سد سوم کوهرنگ تا دو سال آینده به بهره برداری می رسد

مدیر عامل آب منطقه ای اصفهان با تشریح اهم اقدامات شرکت در دولت یازدهم و دوازدهم از بهره برداری سد سوم کوهرنگ تا دو سال آینده خبر داد .

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای اصفهان، دکتر مسعود میر محمد صادقی ، چهارم شهریور ماه ، با حضور در خبرگزاری ایرنا با گرامی داشت هفته دولت و عرض تسلیت به مناسبت فرا رسیدن عزدارای سالار شهیدان، اظهار داشت: با بازنگری در طرح بهشت آباد و اجرای این طرح از سوی یک شرکت فرا استانی، در حال حاضر تونل سوم کوهرنگ تکمیل و سد کوهرنگ سه ، ۴۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد ، اکنون آماده بتن ریزی است و تا ۲ سال آینده شاهد آبگیری سامانه تونل سوم کوهرنگ هستیم.دکتر میر محمد صادقی با تأکید بر ساماندهی و رفع تصرف در حریم رودخانه‌های استان اصفهان افزود : ۳۵۰ کیلومتر از رودخانه‌های استان و ۱۵۰ کیلومتر از زاینده رود ساماندهی شده است و با قوت ادامه دارد . رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل شرکت آب منطقه ای اصفهان با بیان این که برنامه‌ریزی و اقدامات مرتبط با کاهش وابستگی صنایع راهبردی و ملی اصفهان به آب زاینده‌رود از جمله فعالیت‌های این نهاد در طی دولت تدبیر و امید بوده است ، تصریح کرد: صنایع ملی و راهبردی متعددی همچون پالایشگاه، نیروگاه و صنایع تولیدی فولاد در استان مستقر هستند و برنامه ریزی و اقداماتی از جمله تخصیص پساب به آنها از میزان آب برداشتی این مجموعه‌های بزرگ از آب زاینده رود کاسته است . وی ادامه داد: برای مثال میزان برداشت از رودخانه برای پالایشگاه اصفهان که سهم قابل توجهی از بنزین کشور را تولید می‌کند از ۲۰۰ لیتر بر ثانیه به حدود ۲۰ لیتر بر ثانیه رسیده و به دیگر سخن به یک دهم کاهش یافته است .

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان اضافه کرد: روند کاهش برداشت صنایع بزرگ و اساسی از منابع آبی در دیگر مجموعه‌های بزرگ صنعتی هم وجود دارد و بی شک نقش ویژه ای در مصرف بهینه از یک سو و از سوی دیگر احیای زاینده رود و جریان متداوم آن خواهد داشت .

میر محمد صادقی با بیان این که آب یک موضوع چند انضباطی ( multidisciplinary ) شده است، خاطرنشان کرد: همکاری و مشارکت برای حل مشکلات و عمل به وظایف هر بخش برای احیای رودخانه و در پی آن تالاب گاوخونی ضروری است و این امر با عمل به قانون و شفافیت رقم خواهد خورد .

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با بیان اینکه برای احیای زاینده رود راهکارها متعدد و مشخص است، خاطرنشان کرد: موازین سازگاری با کم آبی باید در همه بخش‌ها تسری یابد و همگان بطور واقعی بپذیرند که در منطقه خشک زندگی می‌کنیم و استفاده بدون حساب و کتاب از منابع آبی به ضرر همه ما تمام خواهد شد .

میرمحمد صادقی از پر و مسدود کردن 6هزار و 600  حلقه چاه غیر مجاز از ابتدای سال 84 خبر داد و افزود: از این تعداد حدود ۴ هزار حلقه چاه آب غیرمجاز طی دولت دوازدهم در اصفهان مسدود شده که حفظ بیش از ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب را در پی داشته است .

رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل  شرکت آب منطقه ای اصفهان با اشاره به دیگر اقدام موثر در نظم و انضباط در تخصیص آب کشاورزی در استان اصفهان تصریح کرد: تعیین حقابه‌ها بصورت جامع و ارائه گزارش نهایی آن در ۱۷ جلد در سال ۹۶ از جمله کارهای ماندگار در موضوع آب کشاورزی و مقدار برداشت‌های کشاورزان  و حقابه داران در مناطق مختلف است .

وی اضافه کرد: بر این اساس بطور کامل مشخص خواهد بود که در هر روستا، مزرعه، کانال آبی، شهرستان و بلوک باید چه  حجم آب رهاسازی شود و چه سهمی برای کشاورزان اختصاص پیدا می‌کند.

لینک اصل خبر در سایت شرکت سهامی مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران

    منبع خبر

    شرکت سهامی مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران

    شرکت سهامی مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران

    شرکت سهامی مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران یک شرکت در شهر تهران می باشد

      نظرات