اولین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان با حضور معاون عمرانی استاندار قزوین، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان، مدیر کل دفتر شهری استانداری قزوین، مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری استان، مدیرکل مدیریت بحران استان، رئیس اتاق بازرگانی قزوین، مدیرکل استاندارد استان، مدیرکل راه و شهرسازی استان، جمعی از متخصصان و فعالان عرصه ساختمان در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی قزوین آغاز به کارکرد.
صنعت ساختمان ۳۰ درصد از اقتصاد کشور را تامین میکند
به گزارش روابط عمومی سازمان، معاون عمرانی استاندار قزوین در آیین گشایش این رویداد تخصصی که در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی قزوین برگزار شد،۳۰ درصد از اقتصاد کشور را مربوط به صنعت ساختمان عنوان و اظهارکرد: رونق صنعت ساختمان میتواند در حوزههای مختلف به ویژه اشتغال، اقتصاد و گردشگری تحول ایجاد کند.
علی فرخزاد با بیان این که در طرح آمایش سرزمین استان گردشگری به عنوان یکی از مهمترین محورهای توسعه استان انتخاب شده، تصریح کرد: در حوزه گردشگری یکی از شاخصهای مهم، کیفیت ساخت و ساز بوده از اینرو صنعت ساختمان میتواند مکمل حوزه گردشگری باشد.
او با بیان این که برای برپایی این نمایشگاه تلاشهای زیادی صورت گرفت شده تا این رویداد تخصصی و حرفهای برگزار شود، عنوان کرد: برای برگزاری این نمایشگاه از تولیدکنندگان مصالح ساختمانی، استادکاران، انجمن انبوهسازان، مهندسان و معماران و همه دستاندرکاران این صنعت دعوت شده تا با حضور در آن دانش خود را ارتقاء دهند و همه در مسیر کیفی سازی ساخت و ساز گام بردارند.
فرخزاد اضافه کرد: نمایشگاه صنعت ساختمان برای اولین بار توسط تشکلی تخصصی و متولی این حوزه برگزار شده و با سایر نمایشگاهها به لحاظ غرفهآرایی و هدفگذاری تفاوتهای زیادی دارد، مهمتر آن که سازمان نظام مهندسی ساختمان در این نمایشگاه دنبال سود اقتصادی نبودند و با پیشبینی کارگاههای تخصصی و تفکر مهندسی، هدفگذاری آن تنها انتقال دانش روز و ارتقاء سطح آگاهی فعالان صنعت ساختمان و بهرهبرداران، ارایه خدمات مهندسی حرفهای، تلاش برای صادرات مصالح ساختمانی بوده است.
او خاطرنشان کرد: امیدواریم با استقبال بازدیدکنندگان این نمایشگاه بتواند الگوی خوبی برای سایر استانها در برگزاری این نوع رویدادهای تخصصی معرفی شود و به تغییر نگرشها در تولید و استفاده از مصالح ساختمانی کمک کند.
این مسوول توجه به استفاده از مصالح استاندارد و دارای کیفیت را مولفهای مهم در کیفیسازی ساختمان، افزایش عمر مفید ساختمان و کاهش هزینههای جانبی عنوان و بیانکرد: متاسفانه نحوه ساختوسازها در ساختمانهای مسکونی و سولههای صنعتی، گلخانهها، دامداری و مرغداریها با ۵۰ سال پیش تفاوتی نداشته و هیچ روش پیشنهادی برای ساخت و سازهای جدید نداریم و با سبکهای سنتی و دارای هزینه زیاد ساخت و ساز را دنبال میکنیم در حالی که روشهای نوینی آمده و با بهرهگیری از آنها میتوانیم بسیاری از هزینهها را کاهش دهیم.
معاون عمرانی استانداری قزوین ادامه داد: درحال حاضر 25 تا ۳۰ درصد ساخت و سازها در حوزه غیرمسکونی انجام میگیرد در این میان باید با برگزاری رویدادهای تخصصی مانند نمایشگاهها و نیازسنجی ها، ساختوساز با تفکر علمی، تغییر روشهای معماری و تغییر نگرش در عوامل اجرایی را در جامعه پیادهسازی کنیم.
فرخزاد همچنین با بیان اینکه نمایشگاه صنعت ساختمان فرصتی برای فرهنگسازی در میان بهرهبرداران است، خاطرنشانکرد: چنانچه به دنبال ایجاد تحول در ساختوساز و صنعت ساختمان هستیم این تغییر نگرش تنها با بهرهگیری از کارشناسان و متخصصان این حوزه محقق میشود.
صنعت ساختمان 20 درصد از اشتغال کشور را محقق میکند
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین نیز در این آیین با تاکید بر اینکه قیمتگذاری مسکن باید بر اساس کیفیت ساخت و مصالح مرغوب صورت گیرد، اظهارکرد: کیفیت ساختوساز، استفاده از مصالح مرغوب و استاندارد و رعایت اصول فنی و مقررات ساختمان باید شاخصهای قیمتگذاری ساختمانها محسوب شوند در حالی که قیمتگذاری تنها بر اساس نرخ زمین انجام میشود که این روش منطقی نیست.
سید کاظم مجابی با بیان این که صنعت ساختمان از مهمترین صنایع کشور به شمار میرود و در اشتغال کشور و ایجاد میزان سرمایه در گردش نقش مهمی ایفا میکند، تاکید کرد: رونق صنعت ساختمان بسیار حایز اهمیت است، چراکه میتواند منجر به کاهش بیکاری شود و بسیاری از مشاغل مختلف را به چرخه اقتصاد بازگرداند.
او با بیان این که صنعت ساختمان از استقلال بالایی برخوردار است و در شرایط تحریم این صنعت نیازمند توجه بیشتر است، ابرازکرد: صنعت ساختمان بیش از 20 درصد از اشتغال کشور را محقق می کند از این رو باید با رویکردی منطقی به صنعت نگاه ویژهای صورت گیرد.
این مسوول با تاکید بر بازنگری در قوانین ساختمان عنوان کرد: با توجه به رشد تکنولوژی در صنعت ساختمان، تغییر روشهای زندگی و تغییر نیازهای بهرهبرداران باید در حوزه ساختمان، ضوابط و قوانین بازنگری و به روزرسانی شود و افرادی که سرمایههای خود را در این صنعت بکارگرفتهاند از امنیت شغلی برخوردار شوند و مشارکت اقتصادی برای آنها در این حوزه مقرون به صرفه شود.
مجابی توجه به تولیدکنندگان را از اهداف برپایی نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان برشمرد و بیان کرد: این رویداد تخصصی فرصتی است تا افرادی که در تولید مصالح و در ساخت و ساز دخیل هستند با استانداردهای نوین آشنا شوند تا بتوانند نیازهای بهرهبرداران را مهیا کنند.
او ادامه داد: برپایی این نمایشگاه فرصتی که سه گروه اثر گذار در صنعت ساختمان شامل: تولیدکنندگان، مهندسان و بهره برداران دور هم جمع شوند و دغدغههای خود را مطرح کنند تا برای رفع آن چاره اندیشی صورت گیرد.
این مسوول خاطرنشان کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان بزرگترین تشکلی تخصصی و پل ارتباطی میان سازندگان و تولیدکنندگان است و میتواند در ارتقاء و رشد صنعت ساختمان نقش مهمی ایفاء کند.
مجابی با بیان این که شعار تعیین شده برای این نمایشگاه حفظ حقوق بهرهبردار است، خاطرنشانکرد: باید تلاش کنیم، شاخصهای کیفیسازی ساختمان و ارزیابی ساختمان برای مردم به خوبی معرفی شود، البته سازمان نظام مهندسی ساختمان در این مسیر با جدیت ورود کرده و با راهاندازی دفتر مشاوره شهروندان سعی کرده آنها را نسبت به ضرورت و توجه به کیفیت ساخت و ساز حساس کند.
او اضافه کرد: برگزاری همایش ساختمانهای برتر، صدور شناسنامه فنی و ملکی با این رویکرد که مشخصات کامل یک ساختمان برای خریداران مشهود باشد و همچنین صدور گواهی آسانسور گامی موثر در معرفی ساختمانهای کیفی و صرفهجویی در هزینههای بهرهبرداران است.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان همچنین یادآورشد: متاسفانه همچنان قیمتگذاری ساختمان با کیفیت ساختمان تعیین نمیشود بلکه زمین و منطقه تعیین کننده قیمت ساختمان است در حالی که به منظور حفظ حقوق بهرهبردار قیمتگذاری ساختمان تنها باید با توجه به کیفیت و استفاده از مصالح مرغوب صورت گیرد.
تولید و توزیع مصالح ساختمانی استاندارد نظارت میشوند
مدیرکل استاندارد استان قزوین نیز دیگر سخنران این رویداد تخصصی بود که نظارت بر تولید مصالح استاندارد، معرفی محصولات دانش بنیان و کنترل توزیع آن را از رویکردهای این اداره برای ترغیب مردم به استفاده از مصالح کیفی در ساخت و سازها مطرح کرد.
سیروس صارمی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاههای تخصصی صنعت ساختمان فرصت خوبی است که مردم به استفاده از مصالح استاندارد تشویق شوند و به کیفیت ساخت و ساز اهمیت دهند، تصریح کرد: معرفی محصولات کیفی، آشنایی تولیدکنندگان با تکنولوژی روز و محصولات دانش بنیان در صنعت ساختمان در این نمایشگاه میتواند به ساخت خانههای محکم و ایجاد زندگی ایمن و توام با آسایش کمک کند.
او با بیان اینکه در استان قزوین ۲۵۰ واحد تولیدی مرتبط با ساخت و ساز داریم که۲۳۰ واحد ارتباط مستقیم با ساختمان دارند، خاطرنشان کرد: ورود محصولات کیفی و استاندارد در نمایشگاه فرصتی است که همه خود را ملزم به استفاده از مصالح مرغوب بدانند در همین راستا برای واگذاری غرفه در این نمایشگاه داشتن مجوزو پروانه استاندارد الزامی بود.
این مسوول مطرح کرد: یکی از کارهای مهم اداره استاندارد نظارت بر تولید مصالح ساختمانی کیفی و در کنار آن نظارت بر توزیع کالای استاندارد در بازار است تا شهروندان از مصالح مرغوب و با کیفیت برخوردار شوند.
صارمی با اشاره به با اجرای طرح طاها عنوان کرد: با اجرای این طرح زمینه نظارت مستقیم بر تولید محصولات ساختمانی مهیا شده و استفاده از مصالح استاندارد را جدی گرفتهایم و تلاش میکنیم رویکرد مردم نیز در این زمینه تغییر کند.
استفاده از مصالح کیفی، آلودگی زیست محیطی را کاهش می دهد
مدیرکل راه و شهرسازی استان نیز با تاکید بر این که با استفاده از مصالح مرغوب و استاندارد میتوانیم عمر مفید ساختمانها را افزایش و از آلودگی زیست محیطی جلوگیری کنیم، افزود: ساختمانها هنگامی که تخریب میشوند، آلودگی زیستمحیطی به همراه دارند و هزینههای سنگینی به جامعه تحمیل میکنند در این راستا چنانچه از مصالح کیفی و استاندارد استفاده شود عمر ساختمانها ارتقاء و آلودگیهای زیست محیطی نیز کاهش مییابد.
وی یادآورشد: در شرایط کنونی ضرورت استفاده از مصالح با کیفیت و استاندارد در صنعت ساختمان دو چندان است و باید همه شهروندان و سازندگان به آن اهمیت دهند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین تاکید کرد: تولیدکنندگان، مهندسان و بهره برداران با استفاده از مصالح استاندارد میتوانند علاوه بر تقویت اقتصاد کلان، صرفه جویی در مصرف انرژی و حفظ محیط زیست گامهای موثری در زمینه افزایش عمر مفید ساختمان و حفظ محیطزیست بردارند.
در ادامه رئیس هیأت مدیره شرکت نمایشگاههای بین المللی استان قزوین نیز اظهارکرد: نمایشگاه صنعت ساختمان در قزوین برای اولین بار توسط یک سازمان تخصصی آن هم بدون نگاه سودآوری و اقتصادی و تنها با رویکرد تخصصی، آموزشی و انتقال آموختههای روز برپا شده که بسیار ارشمند است.
هادی طاهرخانی بیان کرد: مهمترین رویکرد نمایشگاههای تخصصی استانداردسازی فعالیتها و مشتریمداری است تا شهروندان با حضور در آن بتوانند از خدمات ویژهای برخوردار شوند.
او همچنین خاطرنشان کرد: در این نمایشگاه ۵۹ واحد تولیدی و بازرگانی از استانهای اصفهان، یزد، همدان، تهران، البرز و قزوین حضور یافتهاند و آخرین دستاوردهای صنعتی خود در عرصه صنعت ساختمان را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دادهاند.
گفتنی است؛ این نمایشگاه در مساحتی بالغ بر ۴ هزار مترمربع برپا شده که دو هزار متر آن به برپایی غرفهها و مابقی به برگزاری کارگاههای آموزشی و فعالیتهای جانبی اختصاص یافته است، البته ۸۰ درصد از شرکت کنندگان این نمایشگاه از تولیدکنندگان صنایع ساختمانی استان قزوین و مابقی از سایر استانها بودند.
در این نمایشگاه انواع مصالح ساختمانی، کاشی و سرامیک، شیرآلات، آجرنما، سیستمهای برقی، تاسیسات حرارتی و سرمایشی، خانههای هوشمند و تجهیزات آسانسور با معیارهای رعایت استاندارد در معرض دید علاقمندان و شهروندان قرار گرفته است.
این نمایشگاه تا ۱۹ مهرماه در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی قزوین واقع در انتهای بلوار امام خمینی(ره) برپاست و علاقمندان میتوانند از ساعت ۱۵ تا ۲۱ از آن بازدید و آگاهی خود را نسبت به این صنعت ارتقاء دهند.
نظرات