شهرداری باید هزینه های سال ۹۸ خود را بر اساس ردیف های مشخص شده در بودجه انجام دهد
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شورای اسلامی شهر ساری، سی و نهمین جلسه شورای شهر ساری عصر شنبه ۱۱ اسفند ماه ۹۷ با حضور آقایان سید مسعود مدینه، علی اکبر زلیکانی، قاسم قاسمی، کوروش یوسفی، سید علی آقامیری، علیجان شمشیربند و سعید نجاریان و اصحاب رسانه با دستور کار بررسی نامه ها و مصوبات کمیسیون و نظرات فرمانداری در تالار جلسان این نهاد در ساختمان جدید برگزار شد.
سید مسعود مدینه رئیس شورای اسلامی شهر ساری:
انتظار می رود ستاد تسهیلات نوروزی شهرداری از هم اکنون تمهیدات لازم را بیندیشد
سید مسعود مدینه رئیس شورای اسلامی شهر ساری در ابتدای این جلسه نطقی را به شرح ذیل ایراد نمود:
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و عرض خیرمقدم به همکاران عزیز ، میهمانان گرامی و اصحاب محترم رسانه و با استعانت از خداوند متعال ، سی و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر ساری در دوره پنجم را آغاز می کنیم اما قبل از پرداختن به دستور جلسه امروز نکاتی را به سمع دوستان می رسانم:
هفته گذشته مناسبت مهمی را پشت سر گذاشتیم . ۲۰ جمادی الثانی که با هفتم ماه جاری مصادف شده ، سالروز ولادت باسعادت کوثر نبی و بهانه ی خلقت، حضرت فاطمه (س) بود . روزی که گلِ سرسبد آفرینش ، بر شاخسار هستی روئید و جهان را از شمیم دل انگیزش عطرآگین ساخت . حضرت فاطمه الگوی راستین دختران و زنان وارسته ، مومن و آگاه می باشد که در فرهنگ دینی ما به این معنا توجه ویژه ای می شود به همین دلیل روز ولادت ایشان در جامعه اسلامی ما به عنوان روز زن و روز مادر نامگذاری شده است . این روز فرخنده را به همه عاشقان خاندان عصمت و طهارت خصوصا بانوان گرامی و مادران ارجمند تبریک و تهنیت عرض می نمایم.
این روز همچنین سالروز ولادت با برکت بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی رحمت الله علیه نیز بوده و جا دارد یاد آن رهبر عظیم الشان و آن پیرِ فرزانه را گرامی بداریم که با پیروی از اجداد طاهرینش هرگز در برابر ظلم و استبداد سر خم نکردند و در سراسر عمر پربرکتشان همواره راه آزادگی را پیمودند و با سالها مبارزه بی امان و قیام علیه طاغوتِ زمان ، نعمت خودباوری و استقلال و آزادی را برای مردم ایران به ارمغان آوردند و موجب بیداری همه ملت های تحت ستم گردیدند.
در ایام آغازین این ماه نیز روز ملی مهندسی را داشتیم . پنجم اسفندماه روز بزرگداشت حکیم فرزانه و اندیشمند ، ریاضیدان ، منجم ، پزشک و معمار بلند آوازه ی ایرانی خواجه نصیرالدین طوسی بود که در تقویم رسمی کشور به عنوان روز ملی مهندسی نامگذاری شد . این نامگذاری فرصتی را فراهم کرد تا به اهمیت و نقش مهندسین در جامعه بیش از پیش توجه شود . بی شک در بحث توسعه ، نقش و سهم جامعه مهندسی کشور بسیار اساسی و قابل اعتنا می باشد و در حقیقت ، پویایی جامعه در گرو تلاش مهندسان است . مقام معظم رهبری در بیاناتی که به همین مناسبت داشته اند ، ضمن عنایت ویژه به نقش مجموعه های جوان مهندسی در مسائل انقلاب ، فرمودند : این مهندسان هستند که باید شعار (ما می توانیم) را به منصه ظهور برسانند . این انتظار بزرگ ، نشانه اعتقاد معظم له به کار مهندسی است.
مهندسین در بخش های مختلف ، وظیفه مهم طراحی و نظارت بر سیستم ها و ارتقاء عملکرد آنها و بهبود فرایندها را بر عهده دارند و بالطبع در حوزه مدیریت شهری نیز ایفای چنین نقشی را از سوی همکاران مهندس شاهدیم لذا جا دارد ضمن تبریک این روز به خانواده بزرگ مهندسی خصوصا مهندسین شاغل در مدیریت شهری ساری اعم از شهرداری و شورای اسلامی شهر ، از تلاش های همه این عزیزان در جهت توسعه و آبادانی شهر قدردانی نمائیم.
دو مناسبت مهم دیگر هم پیش رو داریم . ۱۴ اسفند روز احسان و نیکوکاری و ۱۵ اسفند روز درختکاری است که البته مردم نوعدوست و مهربان ما پیوسته در کارهای خیر پیشقدم هستند و هرجا نیاز به دست گیری از نیازمندان باشد ، از یکدیگر سبقت می گیرند و بواقع ما در این قبیل موارد بجای آنکه توصیه ای داشته باشیم باید از این مردم و روح بلند و طبع منیع آنها درس بیاموزیم و لذا شایسته هست پیشاپیش از این روحیه سرشار مشارکت جویی شهروندان عزیز قدردانی کنیم چون یقینا مثل سنوات گذشته در تجلی احسان و نیکوکاری خوش خواهند درخشید.
اما در باره روز درختکاری با توجه به تکالیفی که در این زمینه با محوریت سازمان سیما ، منظر و فضای سبز شهری متوجه نهاد مدیریت شهری است ، بجاست نکاتی را متذکر شوم . از یک سو از عزیزان شهرداری انتظار داریم برنامه های خود به مناسبت ۱۵ اسفند را با کیفیت و کمیت مطلوب و بطرز باشکوه اجرا نمایند و به سهم خود در ترویج فرهنگ درختکاری که از شاخصه های مهم حفظ محیط زیست می باشد موثر واقع شوند و در عین حال از همشهریان شریف و فهیم نیز انتظار همراهی و مشارکت در حفظ و پایداری فضاهای سبز شهر را داریم.
روزهای پایانی سال ۹۷ را پشت سر می گذاریم . به اقتضای این ایام لازم است موضوعاتی مورد توجه همکاران عزیز در شهرداری قرار گیرد . یکی بحث وصولی هاست که شهرداری های مناطق در فرصت باقیمانده آنرا با جدیت و در چارچوب مصوبات شورا پیگیری کنند.
موضوع دیگر به تدارک برنامه های نوروزی مربوط می شود. با توجه به تحولات اساسی که با همت نهاد مدیریت شهری طی سالهای اخیر در ابعاد عمرانی و گردشگری شهرمان ایجاد شده خوشبختانه ساری از گذرگاه مسافران به اقامتگاه گردشگران تبدیل شد و در این رهگذر بطرز قابل توجهی بر حجم ورود مسافران در ایام نوروز و تابستان افزوده و این شهر در مقطعی جزو شهرهای مسافرپذیر کشور معرفی شد. بنابراین انتظار می رود ستاد تسهیلات نوروزی شهرداری برای اجرای برنامه هایی که تدوین نموده از هم اکنون تمهیدات لازم را بیندیشد تا ان شاء الله بتوانیم به سهم خود در مقایسه با سالهای قبل به نحو شایسته تری پذیرای میهمانان نوروزی در شهرمان باشیم و با روحیه ای مضاعف به استقبال سال جدید برویم .
مدینه در ادامه این جلسه در خصوص اظهارات نجاریان عضو شورا پیرامون ثبت ملی درختان سطح شهر ساری گفت: نکته مهمی بود که به درستی اشاره شد. از آقای دکتر یوسفی نماینده شورا در سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری می خواهم با هماهنگی شهرداری جلسه ای را برگزار نمایند و حسب اهمیت موضوع از اعضای محترم شورا نیز دعوت بعمل آید تا تصمیمات مقتضی اتخاذ شود.
وی انتخاب سید علی آقامیری به عنوان عضو کمیته مرکزی نظارت، بازرسی و ارزیابی شورای عالی استان ها را به وی تبریک گفت و اذعان داشت: همچنین آقای علی اکبر زلیکانی نائب رئیس محترم شورا نیز بعنوان منضبط ترین عضو شورا از حیث حضور منظم در جلسات انتخاب شده است که جا دارد از این احساس مسئولیت مثال زدنی شان تشکر کنم.
رئیس شورای اسلامی شهر ساری در پایان اظهاراتش در این جلسه بار دیگر پرداخت مطالبات رسانه ها از سوی شهرداری را مورد تاکید قرار داد و از شهرداری خواست تا قبل از پایان سال جاری تمامی بدهی ها به خبرنگاران را پرداخت نماید.
علیجان شمشیربند عضو شورای اسلامی شهر ساری:
برای مقابله با فساد باید به افکار عمومی و نظرات آن اهمیت داده شود
علیجان شمشیربند عضو شورای اسلامی شهر ساری در نطق خود در جریان برگزاری سی و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر ساری اهمیت دادن به افکار عمومی و نظرات آن به منظور مقابله با فساد را ضروری خواند.
متن کامل نطق شمشیربند به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
از آن روزهای تاریخی که فجر روشنی بخش انقلاب اسلامی ، بر سرزمین ایران طالع شد و ظلمت استبداد و حاکمیت طاغوت را محو نمود ، چهل سال گذشته است.
چهل سال شکوه و عظمت ، چهل سال ایستادگی و مقاومت ، چهل سال پایداری و مقابله ، چهل سال فداکاری و تلاش ، چهل سال مبارزه و یکرنگی ، چهل سال فریاد و آرامش ، چهل سال نه گفتن و تحمل کردن ، چهل سال ویرانی و سازندگی ، چهل سال تخریب و آبادانی ،چهل سال جنگ و یورش و دفاع ، چهل سال ترور و کشتن و زنده ماندن ، چهل سال توهین و صبر و چهل سال تهدید و نهراسیدن ...
همه اینها توامان برای ملت بزرگ ایران افتخار عظیمی است و نشان می دهد این مردم در دیانت و دفاع از اسلام ، امتی وفادار و فداکارند و بحق از تبار سلمان ایرانی هستند که پیامبر عظیم الشان ما (ص) در وصف او فرمود : " سلمانُ مِنّی " .
این روزها ، یکبار دیگر خاطرات ایام اوجگیری و پیروزی انقلاب در یادها جان می گیرد . به یاد روزهای تلخ و شیرین سالهای نه چندان دور ، به یاد روزهای خون و قیام ، به یاد روزهای شکنجه و زندان ، به یاد روزهای فراری شدن از خانه و کاشانه ، به یاد روزهای تظاهرات و شعارهای دینی و ملی ، به یاد روزهای سخت و بیاد ماندنی ، به یاد روزهای کمک و دست گیری از مردم و به یاد روزهای دستگیری و بازداشت و باتوم خوردن ها ؛ به به چه لذتی ! چه گویشی ! چه رویشی ! چه بینشی ! چه فریادی ! چه سکوتی !
این ملت تربیت شده همان مکتبی است که دانش آموختگان آن روزی شکنجه های ابوسفیان ها و ابو جهل ها و ابو لهب ها را تحمل کردند و دشواری راه طولانی مهاجرت به حبشه را بر خود آسان دیدند و در آن غربت و بی پناهی توانستند پاهای رنجیر شده در بند جهالت و شقاوت ستمگران آن روزگار را بگشایند و دین اسلام را آنگونه که از پیامبرشان آموخته بودند در مجلس نجاشی به نمایش بگذارند . آنان نه تنها توانستند موجبات آزادی خود را فراهم سازند بلکه آزادی و آزادگی را برای همه اقوامی به ارمغان بردند که تا آنروز فقط عده ای را رب و ناچار خود را عبد و سر به زیر شناخته و نامی از خاتم پیامبران و نجات بخش انسانها نشنیده بودند اما در آن محفل تاریخی یاد گرفتند که چگونه به عنوان عبد رب بی همتا و لایزال ، آزاد و قدرتمند در مقابل رب های دروغین بایستند و همچون کوه سربلند و استوار بمانند که فرمدند : " المومن کالجبل الراسخ " .
آن روزهای پیروزی و فریادهای رهایی هنوز در قلوب مسلمین زنده و طنین انداز است . در واقع آن مردان سختکوش با مقاومت، شجاعت و ایستادگی توانستند روزهای سخت و یخی را پشت سر بگذارند و به روزهای بهاری رویش و همبستگی برسند و در استقبالی بی نظیر در شهر یثرب ، پیامبر را همچون نگین انگشتری در بر بگیرند و شعار الله الله یا رسول الله را از ارض به عرش برسانند و حکومت خدای واحد را بر گستره زمین بگسترانند . اینها را گفتم تا بیاد بیاوریم مسیر انقلاب اسلامی ایران به رهبری حضرت امام (ره) ، همان مسیری است که اسلام به مدد پیامبر و یارانش پیمود و لذا برای دوام و تعالی نیز باید در همان صراط حرکت کند . در حقیقت خط مشی نهضت امام خمینی (ره) برگرفته از فرهنگ و مکتب و شیوه و روش پیامبر اعظم بود و حضرت امام ، انقلاب را پیامبرگونه رهبری کردند و در مقابل استکبار و همه نابسامانیها و نامرادیهای روزگار ایستادند و ثمره این ایستادگی ، محو زمستان استبداد و فرارسیدن بهار پیروزی بود که به استقبال کم نظیر ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ انجامید . در آن روز حماسی ، حرکت دلیرمردان و شیرزنان سختکوش ایران در استقبال تاریخی از حضرت امام (ره) یادآور حرکت حماسی و بیادماندنی مردم یثرب بود که در روز استقبال از پیامبر اکرم ، آن حضرت را همچون نگین انگشتری دربرگرفتند با این تفاوت که آن روز پیامبر در روستای قبا به جهت فراهم ساختن پایگاه مقاومت مردم ، مسجد قبا را بنا کردند ولی امام خمینی (ره) به پایگاه حماسه و مقاومت ، به جایگاه اسناد زنده جنایات رژیم وابسته به ابرقدرتهای شرق و غرب ، به محل بروز و ظهور مقاومت ملت ستمدیده و به مزار آلاله های سرخ و شهدای بخون خفته یعنی به بهشت زهرا رهسپار شدند . آنجا بود که امام وقتی چشمانش به سنگ مزار بلندقامتان شهید و استواری مردم امیدوار به آینده افتاد ، راسخ تر از همیشه بر نشانه های طاغوت خروشیدند و فرمودند من توی دهن این دولت می زنم ، من دولت تعیین می کنم.
به یاد روزهای بهاری که از دل زمستان جوشید . زمستانی که در آن ، گرمای انقلاب امیدی برای پیروزی خون بر شمشیر بود و این پیروزی به کوری چشم دشمنان به مردم ایران ارزانی شد و شعار استقلال ، آزادی ، جمهوری اسلامی به تحقق رسید سپس شعار مردم این شد ؛ در بهار آزادی ، جای شهدا خالی...
این مردم انقلابی و قدرشناس برای نیل به اهداف بلندشان سر از پا نشناخته و با تمام وجود پای انقلاب ایستاده اند و در میدان مبارزه و ایستادگی هیچ هراسی از دشمنان داخلی و خارجی به دلشان راه ندادند.
مقاومت و مجاهدت ملت ایران در جهت حراست از انقلاب و دستاوردهای آن آسان نبود . این ملت بپاخاسته برای خنثی نمودن توطئه های دشمنان و گروهک های منحرف و وابسته به اندیشه های غلط چپ و راست با تمام قدرت ظاهر شدند و نقش خود را در مقابله با ترورهای کور و بی هدف ، حرکتهای به اصطلاح چریکی ، جنگهای شهری و خانه های تیمی ، اشغال جنگلهای شمال و تحرکات گروهکهای کومله ، دموکرات ، رزگاری و اشرف دهقانی در مناطق کردنشین غرب کشوربخوبی ایفا نموده و نقشه های شوم این از خدا بی خبران را نقش بر آب کردند و بلافاصله پای در میدان دفاع مقدس هشت ساله در مقابل جنگ تحمیلی نهادند .
یاد آن روزها بخیر . یاد روزهایی که همه مردم از مرد و زن ، پیر و جوان ، کشاورز و کارگر و بازاری ، معلم و دانش آموز ، استاد و دانشجو ، پزشک و مهندس و کارمند و مدیر و بالاخره عموم شهروندان از هر طیف و طبقه در کنار هم و همرنگ و همنوا با هم و برای آینده ای روشن تر و بهتر در یک مسیر حرکت می کردند. یاد روزهایی که مردم برای رویارویی با خطر از همدیگر سبقت می گرفتند و در این مسابقه ، رزمنده و فرمانده یا شهروند عادی و فرد مسئول در کنار هم و دوشادوش هم بودند و می خوستند مشکلی را حل کنند . یاد روزهایی که همه در یک صف بودند و برای آسایش دیگران از آسایش خود می گذشتند و برای زندگی دیگران فداکاری می کردند. اما امروز چطور ؟ آیا امروزهم همه تلاش ها به حل مشکل دیگران معطوف است ؟
متاسفانه اینگونه نیست زیرا امروز مشاهده می کنیم که رسوخ اشرافی گری در طبقه مدیران و کارگزاران موجب شده که آنها از مردم دور شوند و نتوانند حال و روز ملت را درک کنند . این وضع شاید در مورد همه مدیران صادق نباشد ولی کم نیستند مدیرانی که به تجمل گرایی و حقوق های نجومی تمایل نشان دادند واز فرهنگ انقلاب فاصله گرفته اند این در حالی است که یکی از مهمترین دغدغههای اصلی که بارها و بارها در سخنان امام راحل و مقام معظم رهبری در طول ۴۰ سال گذشته بیان شده دور نگه داشتن روحیه اشرافیگری از جامعه و به خصوص طبقه مدیران بوده است. با این حال به نظر میرسد همچنان راه و منش اشرافیگری به عنوان سبک زندگی بخشی از کارگزاران کشور پذیرفته شده است؛ نکتهای که موجب شد رهبری در دیدار خود با برخی از مدیران اجرایی به این نکته اشاره کنند که باید به روحیه و ساده زیستی دهه ۶۰ بازگشت.
مدیران امروز اگر داعیه فرهنگ نبوی و فرهنگ علوی دارند ، در رفتار و کردار آنها باید نشانی از این فرهنگ انسان ساز دیده شود . سلمان وقتی استاندار شد ، آنقدر ساده و بی پیرایه به طرف محل ماموریت خود حرکت کرد که پائین ترین طبقات جامعه و فقیر ترین افراد هم می توانستند با وی احساس نزدیکی و راحتی کنند . شیوه ی عمل مدیر در جامعه اسلامی حداقل باید به این روش نزدیک باشد .
امروز که وارد دهه پنجم از عمر انقلاب و نظام اسلامی شدیم سوال اساسی مردم این است که چرا شاهد رویآوری برخی مدیران و مسئولان نظام به ثروتاندوزی و تلاش برای جمع آوری ثروت از راههای غیرقانونی هستیم ؟
به عنوان نماینده بخشی از همین مردم که همه روزه با آنان حشر و نشر دارم عرض می کنم که اشرافیگری برخی از مدیران و عدم قاطعیت آنها در قبال حیف و میل بیت المال و نیز اختلاسها و دریافتهای عجیب و غریب ، سبب ایجاد یاس در بدنه اجتماعی کشور شده است در صورتیکه مقام معظم رهبری به دفعات بر ضرورت امید آفرینی از سوی مسئولان تاکید کردند.
متاسفانه ساختار اداری و اجرایی کشور همچنان در حال پدید آوردن شرایطی است که به این جنبه از زندگی مدیران دامن میزند. بر اساس آمارهای رسمی ، هم اکنون نزدیک ۳۰۰ هزار مدیر در مجموعههای دولتی فعال هستند که نشان دهنده گسترده بودن شبکههای مدیریتی در سرتاسر کشور است. به نظر میرسد تنها راه مقابله جدی با اشکالات احتمالی موجود در این مجموعه ی وسیع ، ایجاد شفافیت حداکثری است. از طرفی ، بی شک بهترین ناظران عملکرد هر دولتی افکار عمومی است . بنابراین برای مقابله با فساد باید به افکار عمومی و نظرات آن اهمیت داده شود .
در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بهترین هدیه مسئولان و کارگزاران به مردم این است که با اهتمام ویژه ای در جهت تامین مطالبات بحق این مردم صبور و وفادار اقدام کنند . حضور گسترده و حماسی مردم ایران در راهپیمایی عظیم ۲۲ بهمن امسال نیز حجت را بر مسئولان تمام نموده است . این حضور انقلابی و دشمن شکن نه تنها رویاهای دشمنان و بدخواهان علیه انقلاب و نظان اسلامی را به کابوسی نا امید کننده تبدیل کرد بلکه برای مسئولان و مدیران کشور نیز پیامی روشن داشت . مردم با شرکت یکپارچه در راهپیمایی ۲۲ بهمن ، این پیام را به مدیران دادند که " ما به رغم همه کاستی ها و مشکلات و با وجود همه محدودیت ها و تهدیدها ، همچنان به انقلاب اسلامی و آرمانهای شهدا ، حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری پایبندیم و بر عهدی که بستیم استواریم و با تمام وجود پای انقلاب ایستاده ایم حال نوبت شماست که به تکلیف خود در قبال این وفاداری و فداکاری طوری عمل نمائید که در شان جامعه اسلامی و انقلابی باشد"
کوروش یوسفی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر ساری:
شرکت های پیمانکار شهرداری باید مابه التفاوت عیدی های پرداخت شده به کارگران را حداکثر تا ۲۰ اسفند به حساب آنها واریز کنند
کوروش یوسفی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر ساری در خصوص کسر مبالغی از عیدی پایان سال کارگران شهرداری از سوی شرکت ها گفت: با اینکه عیدی سال ۹۷ کارگران مصوبه دولت دارد و هیچ گونه مالیات و کسوراتی شامل آن نمی شود، بسیاری از کارگران با ما تماس گرفتند از کسر عیدی ها گله کردند.
وی افزود: بنده با شرکت ها در این زمینه صحبت کردم که قرار شد برخی از آنها تا ۲۰ اسفند مابه التفاوت عیدی ها را به حساب کارگران واریز کنند اما متاسفانه برخی از شرکت ها در مقابل این خواسته بحق مقاومت کردند در حالی که علاوه بر عیدی خیلی از دیون کارگران نیز بر عهده شرکت هاست که باید تا ۱۵ یا ۲۰ اسفند آنها را واریز کنند.
وی با اشاره به نزدیک شدن به ایام نوروز گفت: ساری شهر گردشگری است و طبیعتاً ستاد تسهیلات نوروزی هم یک مطالبه جدی است. سال های گذشته استقبال مناسبی از مسافران نوروزی شده است و در همین راستا از ریاست محترم شورا می خواهم تا از شهرداری بخواهد گزارشی از برنامه های این ستاد را حداکثر تا ۲۰ اسفند به شورا ارائه کند.
وی از تلاش های همکارانش در شورا در فصل بررسی و تصویب بودجه سال ۹۸ شهرداری ساری قدردانی کرد و افزود: بودجه سال ۹۸ بودجه منحصر به فردی بود چرا که ۶۰ میلیارد تغییرات ردیفی داشت و به شدت مورد مداقه قرار گرفت. یکی از برجسته ترین ویژگی های بودجه ۹۸ شفافیت آن است به این دلیل که بودجه به همراه فهرست جزئیات تصویب شده و می تواند در اختیار افکار عمومی قرار گیرد چرا که این حق طبیعی هر شهروند است.
علی اکبر زلیکانی نائب رئیس شورای اسلامی شهر ساری:
سطح خدمات شهرداری بالا و ایراداتش پایین است/ با تذکرات مان به شهرداری در پی برطرف کردن اندک ایرادات هستیم
علی اکبر زلیکانی نائب رئیس شورای اسلامی شهر ساری در ابتدای صحبت هایش در جلسه سی و نهم شورا به تقدیر از تلاش های مجموعه مدیریت شهری پرداخت و اظهارد اشت: تمام مجموعه و در راس آن آقای دکتر عبوری زحمات زیادی در سال ۹۷ کشیدند و من در پایان سال به آن ها خسته نباشید می گویم. برخی از زحمتکشان نیز در پشت صحنه هستند و دیده نمی شوند که ان شاءا... از اجر اخروی برخوردار خواهند بود.
وی خطاب به اصحاب رسانه که در جلسه حاضر بودند گفت: اگر انتقاداتی از شهرداری می شود حمل بر نابسامانی در مجموعه نگذارید. واقعیت این است که میزان بالای خدمات ارائه شده به شهروندان شریف ساری با حجم پایین ایرادات اصلاً قابل مقایسه نیست لذا ما با تذکرات مان در پی برطرف کردن همین اندک ایرادات هستیم.
زلیکانی به پیگیری های اخیر خود در خصوص موضوع پرداخت حق بیمه پرسنل شهرداری ساری به سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: از هفته گذشته در حال پیگیری هستم و این موضوع به دلیل اختلاف حسابی که بین شهرداری و سازمان تامین اجتماعی ایجاد شده نشات گرفته و منجر به این شده که چند ماهی است حق بیمه کارکنان شهرداری واریز نمی شود.
وی اضافه کرد: این موضوع از طریق معاونت سیاسی و امنیتی استانداری مازندران در حال پیگیری است که ان شاا... به توافق میان شهرداری ساری و سازمان تامین اجتماعی منجر شود.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر ساری از تلاش های قاسمی رئیس کمیسیون بودجه و حقوقی شورا در راستای ساماندهی وضعیت برخی از پرسنل شهرداری که با مشکلاتی مواجه بودند، قدردانی و خاطرنشان کرد: خواهشم از شهرداری این است که در کنار تبدیل وضعیت رانندگان استیجاری، نیروهای روزمزد و ممیزی به موضوع بیمه کارکنان نیز توجه کنند که به نوعی ته مانده مشکلات است که ان شاالله با همت آقای دکتر عبوری که تا به حال هرچه گفت در جهت عمل به آن حرکت کرد، این موضوع نیز حل شود.
سعید نجاریان عضو شورای اسلامی شهر ساری:
ارائه خدمات به مسافران نوروزی باید همسطح کلانشهرهای بزرگ باشد/ شهرداری برای ثبت ملی درختان در ساری اقدام کند
سعید نجاریان عضو شورای اسلامی شهر ساری گفت: خدمات به مسافران نوروزی در ساری به مراتب کمتر از شهرهای دیگر است که باید برنامه ریزی های لازم برای بهبود آن انجام شود.
نجاریان در خصوص کسری پرداخت عیدی کارگران شهرداری از سوی شرکت ها اظهار داشت: نکته ای در این زمینه وجود دارد و آن اینکه کارفرما باید تعداد نیروها را مشخص کند و به پیمانکار ارائه دهد. بر این اساس شهرداری باید در ابتدای سال برای قراردادهای حجمی خود، میزان حق بیمه، حق مسکن، خواربار و موارد مشابه را برای هر پرسنل محاسبه و براساس تعداد مشخصی از کارگران به پیمانکار ابلاغ می کرد.اگر شهرداری در ابتدای سال این کار را انجام داده باشد، شرکت موظف به پرداخت حقوق، مزایا و عیدی پایان سال است اما اگر اینگونه نباشد طبیعی است که شرکت هیچ تعهدی ندارد.
وی افزود: شهرداری باید پیگیر حقوق کارگران زحمتکش باشد چرا که توجه به معیشت این عزیزان همواره در اولویت کارهای مدیریت شهری در سالهای اخیر بوده و در ادامه همین اینگون خواهد بود.
نجاریان در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ساری به شهری گردشگرپذیر تبدیل شده است، گفت: در ایام پایانی سال قرار داریم و در سالهای گذشته مشاهده شده که خدمات ارائه شده به مسافران نوروزی نسبت به بسیاری از شهرها به مراتب کمتر است.
وی اضافه کرد: شهرداری باید جلساتی برای تشکیل ستاد تسهیلات نوروزی به منظور ساماندهی خدمات به مسافران و گردشگران در ورودی های شهر ساری برگزار کند.
عضو شورای اسلامی شهر ساری همچنین به مصاحبه اخیر حناچی شهردار تهران با رسانه ها که اعلام کرده بود درخت های خیابان های تهران درحال ثبت جهانی هستند و مراحل نهایی این موضوع در حال طی شدن است اشاره و تصریح کرد: برخی از درختان سطح شهر ساری قدمتی بیش از ۷۰ سال دارند بنابراین اقدامات این چنینی در این زمینه برای شهر ساری یک ضرورت است.
وی تاکید کرد: موضوع ثبت درختان حداقل در مناطق جدید الالحاق به شهر ساری باید مورد توجه قرار گیرد. از بین بردن باغات به بهانه الحاق به شهر و افزایش شهرنشینی کاری غیر اصولی است چرا که حفظ و حراست از این سرمایه ها تاثیر مستقیمی در سلامت شهروندان دارد.
نجاریان خاطرنشان کرد: در روزهای اخیر برنامه های متنوعی به مناسبت هفته درختکاری در شهرهای مختلف انجام شده که در صدا و سیما انعکاس گسترده ای داشته لذا خواهشم این است که شهرداری ساری با محوریت سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری در این خصوص برنامه ریزی های لازم را انجام دهد.
سید علی آقامیری عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر ساری:
عملکرد شهرداری ساری در سال ۹۷ قابل قبول بود/ کاهش عیدی های کارگران خیانت به آنهاست
سید علی آقامیری عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر ساری نیز در این جلسه به تقدیر از عملکرد شهرداری و شهردار ساری در سال ۹۷ پرداخت و گفت: با تمام مشکلات و نوساناتی که اقتصاد کشور با آن دست به گریبان است اما عملکرد شهرداری ساری در مجموع قابل قبول می باشد و این را رصد مشکلات عدیده کشور به ما می گوید.
وی با بیان اینکه دیکته نانوشته غلطی ندارد اما کسی که دیکته می نویسد لاجرم ایراداتی به آن وارد می شود، اظهار داشت: شهرداری ساری پویاست ودر حال کار کردن است و وجود برخی ایرادات امری اجتناب ناپذیر می باشد.
آقامیری همچنین از همراهی و همکاری های اعضای شورای اسلامی شهر ساری با مجموعه شهرداری مرکز استان در سال ۹۷ نیز قدردانی کرد و اذعان داشت: از اعضای شورا که همپای شهرداری بودند و دست آنها را گرفتند و راهگشا بودند، سپاسگزاری می کنم. بحمدلله این همدلی و هم نظری در شورا هست و وجود این نگاه مثبت است که به اتفاقات بزرگی در ساری منجر شد.
وی نیز همچون سایر اعضای شورای شهر به انتقاد از کسر مبالغی از عیدی پایان سال کارگران شهرداری پرداخت و در این خصوص گفت: پرداختی به شرکت ها یکنواخت بوده است و اگر در پرداخت ها به کارگران کسوراتی بود تخلف شرکت بوده است و باید پاسخگو باشند. اگر این موضوع برای تحقق منافع شخصی برخی ها باشد، خیانت به کارگران است.
عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر ساری افزود: ان شاء ا... در سال ۹۸ دیگر هیچ نیروی روزمزدی در شهرداری نخواهیم داشت. در عین حال تزریق نیرو به شهرداری هم باید قطع شود. گاهاً می شنویم که برخی از نیروها در مجموعه شهرداری از مسئولان بالادستی خود تبعیت نمی کنند لذا لازم است عنوان کنم همانطور که ما در شورا در راستای احقاق حقوق نیروهای شهرداری تلاش می کنیم آنها نیز باید نسبت به انجام وظایف محوله اهتمام لازم را داشته باشند.
آقامیری با بیان اینکه بنده نماینده شورا در سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی هستم اما با وجود نزدیک شدن به پایان سال هنوز به جلسه ای در خصوص ستاد تسهیلات نوروزی دعوت نشده ام، گفت: باید تمام نهادهای فرهنگی شهر با محوریت سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری در این خصوص برنامه ریزی کنند.
وی سپس با تشکر از اصحاب رسانه که به پوشش اخبار مدیریت شهری ساری می پردازن، خاطرنشان کرد: از این عزیزان می خواهم ضمن مطالبه حقوق شهروندان در رسانه های خود، در خصوص شورای شهر و شهرداری ساری نیز تمام واقعیات را منعکس نمایند.
قاسم قاسمی رئیس کمیسیون بودجه و حقوقی شورای اسلامی شهر ساری:
شهرداری گزارشی از چگونگی اجرای مصوبات اخیر کمیسیون بودجه به شورا ارائه کند
قاسم قاسمی رئیس کمیسیون بودجه و حقوقی شورای اسلامی شهر ساری در ابتدای صحبت هایش در جلسه سی و نهم شورای اسلامی شهر ساری با بیان اینکه این کمیسیون در ماه های اخیر مصوبات مهمی را گذرانده گفت: ما پیگیر اجرای این مصوبات در شهرداری هستیم و اطمینان می دهم این مصوبات را به حال خود رها نخواهیم کرد.
وی سپس خواستار ارائه گزارش جامعی از میزان کسری عیدی های پایان سال پرداختی شرکت ها به شورا شد و گفت: قراردادهای شهرداری با پیمانکاران در خصوص رفت و روب و زباله بصورت حجمی است. در هفته گذشته به همراه آقای مهندس زلیکانی در کمیسیون ماده ۳۸ آیین نامه مالی شهرداری تهران حضور پیدا کردم و نمونه ای از قرارداد حجمی را مشاهده نمودم. از شهرداری می خواهم قراردادهای حجمی را به شورا ارائه کند. قرارداد رفت و روب بر اساس مساحت شهر است و در تبصره هایی که در بندهای این قرارداد آمده شهرداری هیچ گونه اختیاری برای پرداخت حقوق پرسنل ندارد.
قاسمی اذعان داشت: با توجه به تجربه ۴ ساله ای که بنده در امور قراردادها در وزارت نفت دارم می خواهم پیشنهادی به شهرداری بدهم و آن این است که تمامی حق و حقوق کارکنان شهرداری باید در جدول پیوست قرارداد بعنوان حداقل پرداختی پیمانکار تعیین شود که متاسفانه این اتفاق تا به حال نیفتاده است.
وی افزود: با این اوضاع اگر پیمانکار شهرداری عائله مندی را به پرسنل پرداخت نکند، ما بر اساس قرارداد حاضر نمی توانیم مدعی باشیم و همین طور اگر شرکت پیمانکار شهرداری از میزان اضافه کار ماهانه کارگران بکاهد، شهرداری بعنوان کارفرما نمی تواند شرکت را مورد بازخواست قرار دهد.
رئیس کمیسیون بودجه و حقوقی شورای اسلامی شهر ساری تصریح کرد: اگر شهرداری نیروهای شرکتی را از خودش نداند، قطعاً اثربخشی و بهره وری سیستم کاهش چشمگیری خواهد داشت و با اهداف مان فاصله خواهیم گرفت.
وی همچنین خواستار ارائه گزارشی از سوی شهرداری در خصوص تبدیل وضعیت نیروهای روز مزد سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری، سازمان عمران، ممیزی، رانندگان استیجاری شد و گفت: ما باید بدانیم که اجرای مصوبات کمیسیون بودجه و حقوقی شورا در این زمینه در چه مرحله ای قرار دارد.
قاسمی با بیان اینکه در کمیسیون بودجه و حقوقی مشخص کردیم که نیروهای ممیزی باید بخشی از کارکنان شهرداری محسوب شوند، اظهار داشت: این موضوع علت دارد. قراردادی که بین شهرداری و پیمانکار ممیزی منعقد شده، قرارداد نیروی انسانی نیست و در آنجا هم نمی توانیم مدافع حقوق کارکنان مان باشیم چرا که در قرارداد اشاره ای به میزان پرداختی ها نشده است.
وی به انتقاد از بی توجهی شهرداری به مصوبات شورا و کمیسیون بودجه و حقوقی در خصوص ساماندهی نیروهای ممیزی شهرداری پرداخت و افزود: متاسفانه در روز پنجم اسفند ۹۷ و برخلاف تاکیدات کمیسیون بودجه شهرداری نسبت به افزایش ۲۵ درصدی قرارداد پیمانکار اقدام کرده است. آیا احترام شهرداری به شورا و کمیسیون بودجه و حقوقی اینگونه است؟
رئیس کمیسیون بودجه و حقوقی شورای اسلامی شهر ساری در خصوص الزامات بودجه ای که شهرداری باید در سال ۹۸ باید آنها را رعایت کند نیز گفت: در بودجه دو بخش درآمدی و هزینه ای داریم و هزینه ها باید بر اساس ردیف های مشخص شده انجام شود. من از همین جا اعلام می کنم اگر هزینه های شهرداری در سال ۹۸ سلیقه ای باشد با نامه ای که از سوی شورا در خصوص تخلفات آشکار شهرداری ارسال شده، قطعاً نظارت بر هزینه ها را در شورا با جدیت پیگیری خواهیم نمود.
شایان ذکر است، در ادامه این جلسه نظرات هیات تطبیق مقررات فرمانداری ساری در خصوص تعرفه عوارض و بهای خدمات سال ۹۸ شهرداری ساری که به تصویب شورا رسیده بود و همچنین نامه ها و مصوبات کمیسیون های داخلی شورا مورد بررسی قرار گرفت.
نظرات