اخذ جبران خسارت وارده به آبخوان ها، با جدیت در دستور کار شرکت آب...
مدیر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای یزد اظهار داشت: در راستای اجرای قانون توزیع عادلانه آب، اخذ جبران خسارت وارده به آبخوان ها در اثر حفرچاههای غیرمجاز و اضافه برداشت از چاههای مجاز در دستور کار شرکت قرار گرفته است که چاههای غیرمجاز علاوه بر اینکه اعاده به وضع سابق می گردند، میزان خسارت به آبخوان نیز محاسبه و از طریق مراجع قضایی اخذ خواهد شد.محمدرضا حکیمی در گفتگو با روابط عمومی این شرکت، تعداد چاههای غیرمجاز استان را ۳۱۰ حلقه عنوان کرد و گفت: بیشترین تعداد چاههای غیرمجاز در دشت یزد - اردکان است که یکی از حیاتی ترین دشت های استان می باشد و بیش از ۷۵ درصد جمعیت استان و صنایع مهم نیز در این دشت مستقر است.
وی ادامه داد: از سال ۹۰ تا کنون، ۲۰۹ حلقه چاه غیرمجاز پر و مسلوب المنفعه شده است که این اقدام موجب صرفه جویی به میزان ۹.۵ میلیون متر مکعب آب شده است.
حکیمی همچنین توقیف ۲۲۷ دستگاه حفاری غیرمجاز، جلوگیری از حفر ۱۹۲ مورد چاه غیرمجاز و پلمپ ۲۱۸ مورد چاههای دارای اضافه برداشت را از دیگر اقدامات انجام شده از سال ۹۰ تا کنون عنوان کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: استان یزد دارای ۱۹ دشت یا محدوده مطالعاتی است که از این تعداد ۱۲ دشت ممنوعه و هر سال با افت مستمر سطح آب زیرزمینی مواجه هستند.
حکیمی اضافه کرد: همچنین ۴ دشت در استان، دشت ممنوعه بحرانی به شمار می آیند که در این مناطق علاوه بر افت سطح آب زیر زمینی، کیفیت آب کاهش پیدا کرده و نشست زمین نیز رخ داده است.
مدیر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای یزد تصریح کرد: آب در ۳ دشت آزاد استان نیز به شدت شور و از لحاظ کمی و کیفی، پتانسیل بسیار پایینی دارد.
محمدرضا حکیمی در خصوص وضعیت منابع آب استان اظهار داشت : در استان ۳۹۷۱ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق، ۳۸۷ دهنه چشمه و ۲۶۳۰ رشته قنات وجود دارد که میزان آب استحصالی سالانه از چاه ها ۸۵۷ میلیون مترمکعب، از چشمه ها ۲۳ میلیون متر مکعب و از قنوات ۱۲۲ میلیون متر مکعب است.
وی ادامه داد: کسری متوسط حجم مخزن دشت های استان ۲۳۳ میلیون متر مکعب در سال است و این به معنی اضافه برداشت از ظرفیت منابع آبی و از دلایل افت سطح آب زیرزمینی در دشت ها است.
حکیمی آمار تعداد کنتورهای هوشمند نصب شده بر چاه های کشاورزی استان را ۱۴۳۳ عدد اعلام و بیان کرد: تا کنون تعداد ۲۷۲ کنتور بر روی چاههای صنعتی و ۱۴ کنتور بر روی چاههای خدمات نیز نصب شده است که بر این اساس بر روی بیش از نیمی از چاههای کشاورزی استان مجهز به کنتور هوشمند شدند .
وی طرح خاموشی زمستانه چاههای کشاورزی را طرح موفق و موثر ارزیابی کرد و بیان داشت : این طرح از سال ۹۵ و به مدت یک ماه در استان به اجرا در آمد که توانست موجب صرفه جویی ۴۴ میلیون متر مکعب آب شود.
حکیمی افزود: در سال ۹۶ نیز این طرح در دو مرحله و به مدت ۴۵ روز اجرایی شد که صرفه جویی ۷۴ میلیون متر مکعب آب از اثرات این طرح بود و در سال جاری نیز به مدت دوماه و در دو مرحله اجرا خواهد شد که مرحله اول آن نیز اجرا شده است.
محمدرضا حکیمی، تشکیل اکیپ های ویژه متشکل از نمایندگان دادستان، فرمانداری و آب منطقه ای یزد در شهرستان های مهریز، یزد و اشکذر به منظور شناسایی چاههای غیرمجاز در محیط های محصور مانند گلخانه ها و واحدهای صنعتی را از دیگر اقدامات حفاظتی این مدیریت عنوان کرد که این اکیپ ها علاوه بر ۱۸ اکیپ گشت و بازرسی است که در سراسر استان فعال هستند.
وی در پایان از همراهی و همکاری دستگاه قضایی استان و نیروهای انتظامی در حفظ و حراست از منابع آبی استان تشکر و قدردانی کرد.
لینک اصل خبر در سایت شركت آب منطقهای یزد
نظرات