الحاق ایران به توافق پاریس زمینه سازاستفاده از دانش فنی دنیا
به گزارش ایرنا، حسین خواجه پور عصر روز یکشنبه در نشست خبری افزود: ایران در زمره ۱۱ کشور اول به لحاظ انتشار گازهای گلخانه ای است؛ یعنی ۲ برابر، عراق، عربستان و ترکیه ما انتشار داریم.
وی اظهار داشت: همچنین شاخص شدت انرژی نیز در کشور رو به افزایش است و تقریبا از تمام کشورهای دنیا بیشتر هستیم.
خواجه پور بیان کرد: این در حالی است که قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی در سال ۸۹ در کشور به دستگاه ها ابلاغ شد که براساس آن می بایست تا ۱۰ سال بعد از ابلاغ مصرف انرژی در کشور نصف می شد اما نه تنها این هدف محقق نشد بلکه افزایش نیز یافت.
وی تاکید کرد: این میزان افزایش جدای از این اینکه به محیط زیست آسیب می زند می بینیم که میزان زیادی اقتصاد کشور در حال هدر رفت و تلف شدن است؛ بنابر این اگر بتوانیم سیاست های بالادستی درخصوص بهره وری را عملی کنیم علاوه بر کاهش مصرف انرژی، خود به خود تعهد ما نسبت به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای نیز محقق می شود.
خواجه پور اضافه کرد: اگر روند رو به رشد کنونی در مصرف انرژی در کشور ادامه یابد به زودی به جایی خواهیم رسید که تامین انرژی مورد نیاز کشور از منابع داخلی میسر نخواهد بود. بنابر این اگر بتوانیم مصرف را ثابت نگه داریم یا شدت آن را نصف کنیم فرصت های اقتصادی ، اشتغال و منافع زیست محیطی بیشتری به کشور خواهد رسید.
مشاور انرژی در سازمان حفاظت محیط زیست افزود: ۵۳.۷ میلیارد دلار در سال ضرری است که از اجرایی نشدن قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی به کشور تحمیل می شود با این روند شاید تا ۱۰ سال آینده فرصت صادرات را هم از دست بدهیم.
به گفته وی ۲۵ درصد از منابع انرژی در فرایندهای مختلف هدر می رود که برنامه ریزی در راستای کاهش آن ضروری به نظر می رسد
خواجه پور اظهار داشت: کاهش شدت انرژی در کشور ما قابل تحقق است که بخش عمده آن یک تحقق سودآور برای کشور است.
وی به حجم زیاد هدررفت انرژی در فلرهای گازی اشاره کرد و گفت: تخمین زده می شود هزینه کرد متوقف کردن سوختن انرژی در این فلرها در کمتر از یکسال به کشور باز می گردد. اگر ۲۳۱ میلیارد دلار برای اجرای قانون اصلاح الگوی مصرف در کشور هزینه کنیم مبلغ هزار و ۶۵ میلیارد دلار سود به کشور بازمی گردد بنابر این اجرای آن از هر نظر مقرون به صرفه است.
مشاور انرژی در سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: تعهد ما در انتشار گازهای گلخانه ای در راستای توافقنامه پاریس بسیار ناچیز است از این رو به هیچ عنوان نمی توان مسائلی خلاف منافع کشور را در آن لحاظ کرد.
وی تاکید کرد: ایران در راستای گرمایش زمین از جمله کشورهایی است که آسیب زیادی دیده، روند گرمایش در کشور ما بیشتر از متوسط جهانی است و بیشترین میزان کاهش بارش را نیز داشته ایم. این مسائل کاهش رشد اقتصادی را به همراه خواهد داشت.
خواجه پور ادامه داد: تمام مشکلات محیط زیستی به واسطه یک درجه افزایش جهانی رخ داده است و از آنجا که تخمین زده می شود با این روند تا پایان قرن ۲۱ حدود ۴.۵ درجه دمای نیز افزایش یابد، قطعا مشکلات بسیار جدی تر خواهد شد. بنابر این الحاق ما به توافقنامه پاریس قطعا این مشکلات را کمتر خواهد کرد.
وی یادآور شد: برآوردهای صورت گرفته نشان می دهد اگر به ازای هر تن کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ۳۲۰ هزار تومان با نرخ دلار ۴۲۰۰ تومانی هزینه کنیم میزان سودآوری آن برای کشور ۴۲۰ هزار تومان می شود بنابر این اجرای این توافقنامه به سود کشور خواهد بود.
نظرات