفیئی ادامه می‌دهد: با توجه به اهمیت عدالت در توزیع امکانات و خدمات شهری، مراکز دانشگاهی و مدیران شهری تمام تلاش‌ها و برنامه‌ریزی‌های خود را بر تحقق عدالت فضایی به‌منظور دسترسی متوازن و عادلانه به خدمات و امکانات شهری معطوف کردند که بررسی سرانه‌ها و کاربری اراضی این نکته را تایید می‌کند.

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری قزوین در ادامه با اشاره به توجه مدیریت شهری در تحقق عدالت در توزیع خدمات و امکانات شهری بیان می‌کند: این مهم در برنامه‌ها به‌ویژه برنامه پنج‌ساله، شاخص‌ها و پروژه‌های سالانه شهرداری قزوین لحاظ شده و مورد تاکید قرارگرفته است.

وی افزود: در نخستین گام، پس از ارزیابی سرانه‌ها در بخش‌های مختلف، نتایج با معیارها و استانداردهای آن حوزه موردبررسی قرار گرفت. بعد از موضوع تناسب، بحث توازن مطرح شد؛ زیرا در چند دهه اخیر به دسترسی متوازن اهمیت داده نمی‌شد و فقط استانداردها اهمیت داشت.

این مقام مسئول تصریح کرد: ایجاد مناطق شهری متناسب با معیارها و شاخص‌های جمعیتی، راهکار مناسبی برای ارزیابی عدالت فضایی و توزیع متوازن امکانات و تسهیل دسترسی‌ها به شمار می‌رود؛ زیرا از این طریق سنجش سرانه و توزیع امکانات در کنار دسترسی‌ها در هر منطقه و مقایسه وضعیت‌ها با یکدیگر به تحقق عدالت کمک قابل‌توجهی می‌کند.

کشاورز صفیئی خاطرنشان کرد: احداث بوستان ملاخلیلا با حفظ درختان باغستان سنتی و در نظر گرفتن همه ملاحظات محیط زیستی به‌عنوان میراث ارزشمند شهر قزوین از مصادیق بارز توجه شهرداری به توزیع عادلانه امکانات شهری در مناطق مختلف محسوب می‌شود.

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری قزوین، در ادامه تبیین برنامه‌های مجموعه مدیریت شهری برای توزیع عادلانه خدمات شهری به حوزه آتش‌نشانی می‌پردازد: بر اساس استانداردهای تعریف‌شده، باید به ازای هر ۵۰ هزار نفر یک ایستگاه آتش‌نشانی وجود داشته باشد که بر این اساس قزوین باید دارای هشت ایستگاه باشد؛ اما تعداد ایستگاه‌های آتش‌نشانی در این شهر ۹ عدد است و خدمات این ایستگاه‌ها به‌طور متوازن در تمام شهر توزیع می‌شود.

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری قزوین با تاکید بر لزوم مشارکت تمامی دستگاه‌ها در کنار شهرداری قزوین برای تحقق عدالت در توزیع خدمات و امکانات شهری، اضافه می‌کند: شهرداری با آماده‌سازی زمین و تعیین کاربری‌ها و ایجاد مکان‌های ورزشی، تفریحی و فرهنگی، بسترهای لازم را برای حضور سایر دستگاه‌های خدمات رسان برای ارائه خدمات مطلوب و مورد درخواست شهروندان فراهم می‌کند.

این مسئول، خاطرنشان کرد: شهرداری توان ایجاد سرانه در مناطق کم برخوردار را دارد؛ اما کمبود زمین و هزینه‌های گزاف تملک در پاره‌ای موارد، کار را با مشکل مواجه می‌کند؛ باوجود محدودیت‌ها، در شهرداری قزوین برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها بر مبنای عدالت انجام می‌شود و سعی داریم شهری درخور شان شهروندان قزوینی بسازیم.

پایان پیام.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری قزوین

    منبع خبر

    شهرداری قزوین

    شهرداری قزوین

    شهرداری قزوین یک شهرداری در شهر قزوین می باشد

      نظرات