وجود ۴ هزار رشته قنات فعال در استان مرکزی
مدیرکل دفتر امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی از وجود ۴ هزار رشته قنات فعال در استان مرکزی خبر داد.به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی به نقل از خانه آب ایران، رضا سرافرازی مدیرکل دفتر امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه بازدید از پروژهها و تعاونیهای بخش کشاورزی استان مرکزی اظهار کرد: بخش کشاورزی بیشترین مصرف آب در کشور را داراست و در واقع ۶۰ درصد آب استحصالی کشور در بخش کشاورزی مصرف میشود.
وی با تاکید بر اینکه ۹۲ درصد تولید محصولات کشاورزی در کشور وابسته به آبهای آبیاری و آشامیدنی است، اظهار کرد: یکی از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی افزایش بهرهوری در واحد سطح زیرکشت است.
مدیرکل دفتر امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: بهرهوری تولید محصولات زراعی باغی و دامی طی چند سال اخیر در کشور افزایش داشته و برای چهارمین سال متوالی، کشور در تولید گندم خودکفا شده است.
سرافرازی در خصوص سیاستهای وزارت جهادکشاورزی گفت: تامین و تقویت وضعیت منابع آبی در راستای سیاست امنیت غذایی با استفاده از عملیات زیرزمینی و عملیات آبیاری تحت فشار و آبیاری قنوات و ساخت استخر و تجهیز و نوسازی از سیاستهای وزارت جهادکشاورزی در این رابطه است.
وی با بیان اینکه از طریق عملیات غیر سازهای نیز در اقدامات حوزه بذر اصلاح شده، کشاورزی حفاظتی و کشت نشایی، همچنین افزایش کشت گلخانهای از دیگر سیاستهای وزارت جهادکشاورزی است که باید بتوانیم این سیاست را در کشور به صورت ادامه دار و موفقتر پیش ببریم.
وی اضافه کرد: استان مرکزی در راستای اجرای عملیات آب و خاک از لحاظ اجرای سیستمهای نوین آبیاری یکی از هفت استان موفق کشور بوده و رتبه هفتم را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل دفتر امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: بالغ بر ۶۵ هزار هکتار از اراضی استان به سیستمهای نوین آبیاری مجهز شدهاند. در بحث تامین آب نیز استان مرکزی بالغ بر ۴ هزار رشته قنات فعال دارد که از درجه امنیت بالایی برخوردار هستند .
وی ادامه داد: ۵۵ درصد اراضی در سطح استان به صورت دیم کشت میشود و ۴۵ درصد آبی است و با توجه به مطالعات صورت گرفته ۱۶۳ هزار هکتار از اراضی استان مرکزی قابلیت اجرای آبیاری تحت فشار را دارند که از این میزان ۶۷ هزار هکتار انجام شده و از این ۶۷ هزار هکتار حدود ۶۳ هزار هکتار یارانه و تسهیلات کمبهره از دولت دریافت کرده و ۴ هزار هکتار توسط مردم به صورت خوداجرایی انجام شده است که به ازای هر هکتار به طور متوسط ۴۵۰۰ مترمکعب آب صرفهجویی میشود.
مدیرکل دفتر امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ۲۴ تعاونی تولیدی در استان مرکزی در سطح ۶۰ هزار هکتار عملیات کشاورزی انجام میدهند، گفت: تعاونیهای فعال بخش کشاورزی در کنار دولت عملکرد خوبی داشتهاند و پرداخت کمک با اولویت طرحهای آب و خاک به این تعاونیها از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی است.
سرافرازی تصریح کرد: کسری مخازن آبهای زیر زمینی در کشور بالغ بر ۱۳۰ میلیارد مترمکعب است و این کسری با بارشهای اخیر برطرف نخواهد شد. این کمبود با حفر چاههای غیرمجاز و برداشت غیرمجاز از منابع آب اتفاق افتاده است .
لینک اصل خبر در سایت شرکت آب منطقهای مرکزی
نظرات