نشست تخصصی آب با حضور سازمان‌های مردم نهاد در شرکت آب منطقه ای...

نشست تخصصی با محوریت آب با حضور سازمان‌های مردم‌ نهاد، توسط شرکت آب منطقه‌ای استان و با مشارکت جهاد دانشگاهی در سالن کوثر این شرکت برگزار شد..

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان مهندس علی نظری، مدیرعامل این شرکت در این نشست گفت: امروز بحث آب تنها در آب منطقه ای و وزارت نیرو خلاصه نمی شود،  آب برای همه است و باید فرادستگاهی دیده شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان با بیان اینکه ، پهنه وسیعی از استان خصوصا شمال و شرق فاقد وضعیت منابع آب زیرزمینی است، گفت: سرانه آب استان گلستان 1400 متر مکعب است و این در حالی است که سرانه آب کشور 1600 ودر استان های همسایه نیز این سرانه از گلستان بیشتر است .
وی بابیان اینکه تامین آب شرب در استان از اولویت برخوردار است، گفت: در مناطق ممنوعه شرب، اجازه برداشت غیر از شرب نداریم.
مهندس نظری ترکیب تخصیص ها ی استان را 3 درصد صنعت، 10 درصد شرب و 87 درصد تخصیص کشاورزی عنوان کرد و افزود: باید برای بخش کشاورزی الگوی کشت متناسب با شرایط آب استان تعریف کنیم و استفاده بهینه از آب داشته باشیم.
وی تصریح کرد: پتانسیل  اولیه آب زیرزمینی استان یک میلیارد و 250 میلیون مترمکعب است که یک میلیارد و 208 میلیون مترمکعب آن تخصیص داده شده است. پتانسیل آب سطحی استان نیز یک میلیارد و 235 میلیون متر مکعب است که  886میلیون متر مکعب آن تخصیص داده شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان در رابطه با برداشت آب از  منطبق با سقف پروانه بهره برداری چاه‌های مجاز ، اظهار کرد: با توجه به کمبود نیروی انسانی‌، چاه‌هایی که برداشت بیش‌تری دارند را در اولویت کنترل قرار می‌دهیم.
مهندس نظری تصریح کرد: در رابطه با سدها به‌خصوص سد وشمگیر، موضوع علاج‌بخشی مطرح است. کارشناسان به این نتیجه رسیدند که به خاطر هزینه زیادی که لایروبی سدها دارد، علاج‌بخشی سدها در دستور کار قرار گیرد.
در ادامه نشست، گزارش تغییرات اقلیم و سازگاری با کم‌آبی توسط معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان ارائه شد.
مهندس حسین دهقان بیان کرد: پدیده تغییر اقلیم، واقعیتی است که باید پذیرفته شود و نیاز است خودمان را با آن سازگار کنیم. عامل اصلی تغییر اقلیم، افزایش دما است که این موضوع هم ناشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای است.

وی افزود: طی ۵ سال گذشته نوسان بارندگی‌ها زیاد نبوده و تغییرات خاصی را در سال‌های ۹۶ و ۹۷ نسبت به درازمدت نداشتیم اما اگر به رژیم بارش‌ها نسبت به دهه‌های گذشته توجه کنیم، مشخص می‌شود که الگو وشکل بارش در استان تغییر زیادی داشته است.
در ادامه ، محسن قلی پور از جهاد دانشگاهی گلستان توضیحاتی را در زمینه استفاده از ظرفیت سمن‌ها در حفاظت از منابع آب و ارائه یک الگوی موفق ارائه کرد و گفت: سازمان‌های مردم ‌نهاد می‌توانند در سه حوزه از جمله نقش مشورتی در شکل‌گیری برنامه‌ریزی مشارکتی، اجرای طرح‌های با مشارکت جوامع محلی و نیز نظارت دقیق‌تر و قضاوت بی‌طرفانه‌تر نسبت به اجرای برنامه‌ها، به کمک نهادها و سازمان‌های دولتی و عمومی بیایند.
وی در رابطه با راهکارهای مقابله با بحران کم‌آبی، تغییر اقلیم، سیل و آلودگی منابع، گفت: اجرای پروژه‌های سازه‌ای و عمرانی و حفاظتی و همچنین اجرای پروژه‌ها با مشارکت جوامع محلی و با همکاری سازمان‌های مردم‌نهاد، می‌تواند نتیجه ‌بخش باشد.
محمدرضا پاداش، رئیس شبکه تشکل‌های محیط زیستی استان گلستان در رابطه بااهمیت و نقش تشکل‌ها، بیان کرد: مسئله مهم این است که تشکل‌های زیست محیطی بازوی توانمند دولت و سازمان‌های دولتی هستند.
وی اظهار کرد: در بحث تغییر اقلیم و بیابان‌زایی و مصرف بهینه آب به‌صورت جدا از مجموعه آب منطقه‌ای، تلاش‌های زیادی توسط سمن‌ها انجام‌شده است. همچنین در بحث طرح ملی بانوی آب فعالیت‌هایی را انجام دادیم و این طرح در استان در حال انجام است. و ما آمادگی هر نوع همکاری واطلاع رسانی به جوامع محلی دربخش آب را با شرکت آب منطقه ای استان داریم.
در ادامه، این نشست با طرح پرسش‌های سمن‌های محیط زیستی در رابطه با موضوعات مطرح‌ شده همراه بود.

لینک اصل خبر در سایت شركت آب منطقه‌ای گلستان

    منبع خبر

    شركت آب منطقه‌ای گلستان

    شركت آب منطقه‌ای گلستان یک سازمان دولتی می باشد

      نظرات