کشاورزان باید در مدیریت برداشت آب جدی باشند


به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای یزد، «محمد کاظمی نسب» در سی و یکمین نشست شورای حفاظت منابع آب ابرکوه که با حضور مدیرعامل شرکت آب منطقه ای و دیگر اعضا برگزار شد اظهار کرد: باتوجه به تبعات خشکسالی ضرورت دارد دراین شهرستان برداشت آب در بخش کشاورزی مدیریت شود .
وی با اشاره به این که طرح برداشت حجمی آب کشاورزی با همکاری کشاورزان انجام می شود، گفت: با توجه به تداوم کمآبی، کشاورزان بهرهوری بهتر از آب را باید مدنظر داشته باشند و با تغییر الگوی کشت، کشت محصول کم آبخواه و اجرای طرحهای آبیاری نوین ، منابع آب را مدیریت کنند .
فرماندار ابرکوه خاطرنشان کرد: کشاورزی ابرکوه در تغییر الگوی کشت و استفاده از شیوه آبیاری نوین تلاش قابل توجهی انجام داده است .
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد نیز در ادامه با بیان این که با برداشت بی رویه، سالانه سطح منابع آب، کاهش چشمگیری دارد، گفت: کشاورزان باید تا آخر فروردین ماه سال 99 خاموشی چاه های کشاورزی را مدیریت کنند.
وی اظهار کرد: سه هزارو ۶۰۰حلقه چاه کشاورزی در استان وجود دارد و این درحالی است که وضعیت آب شانزده دشت استان ناپدار شده است و چهار دشت استان شامل دشت یزد - اردکان و دشت ابرکوه، بهادران، چاهک و شهریاری دشت های ممنوعه بحرانی هستند .
جوادیان زاده تصریح کرد: ممنوعه به دلیل این که سطح آب زیرزمینی افت دارد و دشت ناپایدار شده و بحرانی به این دلیل که نشست زمین هم در این دشت رخ داده است.
وی با اشاره به این که میزان فرونشست زمین در منطقه رستاق 7 سانتی متر، احمدآباد اردکان 4 سانتی متر و حسین آباد ریسمانی نیز 2 سانتی متر در سال است، خاطرنشان کرد: پدیده فرونشست زمین و فروچاله علاوه بر خطر آمیز بودن، این پیام را به ما می دهد که آبخوان ها درحال نابودی است و با سازه ای ناپایدار روبه رو هستیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد با بیان این که کشاورزان باید در مدیریت برداشت آب جدی باشند، گفت: طرح خاموشی چاههای کشاورزی ( تعادل بخشی آب ) در استان های همجوار هم اجرا میشود .
وی در پایان یادآور شد: مدیریت مصرف باید یک برنامه چندساله باشد که اکنون این طرح در دستور کار شرکت آب منطقه ای یزد قرار دارد.
نظرات