اراک با مشکلاتی در زمینه توسعه زیرساخت ها و نظام جابجایی مواجه است و ...
به گزارش اداره ارتباطات و اموربین الملل شهرداری اراک، محمد جعفر پور در جلسه انتخاب شهردار اراک در صحن رسمی شورای شهر ضمن ارائه برنامه های خود جهت تصدی جایگاه شهرداری اراک ، نبود برنامه در سیستم کاری شهرداری را یکی از عمده مشکلات این مجموعه دانست و گفت: مهمترین اولویت در برنامه پیشنهادی من کیفیت محیط زیست است و اقدامات متعددی در این راستا می توان به انجام رساند .وی با تاکید بر اینکه اراک یکی از شهرهای آلوده کشور است و با برنامه ریزی می توان در جریان کاهش آلودگی خوب عمل کرد و افزود: توسعه سیما و منظر شهری با تاکید بر معماری ایرانی و اسلامی و اصول شهرسازی در اراک مورد غفلت قرار گرفته است .
جعفرپور گفت: اراک با مشکلاتی در زمینه توسعه زیرساخت ها و نظام جابه جایی مواجه است و در واقع تبدیل به شهری خودرو محور شده است در صورتی که شهر یک سیستم است و باید برای زیست انسانی طراحی شود، اما متاسفانه ماشین و خودرو در این شهر بر انسان غلبه کرده است و باید به جای نظام جابجایی خودرومحور به نظام جابجایی پیاده محور رسید .
وی با بیان اینکه اراک در حوزه مدیریت بحران و پسماند، شهری استرس زا محسوب می شود، بیان کرد: شهر را نمی توان به صورت خودمحوری اداره کرد بلکه باید با مدیریت و خرد جمعی و مشارکت کار را پیش برد و راه اندازی تالار گفتمان در این راستا می تواند کانونی برای استفاده از ظرفیت مردم باشد .
جعفرپور برنامه های اجتماعی و فرهنگی با رویکرد ارتقای حقوق شهروندی را محور برنامه های خود عنوان کرد و با تاکید بر اینکه شهرنشینان در اراک باید به شهروند تبدیل شوند که این امر هویت فرهنگی را شکل می دهد، گفت: نظام شهری باید اقتصاد پویا و مولد داشته باشد، اما اراک با وجود نقاط قوت مشکلات بسیاری در زمینه فقر شهری، حاشیه نشینی، ناکارآمدی نظام جابجایی و حمل و نقل و تاب آوری مواجه است .
وی تصریح کرد: اگر خواهان شهری پویا همراه با اقتصاد مولد و فضایی زیست پذیر و پرنشاط هستیم باید اصولی همچون اصل ارزش مداری و اخلاق مداری توسط کارکنان رعایت شده و ایجاد اعتماد اجتماعی، مدیریت جهادی و کارآمد با بهره گیری از نیروی تحصیل کرده و متخصص مورد توجه قرار گیرد. همچنین باید ارتباط مدیران شهری با مردم، اصل عدالت محوری و تقویت مشارکت محوری، نگاه سیستمی و همه جانبه به همه نقاط شهر، مدیریت منابع انسانی، ایجاد و توسعه شهری با توجه به معماری ایرانی و اسلامی و مدیریت نرم و مشارکتی را مدنظر قرار داد .
جعفرپور در پاسخ به سوالی درخصوص گروه های تشکیل شده در شهرداری که شاید پذیرای شهردار جدید نباشند، گفت: این گروه ها به دلیل ناعدالتی ها در شهرداری شکل گرفته است، می توان این گروه های کوچک را با واگذاری امور با توجه به تخصص ها ساماندهی کرد و بنده توان مدیریت این گروه ها را دارم .
وی شفاف سازی را دغدغه اصلی خود دانست و افزود: مردم باید در جریان همه امور شهرداری قرار گیرند و در واقع باید شهرداری را خانه دوم خود بدانند و راه اندازی تالار گفتمان نیز می تواند زمینه ساز این تعامل باشد.
این گزینه شهرداری اراک خود را شخصیتی مستقل عنوان کرد و گفت: حضور من تنها به دلیل دعوت از سوی اعضای شورای شهر بوده است و در صورت تصدی جایگاه شهرداری اراک خود را وام دار کسی نمی دانم و قول تعیین تکلیف پروژه ۵۸ متری را می دهم و البته در صورت عدم انتخاب در نقطه مقابل کسی هم نخواهم بود.
وی اضافه کرد: این پروژه بافت تجاری زیادی به شهر اضافه می کند در حالی که امروز بخشی از واحدهای تجاری شهر خالیست، با این پروژه نمی توان ترافیک شهری را کنترل کرد و به عنوان متخصص شهرسازی اعتقاد ندارم که این پروژه می تواند مشکلات ترافیکی شهر را رفع کند.
:
لینک اصل خبر در سایت شهرداری اراک
نظرات