پيشگيري و جلوگيري از تخريب محيط زيست، شرط اصلي در انتقال آب خزر به فلات مركزي
به گزارش«پارما» از پايگاه اطلاع رساني سازمان حفاظت محيط زيست، حميد جلالوندي مديركل ارزيابي سازمان حفاظت محيط زيست در برنامه تيتر امشب شبكه خبر گفت: آنچه كه در اسناد وزارت نيرو به سازمان محيط زيست ارائه شده، تامين آب كشاورزي، صنعت و شرب استان سمنان بوده كه بر اساس قانون وزارت نيرو منحصرا وظيفه تخصيص و اجازه بهره برداري از منابع آب عمومي كشور را در حوزه هاي كشاورزي، شرب و صنعت را عهده دار است.
جلاوندي تاكيد كرد: محيط زيست نيز وظيفه پيشگيري، ممانعت و جلوگيري از تخريب آلودگي را به عهده دارد، بنابراين اين موضوع شرط اصلي اين سازمان در پروژه انتقال آب خزر به فلات مركزي است.
وي ادامه داد: حجم آب، بر اساس تخصيص اسناد وزارت نيرو 200 ميليون متر مكعب است كه منتقل مي شود و قرار است 400 ميليون متر مكعب برداشت شود. مسير در مطالعات فاز يك مشخص شده و امكان تغييرات دارد .
وي گفت: در كميته ارزيابي، كمترين مسيري كه مي توان نسبت به پيامدها اطمينان داشت انتخاب شده است.
اين مقام مسئول تصريح كرد: ضرورت اجراي پروژه در محيط زيست برنامه ريزي نميشود بلكه با توجه به اينكه وزارت نيرو متولي اين كار است بررسي هاي لازم را انجام داده بعد پروژه معرفي كرده است .
جلالوندي افزود: مدل سازي پروژه اشكال دارد اما الزاماتي كه در كميته ارزيابي به آن رسيده ايم موضوعي نيست كه بتواند اين پروژه را رد كند .
در ادامه برنامه، لاهيجانزاده معاون محيط زيست دريايي در ارتباط تلفني گفت: از نظر علمي، دغدغه هاي محيط زيست در خصوص سيستم هاي شيرين سازي وجود دارد كه متخصصان براي برطرف كردن دغدغه ها اقداماتي را در نظر گرفته است. محل تخليه بايد نقطه اي باشد كه كمترين اثر را داشته باشد كه در اين مطالعه نيز وزارت نيرو مدل سازي را انجام داده كه در مرحله كارشناسي است .
در خصوص تاثير شوري نيز مطالعات اوليه بر اين اساس است كه در فاصله 200 متري ده درصد بيشتر شوري را تغيير ندهد كه براي به حداقل رساندن آن عمق بالاي 30 متر براي تخليه در نظر گرفته شده است كه در حال مطالعه است .
براي نهايي كردن محل برداشت آب و تامين عمق مناسب براي به حداقل رساندن تاثير در محيط زيست در نظر گرفته شده است .
لینک اصل خبر در سایت اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان
نظرات