باید در خوزستان از تجارب ارزشمند استان های موفق در زمینه مدیریت پسماند استفاده شود

باید در خوزستان از تجارب ارزشمند استان های موفق در زمینه مدیریت پسماند استفاده شود

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، پنجاه و دومین کارگروه مدیریت پسماند استان خوزستان به ریاست استاندار در روز یکشنبه ۱۰ آذر ماه در محل سالن جلسات استانداری برگزار شد.

در این جلسه غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان خوزستان درخصوص عملکرد در حوزه مدیریت پسماند شهری گفت: در این حوزه خوب عمل نشده و باید از تجارب استان‌های موفق در این زمینه الگوبرداری شود.

وی ادامه داد: وضعیت نخاله ها در سکونت گاه های مردمی بسیار نامطلوب است و تخلیه  نخاله های ساختمانی در کنار سکونت‌گاه‌های مردمی موجب ایجاد بیماری خواهد شد که متاسفانه بیشتر این نخاله‌ها در حاشیه شهر هستند و  موجب مشکلات برای مردم  شده‌ است .

استاندار خوزستان از شهرداران استان ‌خواست  که در طرحی ضربتی این نخانه‌ها را از سکونت‌گاه‌های مردمی جمع‌آوری کنند و این کار  از طریق معاونت امور عمرانی استانداری و شهرداری های استان  به جدیت پیگیری و ساماندهی شود  و باید طوری عمل شود که بعد از انجام این طرح از تخلیه نخاله‌های ساختمانی در این گونه مناطق جدا جلوگیری شود.

او  گفت: در یک برنامه ریزی جهادی حداکثر ظرف مدت دو ماه کلیه نخاله ها از سکونت‌گاه‌های مردمی جمع‌آوری شوند و اگر نیاز باشد از امکانات شرکت های بزرگ در استان از قبیل ماشین آلات جهت جمع آوری نخاله ها کمک گرفته شود .

استاندار خوزستان ادامه داد:  کار جمع آوری و ساماندهی پسماندهای شهری باعث افزایش ضریب سلامت در جوامع شهری می شود و ساماندهی پسماندها و زباله‌ها فلسفه وجودی شهرداری ها می باشد که باید این وظیفه به خوبی انجام شود.

وی درخصوص پسماندهای آبادان نیز گفت: باید هرچه  سریعتر  این پسماندها از داخل تالاب تخلیه شوند؛ چرا که تالاب محل تخلیه پسماند  نیست و این عمل جرم محسوب می‌شود  و پسماندهای شهر آبادان می بایست طبق برنامه و تصمیم‌گیری‌های قبلی به محل پسماندهای شهرستان خرمشهر منتقل شود.
موسی شاعری شهردار اهواز نیز در این جلسه گزارشی از پسماندهای کلانشهر اهواز ارائه داد و گفت: از بابت کم کاری هایی که در این حوزه داشته ایم از مردم عذرخواهی می‌کنیم.

وی ادامه داد: اقدامات انجام شده در این حوزه  مطلوب ما نیست و به همین خاطر از همه مردم به خاطر کوتاهی ها در این حوزه عذرخواهی می کنیم و برای عملیاتی شدن برنامه مطلوب پسماند  نیازمند اعتبارات لازم هستیم تا هرچه سریعتر مشکل پسماندها در شهر اهواز برطرف شود.
لازم بذکر است در این کارگروه وضعیت پسماند شهرهای اهواز،آبادان،خرمشهر،ماهشهر و دزفول با حضور شهرداران و نمایندگان فرمانداری آن شهرها مورد بررسی قرار گرفت.


مدیریت پسماند مانند سایر امور باید در اولویت کار شهرداری ها باشد

در این جلسه محمد جواد اشرفی مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: وضعیت پسماند در استان خوزستان به شکل تاسف باری منفی و نامطلوب است.

وی  این وضعیت را ناشی از نوع عملکرد مدیران خصوصاً شهرداران دانست و  ادامه داد: برای اینکه به نقطه مطلوب برسیم باید تغییر در ساختار و نگرش داشته باشیم و جایگاه  محیط زیست را در توسعه پایدار به خوبی درک و رعایت کنیم
.

وی توجه به  ظرفیت های محیطی و جوامع انسانی در حوزه پسماند را مهم دانست و گفت: اگر این ظرفیت ها رعایت نشود هم در جوامع شهری و هم منابع خدادادی مانند آب ، خاک و هوا دچار مشکل  خواهیم  شد . مردم از  وضعیت پسماندها  ناراضی هستند و شکایت‌های متعددی به محیط زیست در این خصوص  ارسال شده است

اشرفی  ادامه داد: انتظار ما این است  که شهرداری همانگونه که به وضعیت آسفالت معابر و موضوعات دیگر توجه می‌کند، موضوع پسماندها نیز باید مورد توجه قرار گیرد. چرا که یک جامعه سالم نیازمند سلامت و رعایت بهداشت در حوزه پسماند است .

مدیر کل محیط زیست استان گفت: متاسفانه از لحاظ پسماند در وضعیت خوبی نیستیم و در این بخش توسعه متوازنی در شهر شکل  نگرفت و انتظار داریم  اصلاح ساختاری در حوزه پسماند شهری ایجاد شود و مسئولان ارشد استانی  از جمله استاندار و معاونت عمرانی از محیط‌زیست خواستند تا با اهرم های قانونی برای اجرای  حفظ سلامت مردم و حقوق شهروندی از همه ظرفیت ها در چارچوب قانون  مشخص شده  مدیریت پسماند استفاده کند .

لینک اصل خبر در سایت سازمان حفاظت محیط زیست

    منبع خبر

    سازمان حفاظت محیط زیست

    سازمان حفاظت محیط زیست یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات