مراسم گرامیداشت هفته عفاف و حجاب در شرکت آب منطقه ای زنجان...

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان، حجت الاسلام والمسلمین صبری نیا،امام جماعت این شرکت در مراسم گرامیداشت هفته عفاف و حجاب که در نمازخانه شرکت آب منطقه ای زنجان برگزارشد،با اشاره به اینکه رضاشاه در سال ۱۳۱۳ خورشیدی، سفری چهل روزه به ترکیه داشت که پس از بازگشت به ایران، تصمیم گرفت تا ایران را به نظر خود مانند ترکیه، از آنچه «مظاهر تمدن غرب» خوانده می‌شد، بهره‌مند گرداند،اظهارداشت: تغییر کلاه مردم به کلاه شاپو، کشف حجاب، تاسیس دانشگاه (دانشگاه تهران)، جشن هزاره فردوسی، تاسیس فرهنگستان ایران و پیمان سعدآباد ... از جمله کار‌هایی بود که سوغات سفر رضا خان به ترکیه بود.

صبری نیا افزود: هنگامی که در سال ۱۳۱۴، به فرمان حکومت، برسرگذاشتن کلاه شاپو در سراسر کشور اجباری شد، اما در شهر مذهبی مانند مشهد، اجرای آن به آسانی انجام نگرفت از آنجا که مشهد شهری مذهبی است و بسیاری از اهالیش پیرو روحانیت هستند، برای پرهیز از هرگونه رویداد شومی بایستی کاربرد کلاه شاپو در خراسان به طور استثنا دل‌بخواهی باشد.

امام جماعت شرکت آب منطقه ای زنجان، گفت:در تیرماه ۱۳۱۴ روحانیونِ مشهد با تجمع در منزل آیت‌الله یونس اردبیلی، تصمیم به فرستادن نمایندگانی برای مذاکره با رضاشاه گرفتند وآیت‌الله سید حسین طباطبایی قمی برای دیدار انتخاب شد، رژیم پهلوی محل اقامت او را تحت محاصره قرار داد و سپس بازداشت و ممنوع‌الملاقات شد.

وی ادامه داد: به دنبال خبر بازداشت آیت‌الله قمی در مشهد و اعتراض به اقدام‌های شهربانی، شب نوزدهم تیرماه مردم در مسجد گوهرشاد گرد آمدند و شیخ محمدتقی بهلول معروف به شیخ بهلول واعظ که در آن جلسه بر منبر سخن می‌راند، مردم را به ایستادگی در برابر حکومت فراخواند. موعظه شیخ بهلول دو سه روزی ادامه یافت؛ او در منبر سخنان تندی ایراد کرد که شنوندگان را کاملاً تحت تاثیر قرار داد.

حجت الاسلام صبری نیا اظهارداشت: شیخ بهلول یا علامه بهلول از عارفان به‌نام ایران بود که نامش با واقعهٔ مسجد گوهرشاد پیوند خورده است.

وی تصریح کرد: مهمترین حرکت سیاسی بهلول پس از اقدامات رضاشاه در جهت فرنگی‌مآبی به وقوع پیوست، از سویی بهلول نیز در شهر فردوس علیه حکومت سخنرانی کرد، پس از فرار از دست مامورین شهربانی فردوس با کمک آیت الله نجفی (از علمای فردوس) به مشهد رفت و پیش از دستگیری توسط مامورین شهربانی، توسط ماموران آستان قدس در یکی از حجره‌های صحن مطهر زندانی شد و مردم که از این ماجرا اطلاع یافتند به کمک نواب احتشام رضوی وی را آزاد کردند و او نیز با رفتن به روی منبر، سخنان تندی را علیه حکومت ایراد کرد.

صبری نیا گفت: بهلول در شب ۲۰ تیر ۱۳۱۴ دوباره برای آگاه‌سازی مردم به منبر می‌رود و همراه نواب احتشام و شیخ حسین اردبیلی سخنانی را ضد دستگاه رضاخان بیان می‌کند؛ و سرانجام در ساعت ۲۱ استاندار و فرمانده لشکر مشهد به مسجد حمله کرد و با مسلسل و تفنگ به قتل‌عام مردم اقدام نمود.

وی در پایان سخنان خود اذعان داشت:این انقلاب ادامه همان تجمعات و اعتراضات مردمی برای رهایی از قید و بند طاغوت و عوامل آن در کشور است و بایستی مراقب دسیسه های دشمنان این نظام مقدس که با خون پاک هزاران شهید بدست آمده است، باشیم.

لینک اصل خبر در سایت شركت آب منطقه‌ای زنجان

    منبع خبر

    شركت آب منطقه‌ای زنجان

    شركت آب منطقه‌ای زنجان یک سازمان دولتی می باشد

      نظرات