وجود 99 شهر داراي بافت ناكارآمد مصوب در استان

وجود 99 شهر داراي بافت ناكارآمد مصوب در استان

رئيس اداره هماهنگي ستاد بازآفريني شهري اداره كل راه وشهرسازي استان اصفهان؛
بازآفريني شهري تبلور مديريت واحد شهري است/وجود 99 شهر داراي بافت ناكارآمد مصوب در استان
اقدامات بازآفريني تنها از طريق تشريك مساعي دستگاههاي عضو ستاد بازآفريني شهري و در قالب برنامه جامع اقدام مشترك به ثمر خواهد نشست و اين همان تبلور مديريت واحد شهريست.
به گزارش اداره ارتباطات و اطلاع رساني راه وشهرسازي استان اصفهان، امير زاغيان رئيس اداره هماهنگي ستاد بازآفريني شهري اين اداره كل در جمع اصحاب رسانه به تشريح اقدامات ، برنامه ها و فعاليت هاي انجام شده در حوزه بازآفريني شهري در سطح استان پرداخت و گفت: بازآفريني شهري در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترك و ستادهاي باز افريني شهري محصول بلوغ تصميم گيران و در واقع همان تبلور مديريت واحد شهري است و به دليل زيربنايي بودن اقدامات آن نياز به زمان دارد تا نتايج نهايي براي مردم ملموس باشد.
وي اظهار داشت: حفظ و احياي هويت از دست رفته و توسعه درون زاي محلات و بافت هاي ناكارآمد و در پي آن ارتقاء زيست پذيري در مناطق شناسايي شده (محلات هدف) ماموريت اصلي ماست.
زاغيان گفت: اولين گام براي اين اقدام ايجاد بستري مناسب و ايجاد پروژه محرك توسعه در اين محلات است تا موجب رونق بخشي در آنها و تسري به مناطق مجاور نيز گردد.
اقدامات بازآفريني تنها از طريق تشريك مساعي دستگاههاي عضو ستاد بازآفريني شهري و در قالب برنامه جامع اقدام مشترك به ثمر خواهد نشست و قابل لمس خواهد بود كه رئيس اداره هماهنگي ستاد بازآفريني شهري اين اداره كل در اين باره بيان داشت: در استان اصفهان 11000 هكتار بافت ناكارآمد شهري شناسايي شده كه سهم 10 درصدي كل كشور را به خود اختصاص داده و هم اكنون از 103 شهر داراي بافت ناكارآمد شهري 99 شهر داراي بافت ناكارآمد مصوب است و مابقي نيز تا پايان سال به تصويب خواهند رسيد كه در زمينه رفع مشكلات موجود در اين مناطق و احياء و باسازي محلات مورد نظر ورود تمامي دستگاههاي عضو ستاد منجمله دستگاههاي خدمات رسان و شهرداري ها بسيار مهم است.
وي به پروژه هاي شاخص اين حوزه اشاره داشت و گفت: اين اقدامات در 7 شهر استان به عنوان اولين گام بازآفريني و به لحاظ وجود پروژه هاي نيمه تمام انجام شده كه شامل شهرهاي اصفهان، خميني شهر، نجف آباد، كاشان، نايين، شهرضا و سميرم مي شود.
رئيس اداره هماهنگي ستاد بازآفريني شهري اين اداره كل به اعتبارات تخصيصي در اين زمينه در سطح استان اشاره داشت و گفت: از محل صندوق توسعه ملي مبلغ 53 ميليارد تومان درخواست شده كه اين رقم با احتساب آورده ديگر دستگاههاي عضو به مبلغ 275 ميليارد تومان مي رسد كه در راستاي بهسازي، نوسازي، احياء، كف سازي و بدنه سازي و بهسازي معابر و روشنايي معابر انجام مي شود.
وي به بازسازي و احياء حمام قاضي در شهر اصفهان اشاره داشت و اظهار داشت: اين حمام به عنوان اولين حمامي است كه در استان با كاربري گرمابه سنتي و با اعتباري بالغ بر يك ونيم ميليارد تومان احياء شده و موجب افزايش كيفيت و ارزش بازارچه قاضي و محله حمام قاضي و رونق بخشي به مناطق مجاورگرديده است.
زاغيان به پروژه بازآفريني شهري زينبيه ، حصه ، جوي آباد خميني شهر، بازار بزرگ شهرضا و آسفالت معابرمحلات هدف بازآفريني اشاره داشت و گفت: احياء سردر راسته آهنگران و مطالعه مرمت بازار بزرگ شهرضا، آسفالت معابر حصه ، شهرضا، خميني شهر و محلات زينبيه ، نصب 3000 عدد چراغ روشنايي، احداث سالن اجتماعات و پايگاه سلامت در جوي آباد و احداث ورزشگاه قشقايي در شهرضا از جمله اقدامات انجام شده تاكنون در اين محلات بوده است.
وي افزود در قانون سهم تعيين شده براي تخصيص اعتبار براي راه و شهرسازي در قالب برنامه جامع اقدام مشترك در محلات هدف حدود 5 درصد است كه گاها در برخي پروژه ها اين عدد به 100 درصد توسط راه وشهرسازي رسيده است.
وي راجع به تسهيلات ارائه شده به متقاضيان و محلات بازآفريني در سطح استان گفت: اين تسهيلات با مبلغ 50 تا 60 ميليون تومان و با سود مشاركت 9 درصد و باقيمانده 18 درصد ارائه شده كه 770 واحد در سال 97 و 970 واحد در سال 98 جهت دريافت تسهيلات به بانك عامل معرفي شده اند.
رئيس اداره هماهنگي ستاد بازآفريني شهري اداره كل راه وشهرسازي به فرايند تملك كارخانه ريسباف اصفهان اشاره داشت و گفت: كارخانه ريسباف در مرحله نهايي تملك قرار گرفته كه مشكل اعتباري نداشته و تنها با رفع مشكل حقوقي في مابين با بانك ملي به تملك وزارت راه وشهرسازي در خواهد آمد و هدف ما در اين پروژه با ايجاد كاربري درخور، جبران بارگذاري سنگيني كه در خيابان چهارباغ بالاي اصفهان رخ داده را بكند و آرامش را به اين خيابان و مردم بازگرداند.
وي درخصوص ميزان قير اختصاصي به پروژه هاي بازآفريني گفت: در سال 97، 3500 تن قير جذب و اختصاص داده شده و درجهت تسهيل در امرباز آفريني شهري و نوسازي محلات حداقل 50 درصد هزينه پروانه ساختماني توسط شهرداري به متقاضيان تخفيف عوارض داشته كه طي سه سال اخير اين اداره كل 50 ميليارد تومان به شهرداريها بدين منظور بصورت يارانه پرداخت نموده است.



لینک اصل خبر در سایت اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان

    منبع خبر

    اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان

    اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان یک سازمان دولتی می باشد

      نظرات