تامین آب مورد نیاز ۴۷ روستا از طریق سد خرمرود

استاندار همدان در بازدید از سد خرمرود تویسرکان ابرازامیدواری کرد که هر چه سریع تر پروژه ساخت سد خرمرود پایان یافته و مورد بهره برداری قرار گیرد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، سیدسعید شاهرخی در بازدید از سد خرمرود تویسرکان، ضمن تشکر از تمام متصدیان امور ساخت سد خرمرود اعلام کرد: استاندار همدان اظهار کرد: سد خرمرود نماد هماهنگی و همکاری خوب مردم ، دولت و بخش خصوصی است.

به گزارش شرکت آب منطقه ای استان همدان استاندار همدان در جریان بازدید از سد خرمرود گفت: سد خرمرود نماد هماهنگی خوب و همکاری مردم، دولت و بخش خصوصی است.

ایشان ضمن تشکر از مسئولین شرکت آب منطقه ای بعنوان کارفرما ، عوامل پیمانکار و مشاور و همچنین تلاشهای نماینده مردم شهرستان تویسرکان و فرماندار بیان داشتند که واگذاری پروژه ها به بخش خصوصی و سرمایه گذاری توسط آنها ، گام مهمی برای اجرای سریع برنامه های دولت و به ثمر نشاندن طرح های عمرانی است و این موضوع در سد خرمرود به خوبی انجام شده و در سطح کشور بی نظیر است.

سعید شاهرخی با بیان اینکه اجرای این سد تحول خوبی در حوزه آب و کشاورزی برای مردم شهرستان و روستاهای این منطقه است، افزود: علیرغم کمبود اعتبارات و موانعی که بر سر راه این پروژه بود میزان پیشرفت آن می تواند الگوی برای سایر پروژه های کشور باشد.

وی مردم شهرستان تویسرکان را نجیب، همراه دولت و خونگرم خواند و تصریح کرد: نماینده مردم این شهرستان در مجلس شورای اسلامی در بخش های مختلف صنعت، کشاورزی به طور شبانه روز از هیچ کوششی دریغ نکردند.

وی اظهار داشت: فضای همدلی و همراهی بین دولت و مردم در استان نمود پیدا کرده است و سرعت در پیشرفت پروژه های عظیم مصداق این عمل است.

در ادامه این جلسه مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: پروژه سد خرمرود در گذشته به کاهش اعتبارات عملیات اجرایی آن تعطیل شده بود که با پیگیری های نماینده محترم مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی ، عملیات اجرایی آن از سرگیری شد.

ستوده اعلام نمود هدف از اجرای این سد تامین آب جهت مصارف صنعتی با۱/۵میلیون مترمکعب در سال، مصارف شرب روستایی با۱/۳ میلیون مترمکعب، رهاسازی نیاز زیست محیطی با ۱ میلیون مترمکعب و تامین مصارف کشاورزی حق آبه پایین دست به میزان ۳ میلیون متر مکعب در سال می باشد.

وی تصریح کرد: سد خرم رود به عنوان یک طرح پایلوت کشوری در حوزه آب به صورت فاینانس داخلی با سرمایه گذاری ۳۱۶ میلیارد تومانی بخش خصوصی در شهرستان تویسرکان در حال اجرا است.

وی با اشاره به اینکه عملیات ساخت این سد از خرداد ماه سال ۱۳۹۶ آغاز شده است، اظهار داشت: براورد هزینه اجرای ساخت این سد ۱۷۵ میلیارد تومان است که طبق مجوز ماده ۵۶ ، سرمایه گذاری طرح را پیمانکار انجام می‌دهد و بعد از ۳ سال دوره ساخت، دولت در مدت سه سال بعد از شش ماه دوره تنفس اصل و سود ۱۴۱ میلارد تومان سرمایه گذاری را به پیمانکار می پردازد.

وی گفت: مشخصات کلی طرح سد خرم‌ رود شامل ارتفاع ۴۶ متر، عرض تاج ۹ متر، طول تاج ۷۰۰ متر، حجم مخزن در رقوم نرمال ۸.۲۷ میلیون متر معکب و سطح دریاچه در رقوم نرمال ۶۳.۵ هکتار می‌باشد.

ستوده افزود: سیستم‌های تخلیه‌کننده سیلاب، انحراف موقت ، تخلیه تحتانی و آبگیری شرب و کشاورزی از دیگر اجزا پروژه در حال احداث سد خرم‌رود به شمار می‌رود.

وی با اشاره به اینکه این سد ۲۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، بیان داشت: پیشرفت فیزیکی که پروژه دارد شامل خاکبرداری و سنگبردای که ۹۰۰ هزار مترمترمکعب است که ۷۸ درصد کار انجام شده و خاکریزی آن ۲/۲ میلیون مترمکعب است که ۵ درصد انجام شده است.

وی در خصوص هزینه های انجام شده پروژه نیز گفت: تا کنون ۲۸ میلیارد تومان در بخش عملیات اجرایی  و ۱۰ میلیارد تومان در بخش استملاک اراضی و حق الزحمه مشاور هزینه شده است.

وی با بیان اینکه این سد از نوع خاکی همگن با هسته رسی است، اظهار کرد:در حال حاضر ۷۱ دستگاه ماشین آلات سنگین و ۱۴۲ نفر نیروی انسانی در ساخت این سد مشغول به فعالیت هستند.

وی ضمن قدر دانی از مردم منطقه خرمرود و پیگیری های بسیار خوب نماینده محترم مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی و فرماندار تویسرکان گفت: در حال حاضر مشکل حادی برای تملک اراضی  پروژه وجود ندارد.

در پایان این جلسه نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مشکل آب شرب و بهداشتی منطقه خرمرود و روستاهای همجوار با اتمام سد خرمرود حل می شود.

روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان

لینک اصل خبر در سایت شركت آب منطقه‌ای همدان

    منبع خبر

    شركت آب منطقه‌ای همدان

    شركت آب منطقه‌ای همدان یک سازمان دولتی می باشد

      نظرات