فرزانه رحمتی عضو هیات رییسه شورای شهر:شورای پنجم شفاف ترین و انتقاد پذیر ترین شورای شهر تاکنون بوده است

فرزانه رحمتی عضو هیات رییسه شورای شهر:شورای پنجم شفاف ترین و انتقاد پذیر ترین شورای شهر تاکنون بوده است

رحمتی گفت: به عقیده من شورای پنجم شفاف ترین و انتقاد پذیر ترین شورای شهر تاکنون بوده است.

خروجی های فراکسیون امید، نشان وحدت اعضای آن می باشد

شهردار بایستی توان مدیریتی بالایی داشته باشد

رشته های مختلف در شاخه های می توانند تصدی عنوان شهردار را داشته باشند

انتخاب یک زن به عنوان شهردار در جهت توسعه اجتماعی می تواند گام موثری باشد

نباید میان رسانه ها تبعیض صورت گیرد

طرح جامع حمل و نقل عمومی شهری و طرح جامع دوچرخه سواری در حال تهیه است

به گزراش ایلنا از اراک دبیر شورای اسلامی کلانشهر اراک در نشست خبری هیات رییسه گفت: یکی از مباحثی که برخی محافل خارج از شورا، برای تاثیرگذاری بر روند انتخاب شهردار به شدت بر آن تاکید داشته و مانور رسانه ای می دهند، بحث سیاسی بودن یا غیر سیاسی بودن شهردار اراک است. این موضوع یک بحث انحرافی است، چرا که اساسا ورود این محافل به این موضوع، نشان از دغدغه مندی سیاسی این محافل دارد. لذا در نخستین گام با مطرح کردن این بحث، نیت پنهان سیاسی خود را آشکار می سازند.

لازم به ذکر می دانم، تا این لحظه خروجی های فراکسیون، حاکی از وحدت اعضای فراکسیون امید می باشد. اما نباید فراموش کنیم در هرجمعی تضارب آرا وجود داشته و ممکن است اختلاف نظر و سلیقه درون تشکیلاتی وجود داشته باشد، اما در نهایت تصمیمات جمعی فراکسیون، حاکی از یکصدایی و اتحاد فراکسیون تا کنون می باشد.

رحمتی در پاسخ به اینکه برخی مدیران و یا سرپرستان سازمان های شهرداری نباید استخدام قراردادی باشند گفت: چه شهردار و چه سرپرست شهرداری در همه حال باید خود را ملزم به رعایت قانون بداند واینکه گفته می شود نامه ای مبنی بر عدم بکارگیری نیروهای قراردادی در سمت های مثل روسای سازمان ها و معاونت ها و مدیران در زمان تاجران از سوی بازرسی وصول شده است، صحت دارد و قطعا می بایستی شهردار و یا سرپرست به قانون تمکین کند چرا که شورا همیشه تاکید داشته، شهردار از قانون تبعیت نماید.وی افزود: اگر تاکید شهردار بر استفاده از این قبیل نیروها در سمت های مدیریتی است، باید در جهت رسمی شدن آنان تلاش نماید. و یا به نص قانون عمل کند.

فرزانه رحمتی در خصوص بکارگیری مشاور توسط اعضای شورای اسلامی کلانشهر اراک افزود: منتخبان مردم در شورای اسلامی کلانشهر اراک در دوره قبل ۱۵ نفر بود که در این دوره به ۱۱ نفر کاهش یافته است. ولی حجم کارشورا تغییر نیافته است.

اعضای شورای شهر طبق قانون و براساس آئیننامه اجرایی شوراها میتوانند از خدمات کارشناسی بهصورت ساعتی استفاده کنند، در دوره پنجم، طرحی نو درانداختیم و شعار را به عمل تبدیل کردیم، یعنی بحث اهمیت به موضوع جوانان و استفاده از پتانسیل و توانمندی آنها را عملیاتی کردیم تا بتواند آغاز و الگویی برای سایر بخشها در اعتماد به جوانان و برخلاف رویههای قبلی که معمولاً از نیروهای بازنشسته بهعنوان مشاور استفاده میشد، از مشاوران جوان استفاده کرده که این موضوع در سطح کلان دولت نیز در جریان می باشد.

وی عنوان کرد: از این مشاوران که در کمیسیونها و کارگروهها در کنار سایر کارشناسان مدعو حضور و فعالیت داشته و به وظایف محوله در شورا می پرداختند، چند ماهی در سال ۹۶ استفاده شد به همان شکلی که قانون اجازه داده بود، اما در سال ۹۷ وقفه سهماههای ایجاد شد، زیرا قرارداد این مشاوران تا پایان سال ۹۶ بود، دلیل آن وقفه سه ماهه هم برداشت اشتباه از یک بخشنامه که اصلاً مربوط به شورا نبود، بوده و تصور شد که امکان استفاده از مشاور به این شکل وجود ندارد، درحالی که برداشت اشتباه از سوی مجموعه اداری شورا صورت گرفته بود. لذا شهردار سابق در جلسه ای اظهار داشت، رزومه های مشاوران مدنظر اعضا، در اختیار ایشان قرار گرفته تا از طریق شرکتهای حجمی طرف قرارداد شهرداری، بهصورت قرارداد کوتاهمدت بهکارگیری شوند.

عضو هیئت رئیسه شورای شهر اراک اضافه کرد: این افراد هیچ کدام طرف قرارداد مستقیم شهرداری هرگز نبودند، بعد از ورود سازمان بازرسی توضیحات ارائه شد و با توجه به نظر این سازمان افراد مذکور از آبانماه دیگر قراردادی ندارند، بنا به نظر سازمان بازرسی امکان اینکه همچنان طبق روال قبل از خدمات مشاورهای آنها بهصورت ساعتی بهره گرفته شود وجود دارد.

رحمتی افزود: این مدل قرارداد در شهرداری مسبوق به سابقه است و الآن در قسمتهای مختلف شهرداری، شورا و حتی خارج از شهرداری نیروهایی داریم که بهصورت حجمی برای یک سازمان با آنها قرارداد بسته شده است ولی در شورا یا قسمت های دیگری غیر از آن سازمان مامور به خدمت هستند ، بههرحال طبق روال غلطی که سالهاست در شهرداری در جریان بوده و باید اصلاح شود این اتفاق افتاده و الآن هم بهشکلی که قانون اجازه میدهد این اصلاح صورت خواهد پذیرفت و اتفاقا شورا نیز مصمم به اصلاح اینگونه رویه هاست.

دبیر شورای شهر اراک گفت: مباحث مختلفی در خصوص اینکه گزینه های مطرح شده تخصص لازم و شرایط احراز را دارند یا خیر؟ باید بگوییم این که بخواهیم راجع به تخصص به صورت کلی سخن بگوییم بازی با کلمات است طبق ابلاغیه وزارت کشور رشته های مختلفی در شاخه های مختلف علوم پایه، فنی، علوم انسانی و هنر می توانند تصدی عنوان شهردار را داشته باشند, به طور مثال رشته فیزیک از علوم پایه یا علوم سیاسی یا علوم اجتماعی که از گروه علوم انسانی است می توانند کاندیدای احراز پست شهرداری باشند.وی افزود شهرداری نهادی عمومی است و شهرداری یک شهر در زمینه های مختلف عمرانی فرهنگی اجتماعی هنری فعالیت دارد.

دبیر شورای شهر اراک گفت: مباحث مختلفی در خصوص اینکه گزینه های مطرح شده تخصص لازم و شرایط احراز را دارند یا خیر؟ باید بگوییم این که بخواهیم راجع به تخصص به صورت کلی سخن بگوییم بازی با کلمات است طبق ابلاغیه وزارت کشور رشته های مختلفی در شاخه های مختلف علوم پایه، فنی، علوم انسانی و هنر می توانند تصدی عنوان شهردار را داشته باشند, به طور مثال رشته فیزیک از علوم پایه یا علوم سیاسی یا علوم اجتماعی که از گروه علوم انسانی است می توانند کاندیدای احراز پست شهرداری باشند.وی افزود شهرداری نهادی عمومی است و شهرداری یک شهر در زمینه های مختلف عمرانی فرهنگی اجتماعی هنری فعالیت دارد.

عضو هیات رییسه شورای شهر گفت: به زعم بنده شهردار بایستی توان مدیریتی بالایی داشته باشد و این توان مدیریتی چندان ارتباطی با سن افراد ندارد, پس سوالی که مطرح می شود اینست در حالی که شهردار ممکن است تنها در یک یا دو حوزه متخصص باشد, سرنوشت حوزه های تخصصی مختلف چه می شود؟ در پاسخ باید عرض کنم, چارت سازمانی شهرداری این سوال را به راحتی پاسخ می دهد. وجود معاونتهای مختلف تخصصی و سازمانهای نه گانه تابعه شهرداری برای تامین همین موضوع پیش بینی شده است. بنابراین اگر شهردار توان مدیریتی بالا برای هماهنگی این قسمتها داشته باشد, موفق بوده و مطالبات شهروندان بر زمین نخواهد ماند.

رحمتی در پاسخ به این پرسش که آیا شهردار اراک می تواند یک زن باشد گفت: فارغ از آنکه آن شخص چه گزینه ای باشد هیچ تمایزی در انتخاب برای شهردار اراک میان مردان و زنان نیست اما قطعاً انتخاب یک زن در جهت توسعه اجتماعی می تواند گام موثری باشد.

وی در خصوص آلودگی هوا گفت: آلودگی هوای شهر اراک متاثر از دو موضوع که یکی منابع متحرک شامل خودروها و وسایط نقلیه سنگین و دیگری بحث استقرار صنایع مختلف می باشد در خصوص عبور و مرور کامیونهای سنگینی که روزانه از کمربندی اراک عبور می کنند, بایستی هر چه سریعتر تصمیم گیری شود.اجرای طرح زوج و فرد و جدی گرفتن طرح سه شنبه های بدون خودرو و تبدیل آن به یک فرهنگ عمومی را نیز بایستی جدی بگیریم.

فرزانه رحمتی افزود: در هفته ای که گذشت در شورا مباحث متعدد استفاده از دوچرخه به جای خودرو شخصی مطرح شد و مقرر شد این طرح پیگیری شود. رحمتی اعلام کرد قرار است روز سه شنبه آتی به مدت دو ساعت حدفاصل میدان شهدا تا میدان هفت تیر از عبور خودرو در راستای کاهش آلودگی هوا و اجرای سه شنبه های بدون خودرو جلوگیری شود.

رحمتی گفت: باید به سمتی برویم که فرهنگ عمومی تبدیل به استفاده نکردن از خودرو شخصی شود.

رحمتی از مراحل تهیه طرح جامع حمل و نقل عمومی شهری و طرح جامع دوچرخه سواری توسط مشاورین در معاونت زیربنایی شهرداری خبر داد.

وی عنوان کرد: در خصوص نگاه به رسانه ها می بایستی به گونه ای باشد که تبعیضی صورت نگیرد و همه رسانهها به یک چشم دیده شوند. البته رعایت قوانین و مقررات در این خصوص بایستی مدنظر قرار گیرد. امیدواریم شاهد آن باشیم که مدیریت جدید شهرداری این موارد را مدنظر قرار داده و رسانه ها نیز از رسالت اصلی خود دور نشده چرا که رسانه ها مانند چراغ می باشند.

نایب رئیس کمیسیون نظارت گفت: به همراه ۱۰ عضو دیگر شورا سعی کرده ایم مطالبات مردم و نظارت مردمی بر حوزه مدیریت شهری را اعمال نماییم.

وی افزود: قطعاً ما خودمان را کامل و بدون نقص نمی بینیم اما خرسندیم در حد توانمان در این مسیر گام برداشته ایم. به عقیده من شورای پنجم شفاف ترین و انتقاد پذیر ترین شورای شهر تاکنون بوده است. با توجه به هجمه های مختلفی که در چند هفته اخیر با هدف تضعیف شورا به آن وارد شده همچنان با سعه صدر با اینگونه هجمه ها برخورد کرده و اجازه نداده تا تمرکزش که بر محور مطالبات مردمی و خواست رای دهندگان به آن بوده است تحت الشعاع حملات سازماندهی شده و برخی حرکات ایذایی قرار گیرد.

لینک اصل خبر در سایت شورای شهر اراک

    منبع خبر

    شورای شهر اراک

    شورای شهر اراک یک شورای شهر در شهر اراک می باشد

      نظرات