واحدهای درسی مرتبط با فرهنگ گل و گیاه در مدارس تدریس شود

واحدهای درسی مرتبط با فرهنگ گل و گیاه در مدارس تدریس شود

گل عزیز است غنیمت شمریدش صحبت

که به باغ آمد از این راه و از آن خواهد شد

حافظ


این که از خاک و آب چنین زیبایی ای سر می زند، می تواند یادآور وظیفه انسان خاکی باشد. انسانی که چون بذر در این کره خاکی پاشیده شده است و باید همچون گلی حتی از میان صخره ها و حتی در شوره زار و شرایط سخت خود را به بهترین شکل ممکن متجلی نماید.

این راز زیبایی گل است که آدمی را با یادآوری خانه پدری که همان عالم ملکوت باشد به وجد می آورد. خانه ای که به فراموشی سپرده است و هر از گاهی با دیدن گل و یا شنیدن نغمه و آوایی بهشتی با شور و شوقی ناخودآگاه به وجد می آید.

گل مصادیق کاربردی فراوانی دارد و به نظر وسیله ای برای انتقال نیروی عشق است. گل فروشی نیز شغلی گرانبهاست.

کما اینکه در کشور ما و در دنیا نیز با اهداء گل به دوستان و نزدیکان و یا ارسال گل به مراسم علاوه بر کمک به رونق این شغل و تامین احتیاجات مالی قشری از مردم که در این صنف تبحر دارند به نوعی انتقال عشق، دوستی و احترام را نشان می دهیم.

به هر حال به نظر می رسد که در کشور ما اگر چه توجه و علاقمندی به گل و گیاه در ادبیات و رفتار نیاکان مان عمیق و نهادینه بوده است با اینحال امروزه کمتر توجه می شود و این موضوع را از بالکن های منازل شخصی تک تک آحاد جامعه می توان تشخیص داد و به نوعی گل مظهر تشریفات و تجمل گرایی به خود گرفته است و گاها اهداء گل را به حق و یا ناحق به اسراف و چشم هم چشمی مرتبط دانسته ایم که چنین رویکردهایی چندان علائم خوشایندی نیستند.

به نظر می رسد باید واحدهای درسی مرتبط با فرهنگ گل در مدارس تدریس شود. از نگهداری و پرورش گل گرفته تا آموزش کاربردهای متنوعی که گل می تواند در مراسمات، تزئین و اهداء گل داشته باشد و این که رنگ های مختلف و تعداد گل و نوع گل و نحوه تزئین گل در مراسم و یا هنگام اهداء گل چه معنی می تواند به همراه داشته باشد باید آموزش داد.

نهایتا گل و گیاه نشانه برکت و زیبایی هستند و باید مواظب استحاله فرهنگی و نگرشی مان باشیم.

روز ملی گل و گیاه مبارک باد.

........................................

سعید نیکوخصلت

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات