دومین کارگاه تدوین برنامه مدیریت جامع تالاب آق گل برگزار شد/ ضرورت حفظ پایداری تالاب آق گل

دومین کارگاه تدوین برنامه مدیریت جامع تالاب آق گل برگزار شد/ ضرورت حفظ پایداری تالاب آق گل

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان دومین کارگاه تدوین برنامه مدیریت جامع تالاب آق گل در محل هتل امیران همدان با حضور دست اندرکاران تالاب از جمله نمایندگان سازمان های جهاد کشاورزی، محیط زیست، میراث فرهنگی مرکزی و همدان، شهرداری اسلام شهر، شوراهای اسلامی، منابع طبیعی مرکزی و همدان، خانه کشاورز، سازمان های مردم نهاد، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، فرمانداری ملایر، فرمانداری و بخشداری خنداب، آب منطقه ای همدان و مرکزی، اوقاف و امور خیریه، آبفا روستایی همدان و مرکزی، رئیس شورا و دهیار روستاهای قاسم آباد، نصیر آباد، مجید آباد و توتل و شرکت توسعه پایدار حوزه های آبخیز از صبح امروز در هتل امیران همدان در حال برگزاری است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان در ابتدای این کارگاه بیان کرد: شناسایی آسیب ها و مشکلات اجرای طرح های مشابه می تواند در کاهش مشکلات اجرایی برنامه مدیریت جامع تالاب تاثیر بسزایی داشته باشد.

محسن جعفری نژاد بسطامی ادامه داد: اکوسیستم های طبیعی در مرزهای جغرافیایی خاص نمی گنجند و برای مدیریت زیست بومی تالاب آق گل نیاز به مدیریت مشارکتی همه ذینفعان و دست اندرکاران داریم.

جعفری نژاد اظهار کرد: اگر در سازمان حفاظت محیط زیست از مدیریت یکپارچه تالاب سخن به میان آورده می شود این مدیریت یکپارچه متوجه چند استان و به طور کلی کشور و مرزهای اکوسیستمی می شود که نگاه ادارات کل حفاظت محیط زیست استان همدان و مرکزی نیز به مرزهای اکوسیستمی است تا اثرات مدیریت یکپارچه تالاب آق گل نیز متوجه ذینفعان در تمام مرزهای این اکوسیستم شود.

وی خاطرنشان کرد: اختصاص تالاب آق گل به هر یک از استان های همدان و مرکزی و بحث های اینچنینی موجب می شود تا خط اصلی موضوع گم شود و نگاه ما پایداری تالاب آق گل و تدوین برنامه ای برای مدیریت زیست بومی تالاب برای احیای آن و استفاده از همه ظرفیت ها به این منظور است.

جعفری نژاد با بیان اینکه تالاب ها اکوسیستم ها شاخص در هر منطقه هستند و سلامت اکوسیستم منطقه را نشان می دهند، تصریح کرد: طی سال های اخیز اکثر تالاب های کشور وضعیت پایداری نداشته اند و تالاب آق گل نیز از همین وضعیت برخوردار بوده است و اکنون شرایطی ایجاد شده است تا برنامه قابل اجرای مدیریت زیست بومی تالاب آق گل تدوین شود.

میرزایی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز بر ایجاد یک اکوسیستم پایدار بر اساس برنامه قابل اجرا در تالاب آق گل تاکید کرده و گفت: نباید وقت و هزینه را صرف اینکه تالاب آق گل متعلق به کدام استان است کنیم و اجازه دهیم وزارت نیرو حق آبه تالاب را مشخص کند.



رئیس اداره آموزش حفاظت محیط زیست استان همدان نیز در خصوص این کارگاه آموزشی بیان کرد: اهداف این کارگاه شامل تدوین اهداف راهبردی برنامه مدیریت با توجه به مشکلات موجود، تبیین اهداف کوتاه مدت و بلند مدت بر اساس تحلیل مشکلات، تعیین اقدامات اولویت دار، مشخص نمودن دستگاه های مسئول و در نهایت جمع بندی مباحث و تعیین گام های آتی است.



عباس ایزدی افزود: دسته بندی مشکلات و تهدیدات و تقسیم بندی گروه ها، ترسیم درخت مشکلات به منظور استخراج اهداف راهبردی، بحث و گفتگو، ارائه در خصوص نحوه استخراج و تدوین اهداف راهبردی و اقدامات اولویت دار با استفاده از نتایج تحلیلی مسائل و مشکلات و تعیین اهداف راهبردی و اقدامات اولویت دار با هدف رفع تهدیدات و مشکلات و استفاده از ظرفیت های تالاب آق گل با مشارکت ذینفعان از مواردی است که تا پایان امروز شنبه ۱۸ آبان ماه در همدان  با حضور، تبادل نظر و بهره گیری از خرد جمعی دست اندرکاران بررسی و تعیین می گردد.

لینک اصل خبر در سایت سازمان حفاظت محیط زیست

    منبع خبر

    سازمان حفاظت محیط زیست

    سازمان حفاظت محیط زیست یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات