بحران آب روستایی؛ بحران آینده خوزستان/شایسته نیست مردم در زمان تر سالی هم مشکل آب داشته باشند

بحران آب روستایی؛ بحران آینده خوزستان/شایسته نیست مردم در زمان تر سالی هم مشکل آب داشته باشند

مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت : اگر بحران آب روستایی در خوزستان، مدیریت نشود به یکی از بحران های آینده استان تبدیل خواهد شد.

کیامرث حاجی زاده روز چهارشنبه در چهاردهمین شورای آب و برق خوزستان در استانداری خوزستان اظهار داشت: در حال حاضر شهرهای شمال شرق خوزستان به ویژه روستاهای آن در تنش آبی قرار دارند که از جمله آنها می‌توان به روستاهای شهرستانهای باغملک، رامهرمز، ایذه، بهبهان، رامشیر، امیدیه و مسجدسلیمان اشاره کرد.

وی با اشاره به اهمیت شورای آب و برق در استان گفت: یکی از مشکلات عمده استان در بخش زیرساخت‌های مربوط به آب در بخش‌های مختلف شرب، صنعت، کشاورزی و احشام و مشکلات در حوزه برق با توجه به افزایش دما و مشکلات شبکه توزیع است.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان تاکید کرد: پذیرفتنی نیست که در شرایط خشکسالی مردم با مشکل آب شرب رو به رو باشند و در سیلاب و بارش بی سابقه هم باز با این مشکل مواجه شوند.

وی با بیان اینکه در سال جاری نسبت به سال گذشته ۳۶۷ درصد افزایش ورود آب به سدها گزارش شده است یادآور شد: از ابتدای سال آبی ۹۸-۹۷ حجمی معادل ۴۲ میلیارد متر مکعب آب وارد استان شده در حالی که در سال آبی گذشته این میزان ۹ میلیارد متر مکعب بود.

حاجی زاده با تاکید بر اینکه نسبت به ۵۰ سال اخیر ۸۳ درصد افزایش وروردی آب به سدهای خوزستان را شاهد بودیم، بیان کرد: با وجود چنین شرایطی کمبود آب و برق قابل پذیرش نیست.

وی ادامه داد: پس از گرد و غبار بهمن ۹۵ و تاکید مقام معظم رهبری و پیگیری‌های دولت تدبیر و استاندارد نیز اعتبارات خوبی به بخشهای زیرساختی تعلق گرفت به طوری که بخشی از پایداری شبکه برق حاصل همین اعتبارت است.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان تصریح کرد: در حوزه آب و فاضلاب نیز اعتبارت بسیار خوبی در بخش‌های اصلاح شبکه‌های آب رسانی در سطح شهرها تزریق شد لذا ضرورت دارد مدیران متولی پیگیری بیشتری داشته باشند و در بخشی از مشکلات نیز باید از اعتبارات ملی وزارت خانه خودشان هم استفاده کنند.

وی با اشاره به مشکلات حوزه آب و فاضلاب روستایی در استان گفت: این شرکت مدت‌هاست با این مشکلات درگیر است لذا باید مدیرعامل شرکت آب فاضلاب روستایی با مدیر عامل آب و فاضلاب کشور نشستی داشته باشد وبرای برون رفت از این وضعیت چاره اندیشی کنند علاوه بر این سازمان آب و برق استان و شرکت آب و فاضلاب استان نیز باید در کنار آب و فاضلاب روستایی باشند.

حاجی زاده بر بازسازی سریع تاسیسات آب مناطق سیل زده تاکید کرد و گفت: رسوبات سنگینی که به این تاسیسات وارد شده باید هر چه سریع‌تر رسوب زدایی و برطرف شوند چراکه در این برهه تامین آب شرب مهمترین اولویت برای ماست.

وی افزود: رودخانه‌ها و کانال‌ها نیز نیازمند لایروبی هستند که باید این کار صورت پذیرد.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان با اشاره به دستور رفع ممنوعیت کشت در استان گفت: در حوضه‌هایی مانند مارون، زهره، جراحی سال‌ها محدودیت کشت اعمال شده، با توجه به اینکه سال آبی نرمالی پیش بینی شده است امسال کشاورزان می‌توانند به کشت بپردازند.

لینک اصل خبر در سایت اداره کل مدیریت بحران استان خوزستان

    منبع خبر

    اداره کل مدیریت بحران استان خوزستان

    اداره کل مدیریت بحران استان خوزستان یک سازمان دولتی می باشد

      نظرات