در اکثر پلهای سطح شهر با اولین بارندگیِ نیمه...
اگر امروز شاهد مشکلات کمتری در شهر راجع به آبهای سطحی هستیم؛ به دلیل اقدامات گذشته شهرداری در ایجاد زیرساختهای لازم برای هدایت آبهای سطحی است که در دوره دوم شورا و در سالهای ۸۲ تا ۸۶ انجام گرفته است.
وی به پروژهای عمرانی در دست اقدام و به پایان رسیده شهرداری اشاره کرد و گفت:
متاسفانه یکی از معضلات آبهای سطحی شهر قزوین مربوط به پروژهای عمرانی شهر است که به اتمام رسیدهاند. در اکثر پلهای سطح شهر با اولین بارندگیِ نیمه شدید با بحران مواجه میشویم که باید این مشکلات رفع شود. همچنین در پروژههایی که شهرداری در دست اقدام دارد نیز باید این موضوع در نظر گرفته شود.
عبدالرزاقی در ادامه به مباحث مربوط به سازمان مدیریت بحران پرداخت و گفت:
این سازمان برای دو دوره چهارساله به صورت آزمایشی فعالیت کرده است. در جلسه شورای عالی استانها مصوبهای داشتیم مبنی بر اینکه قانون این سازمان با اصلاحاتی تصویب شود تا سازمان مدیریت بحران به صورت ثابت به کار خود ادامه دهد.
جلسه علنی صحن شورای شهر با حضور اعضاء هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان ادامه پیدا کرد.
مهدی عبدالرزاقی در این خصوص گفت:مجموعه سازمان نظام مهندسی ساختمان تلاش میکنند تا بتوانند مقررات ملی ساختمان را به صورت کامل پیاده کنند و در عین حال این مقررات در ساختمانها رعایت شود.
وی افزود: در سالهای گذشته سازه های نگهبان به تایید نظام مهندسی نمیرسید و مجریان این سازهها هر کدام با راه و روش خود آنها را اجراء میکردند اما امروزه نقشه سازه نگهبان جزو نقشههایی است که حتما باید در کنار سایر نقشهها به تایید نظام مهندسی برسد.
عضو شورای اسلامی شهر قزوین همچنین به نمای ساختمانهای شهر پرداخت و گفت:
در این حوزه با بحران مواجه هستیم. مضاف بر اینکه مجریان، نظارتی بر تخلفات ساختمانی ندارند؛ بر نمای ساختمانها نیز نظارت خاصی انجام نمیگیرد. در این زمینه در کمیسیون ماده پنج، اجرای نماهای رومی ممنوع شد اما این حرکت بازدارنده نبود. حذف این شیوه اجرای نما نمیتواند حرکت موثری باشد بلکه باید به ساماندهی وضعیت موجود میپرداختیم.
عبدالرزاقی اضافه کرد: باید نمای ساختمان نیز در نقشههای ساختمانی موجود باشد زیرا مصالح به کار رفته در نما، در صورت اجرای غیر کارشناسی، میتواند با یک زلزله فرو بریزد.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر قزوین در رابطه با مجوزهای استحکام بنای ساختمانها که برای کمیسیون ماده صد از طرف مهندسین ناظر صادر میشود؛ گفت:
این مجوزها همیشه صادر میشوند و مالکی وجود ندارد که نتواند این مجوز را اخذ کند. برخی سازهها به هیچ وجه درست و اصولی اجرا نمیشوند و استحکام کافی را ندارند. لازم است در این زمینه نیز اقدامات کافی صورت گیرد.
عبدالرزاقی در خصوص مجریان ذیصلاح نیز پیشنهاد داد که این مجریان تا پایان مرحله نازککاری حضور مسمتر داشته باشند. با این کار حضور مهندسین تاسیسات نیز بیشتر و موثرتر خواهد بود.
وی به موضوع استانداردهای آسانسور نیز ورود پیدا کرد و گفت:
بسیاری از شهروندان در اینباره اطلاعات کافی ندارند. همچنین لازم است متولی صدور این استانداردها سازمان نظام مهندسی ساختمان باشد زیرا در مجموعه نظام مهندسی متخصصین این حوزه وجود دارند که در اداره کل استاندارد حضور ندارند.
نماینده شورای شهر قزوین در شورای عالی استانها گفت: طرح یکپارچه سازی و اصلاح قانون تخلفات ساختمانی در کمیسیون معماری و شهرسازی شورای عالی استانها در حال بررسی است. لازم به ذکر است که قزوین در مبحث تخلفات ساختمانی در کشور تقریبا بهترین شرایط را دارد و این تخلفات در قزوین نسبت به مناطق دیگر کمتر است.
مهدی عبدالرزاقی در پایان متذکر شد: با توجه به فرسودگی لولههای آب به خصوص در مناطق جنوبی قزوین و مشکلات ناشی از نشت و ترکیدگی آنها و دستی بودن خاک این مناطق، مجموعه سازمان نظام مهندسی میتواند در مقاوم سازی ساختمانهای این بخش از شهر بسیار موثر باشد.
لینک اصل خبر در سایت شورای شهر قزوین
نظرات