معاون پشتیبانی و توسعه منابع سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور:صنعت گردشگری تنها مسیر درآمد پایدار شهرداریها/پیگیری برای بطرف شدن مشکلات آزمونهای استخدامی
معاون پشتیبانی و توسعه منابع سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با تاکید بر اینکه نباید اقتصاد ایران گرفتار باشد، اضافه کرد: یک هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان بودجه در اختیار بخش خصوصی قرار دارد که شهرداریها و دهیاریها باید به دنبال راهی برای جذب این سرمایهها باشند و تحقق این موضوع نیاز به اتحاد و برنامهریزی و ایجاد افقی مناسب در شهرداریها و دهیاریهاست.
به گزارش ایسنا، منطقه خلیجفارس، همزمان با چهلمین سالگرد پیروز انقلاب اسلامی، نهمین همایش و نمایشگاه مدیریت شهری و روستایی اول اسفندماه با حضور جمعی از شهرداران و کارکنان شهرداری ها و دهیاران و مدیران استانداری ها و جمالی نژاد معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور در بندرعباس گشایش یافت.
مهرداد نصرتی صبح امروز در نهمین همایش و نمایشگاه مدیریت شهری و روستایی در بندرعباس، افزود: این همایش هشت سال پیاپی در جزیره کیش برگزار و امسال تصمیم گرفتیم که محل برگزاری این همایش را به بندرعباس انتقال دهیم تا علاوه بر انتقال تجارب شهرداریها و دهیاریها به یکدیگر با جاذبههای گردشگری و ظرفیتهای شهر بندرعباس بیشازپیش آشنا شوند.
وی با بیان اینکه در شرایطی که با رکود اقتصادی و تحریمهای ظالمانه مواجه هستیم و صنعت ساختمان با رکود در ساختوساز مواجه شده است یکی از صنایع جایگزین برای رسیدن به درآمد پایدار توسعه صنعت گردشگری است، خاطرنشان کرد: گردشگری شهری و ساحلی باید بیشازپیش در دستور کار شهرداران و دهیاران قرار گیرد تا با تغییر نگاه به این بخش گردشگری را پیشآهنگ تولید درآمد در شهرداریها و دهیاریها قرار دهیم.
نصرتی با اشاره به اینکه یک هزار و ۹۱ شهر کوچک کشور در پرداخت حقوق ماهیانه خود با مشکل مواجه هستند، اضافه کرد: باید به دنبال راهکار و ظرفیتهایی باشیم تا با تلاش به دستیابی آنها از این شرایط سخت عبور کرده و از تحریمها با اقتدار و سربلندی بگذریم.
معاون پشتیبانی و توسعه منابع سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با بیان اینکه باید بنگریم چگونه میتوان از تجارب خوب یکدیگر در عرصههای بینالمللی و ملی بهره ببریم تا بهترین خدمات را ارائه دهیم، عنوان کرد: بودجه خدمات عمومی به شهروندان محل آزمونوخطا نیست که آن را بدون هدف هدر دهی بلکه باید برای ریال به ریال آن برنامه و هدف داشته باشیم.
وی ادامه داد: باید ببینیم چه کنیم شهرها و روستاها بهوسیله شهردار و دهیارها به بهترین شکل اداره و با رسیدن به درآمد پایدار مشکلات خدماترسانی را برطرف کنند.
نصرتی با اشاره به اینکه ۲۷ هزار تجربه موفق و راهحل برای شتابگیری مرحله توسعه نیز در دستور کار قرار دارد، اضافه کرد: در همین جهت شش کارگروه با عضویت شهرداران مشخصشده و دیگر هر موضوعی نیاز به ابلاغ یا تصویب باشد در این کارگروهها مطرح و ارائه میشود.
وی با بیان اینکه نگاه تفویض اختیار به معنای واقعی به شهرداران و دهیاران از مهمترین گلایههای مطرحشده در سالهای گذشته بوده است، افزود: همواره شهرداران به این موضوع انتقاد داشتند چرا "مدیریت واحد شهری" به شکل درست اجرا نمیشود که با همین نگاه این موضوع را از طریق وزارت کشور و سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور پیگیری کردیم و اساسنامهای برای اجرا به شهرداریها ارائه د و دیگر دستمان پر و تا چند روز دیگر بهتمامی شهرداریها اعلام خواهد شد.
معاون پشتیبانی و توسعه منابع سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با اشاره به اینکه شهرداریها با توجه به نیاز و شرایط خود باید اداره شوند و نمیتوان نسخه واحدی برای همه پیچید، تصریح کرد: در شرایط فعلی با تولید درآمد ناپایدار ضعیفی حتی در کلانشهرها مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه بسیاری از شهرداریها مطالبات زیادی از دستگاههای دولتی و خصوصی دارند، اضافه کرد: تجربه و راهکار لازم برای حل این موضوع در این همایش اعلام خواهد شد تا این موضوع برطرف و بخشی از مشکلات نیز حل شود.
نصرتی اظهار کرد: در سال جاری بند پرداختی ۱۰ درصدی عوارض سوخت از منابع درآمدی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور حذف و مشکل در پرداخت حقوق برای شهرداریهای کوچک را به وجود آورده بود که در تلاشی تلاشیم حداقل بخشی از ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان وصول پرداخت شود؛ گرچه در سال آینده این بند و ردیف بار دیگر احیا و در بودجه دیدهشده است.
معاون پشتیبانی و توسعه منابع سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور اظهار کرد: در سال جاری ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت انتشار که با مشکلاتی روبهرو بود که در حال حاضر این مشکل برطرف شده و در سال آینده به ۸ هزار میلیارد تومان ارتقا مییابد.
وی با بیان اینکه یک هزار میلیارد تومان جهت هزینه در بخش محیطزیست بهویژه پسماند و زباله سوزها نیز در بودجه سال آینده اختصاصیافته که امیدواریم با تصویب در مجلس همراه شود، خاطرنشان کرد: دغدغه دیگر نیز برگزاری آزمونهای استخدامی برای ۵۰ هزار نفر از کارکنان طرف قرارداد و شرکتی شهرداریها و دهیاریها بود که پس از برگزاری جلسات مختلف نیز قولهای خوبی گرفته شد و آئیننامه اصلاحی نیز نهایی و با تصویب آن تمامی دغدغهها برطرف خواهد شد.
نصرتی در پایان با اشاره به اینکه نباید اقتصاد ایران گرفتار باشد، اضافه کرد: یک هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان بودجه در اختیار بخش خصوصی قرار دارد و شهرداریها و دهیاریها باید به دنبال راهی برای جذب این سرمایهها باشند که نیاز به اتحاد و برنامهریزی و ایجاد افقی مناسب در شهرداریها و دهیاریهاست.
به گزارش ایسنا، در قسمت همایش این رویداد چندین سخنرانی علمی از سوی استادان و صاحب نظران عرصه مدیریت شهری در موضوعات شهرهوشمند، بازآفرینی شهری، وصول مطالبات شهردایها، قیر و آسفالت ارایه و چند تجربه موفق شهرداریها هم برای حاضران بیان خواهد شد .همچنین پروژه های موفق شهرداری ها و دهیاری ها در موضوعات مختلف در بخش نمایشگاه این رویداد ارایه می شود. تشکیل نشست تخصصی شهرداران مراکز استان و معاونان عمرانی استانداری ها از دیگر برنامه های این رویداد ملی است.
لینک اصل خبر در سایت سازمان شهرداریها و دهیاریها
نظرات