ضرورت حکمرانی شایسته آب با آموزش و انتقال تجارب به نسل های فعلی و...

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای تهران گفت: حکمرانی شایسته آب با آموزش و انتقال تجارب به نسل فعلی و آینده امکان پذیر است.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، "سید حسن رضوی" در سومین همایش ملی آموزش جغرافیا که با رویکرد آب در کتاب های درسی که در سالن همایش های وزارت  جهاد کشاوزی برگزار شد، با بیان مطلب فوق افزود: نگاه ما به این سرمایه ملی در بخش حکمرانی آب کشور در گذشته همواره مهندسی و سازه ای بوده است. در سال ۱۳۲۵ شمسی اقدامات نوینی در این خصوص شکل گرفت و در سال ۱۹۵۰ میلادی نیز همواره نگاه، نگاه مهندسی بوده است تا اینکه در سال ۱۹۷۰ موضوع آب از نگاه زیست محیطی  وارد فرایندی جدیدی شد.
وی ادامه داد: در سال ۱۹۸۰ نیز غیر از مباحث یاد شده به ناگهان به اقتصاد آب هم توجه ویژه ای اعمال شد و اگر بخواهیم از جانب این مقوله ها به آب در کشور خودمان نیم نگاهی داشته باشیم در موضوعات زیست محیطی و اقتصاد آب کار ویژه ای را به ثمر نرسانده ایم و هواره آب ارزان ترین کالا برای ما بوده و موجبات بی ارزشی این کالای با ارزش را به دلیل بی توجهی فراهم آورده ایم.
رضوی با بیان اینکه در سال ۲۰۰۰ میلادی پژوشگران به این نتیجه رسیدند که برای حل مشکلات منابع آب در کشور بایستی از ذی نفعان و جامعه شناسان کمک بگیریم، تصریح کرد: بعد از سال یاد شده آن چه که در دنیا و همچنین کشور ما  قدم های اولیه آن برداشته شد، موضوع آموزش بود و به این نتیجه رسیدیم که انتقال تجارب و آموزش به نسل فعلی وآینده جزء مواردی است که از آن غفلت کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه برای تبدیل حکمرانی بد آب به حکمرانی شایسته باید ذی نفعان را هم درگیر این مقوله نماییم، افزود: آموزش راهی است که می تواند ما را برای نسل فعلی و آتی آماده نموده که چه کارهای بزرگی را بایستی  در سرلوحه  فعالیت های خودمان قرار دهیم و به نسل حاضر نیز منتقل نماییم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران ضمن تاکید فراوان براینکه نسل جدید بایستی  آب را به عنوان یک مبحث تجربی و علمی بدانند، اضافه کرد: در شرایط فعلی  محور آب، خاک، هوا، انرژی، تنوع زیستی و گردشگری از جمله مواردی است که بایستی به آن ها توجه جدی شود و تا غفلت و کم کاری خودمان را باور نداشته باشیم، انتقال  راه صحیح به دیگران امکان پذیر نمی باشد.
وی افزود: خوشبختانه  وزارت نیرو در شرایط فعلی و تغییر اقلیم درصدد فراهم آوردن شرایط بهتری است به نحوی  که در حال اجرایی کردن موضوع سازگاری با  کم آبی با کمک  سایر ارگان ها و دستگاه های اجرایی است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای تهران ضمن اشاره به این نکته که  بایستی به سمتی برویم که همچون گذشتگان بتوانیم از آب استفاده بهینه  نماییم، ادامه داد: وزارت نیرو در قالب هماهنگی با وزارت آموزش و پرورش و جهاد کشاورزی مباحث طرح داناب را (طرح دانش آموزی نجات آب) محور فعالیت خود  از سال های گذشته قرار داده است و کتاب انسان و محیط زیست را در کتاب های درسی دانش آموزان مقطع یازدهم گنجانده است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: آن چه موجبات موفقیت و سربلندی کشور در حوزه آب را فراهم می کند عمل و حکمرانی خوب  در موضوع آب بوده که امید است با کمک و مشارکت دستگاه ها ذی ربط  به این نگاه ویژه برسیم.

لینک اصل خبر در سایت شركت آب منطقه‌ای تهران

    منبع خبر

    شركت آب منطقه‌ای تهران

    شركت آب منطقه‌ای تهران یک سازمان دولتی می باشد

      نظرات