مطالعات نئور همراه با پذیرش ریسک باشد

مطالعات نئور همراه با پذیرش ریسک باشد

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان اردبیل؛ منتظمی در جلسه تدوین برنامه احیای تالاب نئور در اردبیل اظهار کرد: ما در این ۱۰ سال در مورد حیات دریاچه و تالاب نئور غفلت کردیم و باید با پذیرش ریسک‌ها و با استفاده از روش‌های جدید به سمتی حرکت کنیم تا احیای این دریاچه به معنای واقعی اتفاق بیفتد.

وی به وضعیت متمایز این دریاچه با عارضه سایر تالاب‌ها و دریاچه‌ها در سطح کشور اشاره و خاطرنشان کرد: در کنار انجام کار براساس اصول طراحی شده و برنامه‌ریزی شده باید در رسیدن به نقطه موفقیت ریسک‌پذیری همراه با تعامل همه دستگاه‌ها را شاهد باشیم تا با بهره‌گیری از یک برنامه مشخص و منابع تعریف شده کارها به پیش برود.

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در هیچ حوزه مطالعاتی حتی به شکل پایلوت فرآیندی را مشاهده نکردیم که مشکلات زیست محیطی همراه با ریسک و آینده‌نگری تعریف و تبیین شده باشد، چرا که اگر ریسک‌ها و آینده‌نگری را مدنظر قرار ندهیم نمی‌توانیم از جنس علاج‌بخشی برای چنین تالاب‌ها کار خاص انجام دهیم.

منتظمی بیان کرد: انتظار می‌رود پژوهشکده آبزی‌پروری در احیای دریاچه نئور در کنار سازمان محیط ریست به عنوان بازوی علمی ورود پیدا کند تا بخشی از کار با مطالعات دقیق آنها به انجام برسد.

وی از بخشدار، فرماندار، استانداری و سایر دستگاه‌ها نظیر شیلات و جهاد کشاورزی خواست؛ تا در اجرای برنامه احیای زیست بوم نئور در کنار محیط زیست باشند تا با پذیرش ریسک و کارهای علمی دقیق بر مبنای یک جراحی اساسی این دریاچه که از اهمیت خاص برخوردار است به نقطه مطلوبیت خود برسد.

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در فرآیند شکل گرفته باید جلوی روند فاجعه بار نابودی این دریاچه گرفته شود تا در یک فرصت زمانی سه ساله کار احیا به نتیجه رسیده و اسباب خشنودی مردم فراهم آید.

منتظمی تصریح کرد: ما اگر امروز به داد نئور نرسیم قطعا آیندگان که همین فرزندان ما هستند در مورد ما بد قضاوت خواهند کرد که ضرورت دارد برای این میراث عظیم نسل آینده اقدامی در خور آنها انجام دهیم.

احیای تالاب نئور از برنامه‌های اصلی محیط زیست است

در ادامه مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با اشاره به اینکه احیای تالاب نئور از برنامه‌های اصلی محیط زیست است گفت: تدوین برنامه مدیریت زیست بوم تالاب نئور در اردبیل نهایی شده و امیدواریم به زودی شاهد عملیاتی شدن آن باشیم.

سعید شهند در جلسه بررسی طرح احیای دریاچه نئور با حضور مدیرکل و کارشناسان دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست و کارشناسان دستگاههای اجرایی مرتبط اظهار کرد: تالاب نئور مدت‌هاست که دستخوش تغییراتی شده به طوری که اکوسیستم آن تغییر یافته است.

وی مطالبه اصلی مردم را در کنار احیای این دریاچه تلاش محیط زیست برای بهره‌برداری درست و اصولی از این مجموعه اعلام و خاطرنشان کرد: در اجابت به مطالبه مردم احیای این تالاب جزو برنامه‌های اصلی محیط زیست است به طوری که از سال ۹۲ تلاش بر این است تا این زیست بوم به شکل درست و اصولی احیا شده و فضای بهره‌برداری از آن فراهم آید.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل از ارائه گزارش نهایی مشاور طرح و جمع‌بندی نظرات ارائه شده برای احیای دریاچه نئور خبر داد و گفت: ما طی امروز و فردا با برگزاری آخرین جلسات کارشناسی نسبت به تدوین نهایی برنامه مدیریت زیست بوم تالاب اقدام می‌کنیم و انتظار می‌رود با همکاری جوامع محلی، کارشناسان و مسئولان استانی و شهرستانی شرایط مناسب برای احیا و توانمندسازی این تالاب فراهم آید.

شهند بیان کرد: تمام توان و امکانات محیط زیست صرف احیای این تالاب می‌شود و ما با توجه به ویژ‌گی‌های منحصربفرد نئور در سطح ملی و منطقه‌ای تلاش خواهیم کرد تا شاخص‌های احیای این دریاچه را مهیا کنیم.

دریاچه و تالاب نئور که از سال ۱۳۴۸ به منطقه حفاظت شده تبدیل شده است، بخشی از محدوده منطقه حفاظتی لیسار استان گیلان است که ۴۲۸۳ کیلومتر این تالاب در محدوده استان اردبیل که مساحت کل این دریاچه ۴۳۰ هکتار بوده و در ۴۸ کیلومتری استان اردبیل و در اقلیم ارتفاعات باغرو قرار دارد.


لینک اصل خبر در سایت سازمان حفاظت محیط زیست

    منبع خبر

    سازمان حفاظت محیط زیست

    سازمان حفاظت محیط زیست یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات