آبِ آب شيرينكن تابستان 99 به بندرعباس ميرسد/ "خور" علت بوي نامطبوع بندرعباس
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)،
امين قصمي در نشست خبري به مناسبت يازدهم ديماه، سالروز تشكيل شركت هاي آب و فاضلاب، با اشاره به يكپارچه سازي شركت هاي آب و فاضلاب شهري و روستايي و تجميع دانش و تجربه اين شركت ها، اين اتفاق را منشاء تحولات و خدمات رساني بهتر به روستاها بيان كرد.
قصمي با بيان اينكه، هدف گذاري ما در بخش آبرساني، تامين نياز آبي استان در يك دوره چهار ساله از محل آب شيرينكنهاست، اظهار داشت: فاز دوم آب شيرين كن بندرعباس با ظرفيت 20 هزار مترمكعب در شبانه روز در مدار بهره برداري قرار گرفته و تا تابستان سال 99 با ظرفيت كامل يكصد هزار متر مكعب وارد مدار بهره برداري ميشود.
وي افزود: به موازات اين پروژه، آب شيرين كن 40 هزار مترمكعبي را نيز در شهر بندرعباس در دست ساخت داريم كه با اجراي آن ظرفيت منابع شيرينسازي را به 140 هزار متر مكعب در شبانه روز افزايش خواهيم داد.
وي همچنين به سامانه انتقال آب از آب شيرينكن به مخازن داماهي و ششصد دستگاه بندرعباس اشاره كرد و گفت: این طرح با هدف تأمین آب مناطق و روستاهاي شمال و شمال غرب بندرعباس و با اعتباري برابر 3500 ميليارد ريال به طول 33 كيلومتر در حال اجراست.
به گفته اين مقام مسئول، طرح انتقال آب از آب شيرينكن به عنوان يك مطالبه مردمي با اراده حاكميت استان و مجموعه آبفا تا شش ماهه اول سال 99 به بهره برداري ميرسد. همچنين در حال حاضر پيشرفت فيزيكي اين طرح 60 درصد است كه ظرفيت انتقال 200 هزار مترمكعب آب را دارد.
مديرعامل آبفاي استان با تصريح بر اينكه شروع و پيشرفت بسياري از پروژه هاي حوزه آب و فاضلاب در زمان كمبود منابع مالي بوده است، گفت: در حال حاضر طرح آبرساني از سد جگين به شهر سردشت بشاگرد با ظرفيت 168 ليتر بر ثانيه آماده بهره برداري است. همچنين پروژه هايي نظير؛ تامين آب رويد، خمير و شهر جديد علوي، طرح انتقال آب از چارك به بستك، آبرساني به شهر گوهران از سد سهران، آبرساني به روستاهاي حد فاصل شهرهاي جاسك و سيريك از سد جگين و احداث آب شيرين كن پارسيان با ظرفيت 8 هزار متر مكعب از جمله پروژه هاي در دست اجراست.
تصويب طرح مطالعاتي احداث تصفيهخانه فاضلاب شرق بندرعباس
قصمي در ادامه با اشاره به پروژه هاي بخش فاضلاب گفت: با توجه به توسعه شهر بندرعباس ضرورت ارتقای ظرفيت تصفيهخانه فاضلاب بندرعباس، طرح مطالعاتي احداث تصفيه خانه شرق بندرعباس از سوي آب و فاضلاب كشور مصوب شده كه اين تصفيه خانه با ظرفيت روزانه 80 هزار مترمكعب و براي جمعيتي باربر 433 هزار و 881 احداث مي شود. همچنين تصفيه خانه فاضلاب شهرك پيامبر اعظم با ظرفيت 8 هزار متر مكعب در شبانه روز و و اعتباري بالغ بر 18 ميليارد تومان تا تابستان 99 بهره برداري ميشود.
وي در خصوص اجراي شبكه جمع آوري فاضلاب در بافت فرسوده شهر بندرعباس، بر لزوم احياء اين بافت براي اجراي طرح فاضلاب به لحاظ قانوني تاكيد كرد و گفت: بهرغم اين موضوع ما در برخي مناطق بافت فرسوده نسبت به اجراي طرح فاضلاب اقدام نموديم و براي رفع اين مشكل از سازمانهاي شهرداري و راه و شهرسازي نيز دعوت همكاري مي كنيم.
"خور" علت بوي نامطبوع بندرعباس
قصمي همچنين در پاسخ به دلايل بوي نامطبوع در شهر طي روزهاي اخير، اظهار داشت: قرار گرفتن بخش عمده بافت فرسوده و سکونت گاههای غیر رسمی شهر بندرعباس در اطراف خور گورسوزان و عدم امکان اجرای شبکه فاضلاب در این محلات به دلیل بافت نامناسب، توپوگرافی نا همگون و معابر باریک سبب شده تا روان فاضلاب های این مناطق از طریق کانال هايي به خور گورسوزان وارد شود.
وي افزود: عدم لايروبی خور در سال هاي گذشته نيز به عنوان يكي ازعوامل اصلي ايجاد بوي نامطبوع در شهربوده است كه در حال حاضر بهرغم اينكه در حيطه وظايف آبفا نبوده اما در اقدامي مشترك با شهرداري بندرعباس، لايروبي خور گورسوزان انجام و سبب كاهش بوي نامطبوع در شهر شده است.
نظرات