در یک سال اخیر: ۱۰ درصد استعلام استقرار صنایع در حریم شهرها مخالفت شد

در یک سال اخیر: ۱۰ درصد استعلام استقرار صنایع در حریم شهرها مخالفت شد

ایرنا- حمید جلالوندی روز پنجشنبه در گردهمایی تخصصی مدیران عامل شرکت شهرک‌های ایران در فولاد مبارکه اصفهان افزود: از پاییز سال گذشته تا امسال و پس از آخرین ضوابط ابلاغ شده، ۵۲ هزار استعلام برای موافقت با استقرار و بهره‌برداری واحدهای صنعتی توسط دفتر ارزیابی اثرات زیست محیطی مورد بررسی قرار گرفت و با ۴۷ هزار درخواست موافقت و پنج هزار و ۲۰۰ استعلام، مخالفت شد.

وی اظهار داشت: بیش از ۶ درصد مخالفت‌ها به‌دلیل ممنوعیت استقرار در حریم و شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران، ۵۰ کیلومتری اصفهان و ۲۰ کیلومتری کلانشهرهای دیگر بود.

جلالوندی با بیان اینکه تدوین ضوابط استقرار صنایع کشور و ارزیابی زیست محیطی طرح‌های بزرگ از وظایف دفتر ارزیابی اثرات زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست است، خاطرنشان کرد: تا جای ممکن تلاش شد تا فعالیت واحدهای صنعتی و تولیدی با رعایت مسائل زیست محیطی، تسهیل شود.

وی با اشاره به اینکه این دفتر ۵۴ عنوان کلی از جمله شهرک‌های صنعتی را بررسی می‌کند، اضافه کرد: تاکنون ۲۱ عنوان از امور این دفتر به استان‌ها تفویض اختیار شده است.

مدیرکل دفتر ارزیابی اثرات زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه مدیریت سبز دستگاه‌های اجرایی و انتخاب صنایع و خدمات سبز نیز از وظایف این دفتر است، گفت: از سال ۸۱ تا ۹۸ حدود ۲ هزار و ۱۳۰ طرح شهرک‌های صنعتی بررسی و عملیاتی و با ۱۴۶ طرح مخالفت شد.

جلالوندی با اشاره به اینکه برای یکهزار و ۵۳۰ طرح مجوز صادر شد، افزود: ۴۵۴ طرح نیز باید مجددا اطلاعات بیاورند.

وی با بیان اینکه در شهرک‌های صنعتی کشور ۱۶۰ طرح ملی مجوز زیست محیطی گرفته است، اظهار داشت: ۲۴ شرکت نیز برای خدمات سبز در شهرک‌های صنعتی ثبت‌نام کردند.

جلالوندی از جمله پیشنهادهای جدید برای تفویض اختیار به استان‌ها را بررسی مجوزهای ۱۰۰ تا ۲۰۰ هکتار و ارتقای رده خواند و تصریح کرد: تعرفه‌های کارشناسی دفتر ارزیابی در ۲۰ سال گذشته تغییر کرده نبود و این تعرفه‌ها بر اساس نرخ تورم افزایش یافت.

وی همچنین تاکید کرد: واحدهایی که داخل شهرک‌های صنعتی مستقر می‌شوند برنامه ریزی شده است و مانع از پراکندگی آنها می‌شود اما در خارج شهرک‌ها، معضلات زیست محیطی بیشتری دارند.

رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان اصفهان گفت: بررسی مشکلات و موانع پیش روی سرمایه گذاری در شهرک ها و نواحی صنعتی کشور هدف از برگزاری این نشست است.

محمد جواد بگی ادامه داد:: مباحثی در مورد ثبت شرکت ها، مسائل و مشکلات واحدهای صنعتی در مورد تملک زمین، شفاف سازی دستورالعمل ها، مباحث حقوقی  مرتبط با فسخ قرارداد و توسعه منابع مالی شهرک های صنعتی از طریق ایجاد راهکارهای مختلفی نظیر خدماتی، صنفی و کارگاهی در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.

وی اضافه کرد: مدیران شرکت شهرک های صنعتی کشور پیشنهادهای خود را در این نشست ارائه کردند که در قالب دستورالعمل‌ها و بخشنامه های سال آینده بصورت منسجم قرار خواهد گرفت.

گردهمایی ۲ روزه تخصصی مدیران عامل شهرک‌های صنعتی و مدیران سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در فولاد مبارکه اصفهان دیروز چهارشنبه آغاز به کار کرد و امروز پایان می‌یابد.

حدود ۸۲۰ شهرک و ناحیه صنعتی با استقرار حدود ۴۵ هزار واحد تولیدی در کشور فعال است.

استان اصفهان با  ۷۰ شهرک و ناحیه صنعتی در ۱۲ هزار هکتار و ۱۲۰ هزار نفر اشتغال از نظر تعداد و اراضی مقام نخست را در کشور دارد.

لینک اصل خبر در سایت سازمان حفاظت محیط زیست

    منبع خبر

    سازمان حفاظت محیط زیست

    سازمان حفاظت محیط زیست یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات