شورای عالی مهندسی کشور تشکیل شود

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم با تاکید بر تشکیل شورای عالی مهندسی کشور گفت: با توجه به اینکه اکنون هیچ تناسبی بین میزان فارغ التحصیلان کشور و بازار کار برای جامعه مهندسی وجود ندارد، تشکیل شورای عالی مهندسی برای ساماندهی مسائل کلان حوزه مهندسی الزامی به نظرمی رسد.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم به نقل از «دبیرخانه دائمی چهره سال» امین مقومی، کاندیدای چهره سال ۹۷ با بیان این مطلب اظهار داشت: بر اساس آمار، ایران دومین کشور از نظر تعداد فارغ التحصیلان رشته های مهندسی است و این مسئله در عین اینکه یک تهدید است، یک فرصت تلقی می شود. بنابراین مسئولان باید برای اشتغال این فارغ التحصیلان چاره اندیشی کنند.

وی در این راستا پیشنهاد کرد: شاید لازم باشد شورای عالی مهندسی کشور تشکیل شود تا مسائل کلان حوزه مهندسی آسیب شناسی و تدبیر شود تا همچنان برخی از اشتباهات گذشته را تکرار نکنیم.

سازمان نظام مهندسی، فراتر از یک صنف است

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم در ادامه سخنان خود با اشاره به عوامل موثر در اعتلای موضوع مهندسی در کشور بیان داشت: در راستای اعتلای مهندسی در کشور یک رکن خود مهندسان هستند که با اقدامات و تلاش های خود و رعایت اخلاق به این اعتلا کمک خواهند کرد.

مقومی ادامه داد: رکن دیگر، سازمان های نظام مهندسی ساختمان هستند و با توجه به اینکه در سیاست های کلی نظام، بر ضرورت تقویت و ارتقای کارآمدی نظام مهندسی تاکید شده است، هرچه این کارآمدی بیشتر باشد، به طور قطع به اعتلای مهندسی نیز کمک خواهد کرد.

وی اضافه کرد: موضوع ارتقای جایگاه سازمان از یک مجموعه صنفی به یک مرجعیت فنی و تخصصی، لازم است به عنوان یک موضوع کلی ملاک عمل قرار گیرد؛ چون تا زمانی که سازمان فقط به عنوان یک صنف و محلی برای تامین شغل و درآمد مهندسان دیده شود؛ فرهنگ مطالبه گری مهندسان رشد و ارتقا نخواهد یافت.

ترویج اخلاق حرفه ای، موجب ترویج مقررات ملی می شود

وی همچنین با بیان اینکه یکی از فعالیت های اصلی سازمان در کنار نظارت بر حسن اجرای خدمات مهندسی توسط اعضای سازمان، ارتقای دانش فنی و حرفه ای مهندسان و ارائه آموزش است، ابراز داشت: این آموزش نباید محدود به مهندسان باشد، بلکه آموزش کاردان ها، کارگران، صنوف وابسته به صنعت ساختمان در هر سطح و محدوده ای باید توسط سازمان پوشش داده شود. علاوه بر این، آموزش مردم نیز باید بیش از پیش توسط خود سازمان ها برنامه ریزی و اجرا شود.

رییس سازمان نظام مهندسی استان قم ادامه داد: اقدام دیگری که علاوه بر ارتقای کیفی ساخت و ساز، موجب ترویج مقررات ملی ساختمان می شود، در کنار نظارت و آموزش، ترویج اخلاق حرفه ای و مهندسی است و براین اساس، تقویت سه گانه اخلاق، آموزش و نظارت، ارتقای کارآمدی سازمان نظام مهندسی و اعتلای مهندسی در کشور را به دنبال خواهند داشت.

اثرگذاری مهندسان در تغییر نظام مسکن و شهرسازی

مقومی در ادامه با اشاره به بیانیه اخیر مقام معظم رهبری با عنوان گام دوم انقلاب گفت: در بیانیه گام دوم انقلاب به موضوع مهم سبک زندگی اشاره شده است. همچنین در سیاست های کلی نظام در بخش خانواده، موضوع بازنگری نظام مسکن و شهرسازی با محوریت خانواده مطرح شده است، بر این اساس ما مهندسان در حوزه تغییر نظام مسکن و شهرسازی و همچنین تغییر سبک زندگی می توانیم بسیار موثر باشیم.

وی ابراز امیدواری کرد: در آغاز دهه پنجم انقلاب بتوانیم این نقش تاریخی را به خوبی ایفا کنیم تا آیندگان ما را مورد ملامت قرار ندهند. مطالبه گری جامعه مهندسی از دولت و مجلس در این خصوص بسیار ضروری است.

لزوم برخورد قانونی با مجریان فاقد صلاحیت/ اجرای کامل مقررات ملی در گروی حضور مجریان ذیصلاح

مقومی با بیان این مطلب ادامه داد: حضور مجریان ذی صلاح ضمن اینکه معضل عدم تناسب فارغ التحصیلان و بازار کار را کاهش می دهد، به اجرای کامل مقررات ملی ساختمان نیز کمک می کند و در عین حال موجب حذف اشخاص فاقد صلاحیت از چرخه ساخت و ساز می شود.

مقومی با بیان اینکه اگر همین یک اقدام به صورت صحیح و با همکاری نهادهای متولی به خصوص شهرداری ها عملیاتی شود، درنهایت منجر به حفظ سرمایه های ملی و کاهش تخلفات ساختمانی می شود، افزود: ضمن اینکه پیگیری قضایی و برخورد قانونی با افراد حقیقی و حقوقی فاقد صلاحیت در چرخه ساخت و ساز در حوزه های طراحی، نظارت و اجرا باید با قوت توسط سازمان نظام مهندسی استان ها پیگیری شود.

غفلت از مباحث ۱۹ و ۲۲ مقررات ملی ساختمان

وی همچنین در ارزیابی خود از میزان اجرای مقررات ملی ساختمان گفت: در راستای اجرای بیش از پیش مقررات ملی ساختمان در همه استان ها، بسته به شرایط بومی هر استان و نحوه تعامل با دستگاه های اجرایی در هر منطقه جغرافیایی کشور، درمجموع اقدامات خوبی صورت گرفته است.

مقومی با انتقاد از عدم اجرای مباحث ۱۹ و ۲۲ مقررات ملی ساختمان افزود: توجهی که به اجرای دیگر مباحث اعمال شده، درخصوص اجرای مباحث ۱۹ و ۲۲ مقررات ملی ساختمان انجام نشده و مبحث ۱۹ که مربوط به موضوع بهینه سازی مصرف انرژی و همچنین مبحث ۲۲ که مرتبط با موضوع نگهداری ساختمان ها است، مغفول مانده است.

اصلاح قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان

مقومی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روند اصلاح قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در مجلس شورای اسلامی گفت: هرچند اگر قانون فعلی با همت همه دستگاه های مرتبط اجرایی شود، شاید نیازی به اصلاح قانون نباشد، اما در حال حاضر موضوع مهم اصلاح قانون پیش رو قرار دارد. بنابراین چند مورد مهم باید در زمینه اصلاح قانون باید لحاظ شود تا هدف افزایش کیفی ارائه خدمات مهندسی و رضایتمندی مردم تعریف شود.

وی در این راستا تشریح کرد: از جمله این موارد، توجه به شرایط متفاوت استان ها نسبت به پایتخت، آسیب شناسی صحیح از چرایی عدم اجرای کامل قانون تاکنون، توجه به تجربیات ۲۳ ساله گذشته سازمان نظام مهندسی در عرصه ساخت و ساز و همچنین آسیب شناسی کلی فرآیندها است که باید در مسیر اصلاح قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مورد توجه قرار گیرد.

مقومی با بیان اینکه مهندسان و سازمان های نظام مهندسی تاکنون در اجرای قانون به عنوان خط مقدم این جبهه تلاش کرده اند، افزود: توجه به نظرات سازنده جامعه مهندسی به طور قطع در اصلاح بهتر قانون و کمک به اجرای کامل مقررات ملی ساختمان موثر است.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم در پایان خاطرنشان ساخت: توجه به تقویت و توسعه اخلاق اسلامی و مهندسی در قانون حتماً باید مدنظر قرار گیرد.

لینک اصل خبر در سایت سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم

    منبع خبر

    سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم

    سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم

    سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم یک انجمن در شهر قم می باشد

      نظرات