نمایندگان بخش خصوصی در نشست کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی تهران، با اشاره به ارائه آمار تردیدآمیز از سوی برخی مقامات دولت خواستار دقت‌نظر بیشتری در این زمینه شدند. در این نشست هم‌چنین در مورد روند قیمت نفت در بازار جهانی و اقتصاد 30 هزار میلیارد دلاری فرونشانی کربن در یک دهه آینده در جهان صحبت و گفت‌وگو شد.

نمایندگان بخش خصوصی در نشست کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی تهران، با اشاره به ارائه آمار تردیدآمیز از سوی برخی مقامات دولت خواستار دقت‌نظر بیشتری در این زمینه شدند. در این نشست هم‌چنین در مورد روند قیمت نفت در بازار جهانی و اقتصاد 30 هزار میلیارد دلاری فرونشانی کربن در یک دهه آینده در جهان صحبت و گفت‌وگو شد.


در هشتمین جلسه کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران، کارآفرینان و صنعتگران حوزه نفت و انرژی نسبت به بیان آمار غلط و خلاف واقع مربوط به کم‌و‌کیف فعالیت‌های حوزه نفت و پتروشیمی از سوی دستگاه‌های دولتی اعتراض کردند.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، در این جلسه رییس کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران با اشاره به گزارشی که اخیراً از سوی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در رسانه‌ها منتشر شده ‌است، آمار و اطلاعات گزارش شده را مورد تردید قرار داد و گفت: دولت باید در بیان و طرح آمارهای مربوط به تولید و اقتصاد کشور وسواس و دقت بیشتری به خرج دهد. رضا پدیدار افزود: بر اساس گزارشی که از سوی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در رسانه‌ها منتشر شده، واحدهای پتروشیمی روزانه 33 میلیون تن خوراک دریافت کرده‌اند که این میزان معادل 674 هزار بشکه نفت خام است. وی ادامه داد: طبق آمار مطرح شده، طی دو سال آینده این میزان با افزایش تعداد واحدهای پتروشیمی به 83 واحد، به معادل 1.4 میلیون بشکه نفت خام می‌رسد و پیش‌بینی شده ‌است که میزان خوراک واحدهای پتروشیمی تا سال 1404 به 74 میلیون تن و معادل 1.7 میلیون بشکه نفت خام برسد. پدیدار با بیان اینکه اعداد و ارقام مطرح شده در این رابطه، بسیار اغراق‌آمیز است، افزود: این در حالی است که به گفته مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، در حال حاضر 90 فرآورده نفتی و پتروشیمی در کشور تولید می‌شود حال آنکه بررسی‌ها نشان می‌دهد که سبد تولیدی کشور در این حوزه تنها 39 محصول است.

رییس کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران، سپس به آمار دیگری اشاره کرد که از سوی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران بیان شده است و افزود: بر اساس گفته‌های مطرح شده از سوی ایشان، تا سال 1404 تعداد انواع محصولات تولیدی در حوزه پتروشیمی کشور به 105 نوع می‌رسد و این ادعا در حالی مطرح شده‌است که تنوع محصولات پتروشیمی در جهان تنها 87 محصول است. پدیدار در ادامه به اعلام خبر عرضه 2 میلیون بشکه میعانات گازی در بورس انرژی به قیمت 58.58 دلار برای هر بشکه واکنش نشان داد و گفت: این میزان عرضه در بورس انرژی در حالی صورت می‌گیرد که تعداد کارگزاری‌های ثبت‌شده در این بازار سرمایه محدود به 12 کارگزاری است.

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران همچنین به ادعای عرضه بنزین یورو 5 که از سوی مقامات دولتی مطرح می‌شود نیز واکنش نشان داد و افزود: بنزین تولیدی در کشور در حال حاضر یورو 4 است و این ادعای مطرح شده از سوی برخی مسولان دولتی را باید مورد تردید قرار داد. همچنین به گفته وی، میزان تولید بنزین در کشور در حال حاضر به 104.5 میلیون لیتر در روز رسیده و این درحالی است که میانگین مصرف سه ماهه امسال در کشور رقم 91 میلیون لیتر را ثبت کرده است و به نظر می‌رسد که می‌توان روی صادرات مازاد بنزین تولیدی در کشور سرمایه‌گذاری بیشتری داشت. پدیدار در همین رابطه، بازار صادراتی بنزین ایران را کشورهای عراق، ترکیه، ارمنستان، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و افغانستان عنوان کرد.

روند قیمت جهانی نفت

رییس کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران در بخش دیگری از سخنانش، به گزارش‌های موسسات بین‌المللی در حوزه انرژی استناد کرد و گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت نفت خام در جهان طی روزهای گذشته روند کاهشی داشته و این در حالی است که پنج کشور بزرگ نفتی جهان، ذخایر نگهدارنده خود را افزایش داده‌اند. به گفته وی، تحلیل‌گران بین‌المللی حوزه نفت و انرژی، روند کاهشی قیمت جهانی نفت‌خام را به کند شدن نرخ رشد اقتصاد جهانی ربط می‌دهند و حال آنکه پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که با توجه به شروع فصل سرما در نیمکره شمالی، تقاضا برای نفت افزایش یافته و در بهترین حالت، قیمت نفت‌خام به 65 دلار در هر بشکه برسد. در این جلسه همچنین، گزارشی با موضوع چشم‌انداز فرونشانی کربن و فرصت‌های کسب‌و‌کار مرتبط با این بخش از سوی جهرمی رییس کمیته فرونشانی کربن در موسسه تحقیق و توسعه صنعت احداث و انرژی ارائه شد. جهرمی در این جلسه، اقتصاد فرونشانی کربن را رقمی معادل 30 تریلیون دلار برای 30 سال آینده در جهان عنوان کرد و به گفته وی، اقتصاد این صنعت در ایران معادل 10 تا 17 میلیارد دلار در سال برآورد می‌شود.

به گفته این فعال اقتصادی، ده‌ها شرکت خدمات مهندسی و اجرایی فرونشانی کربن و مدیریت کربن در جهان فعال و در حال توسعه کسب‌و‌کار خود هستند. وی همچنین تصریح کرد که خدمات فرونشانی کربن پشتیبان صنعت استخراج و پالایش نفت و تداوم کسب و کار بازار نفت است. جهرمی در این جلسه به بررسی و پژوهش در این باره از سوی موسسه تحقیق برای توسعه صنعت احداث انرژی اشاره کرد و خواستار هم‌اندیشی بیشتر روی توسعه این کسب‌و‌کار در کشور با همکاری کمیسیون انرژی اتاق تهران شد.

در پایان این نشست، رضا پدیدار، رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران تاکید کرد که با توجه به اهميت روزافزون طرح فرونشاني كربن و لزوم توجه جدي به مصوبات كنوانسيون‌هاي ملي و بين‌المللي، اين بحث با دعوت از مقامات مسئول كشوري و صاحب‌نظران بخش خصوصي در كميسيون دنبال خواهد شد.

لینک اصل خبر در سایت انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران (ستصا)

    منبع خبر

    انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران (ستصا)

    انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران (ستصا) یک سازمان دولتی می باشد

      نظرات