هیچ منفعتی در پروژههای منطقه ثامن ندارم/ معتقد ...
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس، احمد نوروزی ظهر امروز و در نشست خبری خود با اصحاب رسانه ضمن تبریک دهه مبارک فجر، اظهارکرد: امیدواریم همه ما بتوانیم شاهد تحقق شعارهای انقلاب اسلامی باشیم؛ شعارهایی که شهدای راه حق، آزادی و عدالت جان خود را برای آنها فدا کردند.
وی در ادامه صحبتهای خود با تاکید بر اینکه آنچه در جامعه و خلوت مطرح میشود باید به شکل عیان و بدون دغدغه بیان گردد، گفت: نبود فضای پرسشگری و شفافیت موجب افزایش فساد در جامعه میشود؛ امکان طرح سوالات و ابهاماتی که در جامعه رخ میدهد باید وجود داشته باشد و در چنین شرایطی است که جامعه به سمت سلامت خواهد رفت.
نوروزی با تاکید بر لزوم شفافیت، افزود: وظیفه خبرنگاران همین است که آنچه در حیاط خلوتها مطرح میشود و تصمیمگیری میشود، به سمع و نظر همگان برسانند و مسئولین نیز باید پاسخگو باشند.
وی خاطرنشان کرد: به این مهم از گذشته باور قلبی داشتهام و نخستین جلسات نقد عملکرد شهرداری را تنها در دوره نخست شورای شهر مشهد برگزار شده است.
نوروزی با بیان اینکه بعنوان یکی از عناصر کلیدی در بحث شفافیت تاکنون فعالیت کردهام و عضو کارگروه شفافیت نیز هست، افزود: تمامی اطلاعات را باید در دسترس عموم قراردهیم و بر همین اساس اطلاعات تمامی قراردادها، مناقصهها، مزایدهها، کمیسیونهای فنی و ... در معرض دید عموم قرار گرفته است.
رئیس کمیسیون اقتصادی و سرمایهگذاری شورای شهر مشهد گفت: یکی از نویسندگان طرح پرداخت پاداش برای افشاکنندگان فساد بودهام و به آن باور داریم و در جهت تحقق آن گام برمیداریم.
نوروزی در بخش دیگری از صحبتهای خود به منطقه ثامن شهرداری مشهد اشاره کرد و گفت: مدیریت شهری در این منطقه، عملکری قابل دفاع است و آمادهایم گزارش عملکرد آنها را توسط مجموعهای تخصصی و بدون پیشداوری ارزیابی شود.
عضو شورای شهر مشهد گفت: آمار کمنظیری در زمینههایی چون توسعه فضای سبز، اجرای معابر، تعداد پروانههای صادره و ... شاهد هستیم و در زمینه مجوز انتشار 1400 میلیاردتومان اوراق مشارکت نیز اقدام بسیار ارزشمندی انجام شده که ثمره کار تیمی مدیریت شهری در این دوره است.
نوروزی افزود: اوراق مشارکت گذشته در بافت پیرامون حرم مطهر صرفا برای پروژههای اقتصادی بوده و اخذ مجوز انتشار اوراق برای اجرای پروژههای خدماتی در بافت پیرامون حرم کمنظیر است؛ امیدواریم دولت محترم به تعهدات خود عمل کند و رسانهها نیز در این زمینه نقش بسزایی میتوانند داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی پس از دفاع از کارنامه موفق 2 سال و نیم اخیر بلافاصله شاهد بحثهای دیگری همچون منافع تضییع شده در پروژههای سارا و مجد مطرح میشود و لذا با برگزاری این نشست خبری فرصتی فراهم کردیم تا هرشخصی که ابهام و یا بحثهای دیگری دارد نیز در فضایی شفاف مطرح نمایند و تاکید داشتیم که حتما از منتقدین هم دعوت به عمل آورند.
نوروزی در این جلسه با بیان اینکه وی بهعنوان نماینده وزارت مسکن و شهرسازی مامور به شرکت عمران و مسکنسازان منطقه شرق شده بوده است، گفت: این شرکت نیز همانند شرکت عمران و مسکنسازان ثامن بوده و بنده در دور فعالیت هم مدیرعامل و عضو هیات مدیره بنده در هیچ یک از شرکتهای شرق، مجد، سارا، ایمان و افق هیچ سهمی ندارم؛ همچنین پس از فعالیت در شورای پنجم نیز از عضویت در این شرکتها استعفا دادهام و هیچ سمت و منفعتی در آنها ندارم.
وی با بیان اینکه شرکت عمران و مسکنسازان منطقه شرق با هدف ساماندهی سرمایههای خرد و مشارکت مالکین تشکیل شد، گفت: در توافقات اولیه قرار بود 20 درصد از سهام این شرکت به بنده و سایر مدیران باشد ولی به دلیل ابهاماتی که ممکن بود ایجاد کند، انصراف دادم و بدون سهم فعالیت کردم.
نوروزی در ادامه به نامهایی چون سارا و ایمان اشاره کرد و افزود: نامگذاری این پروژهها احتمالا متعلق به سال 1371 است؛ 7 سال قبل از دوره شهرداری من زمانی که هیچ سمتی در شهرداری مشهد نداشتهام و سهام این دو پروژه متعلق به اقشار کمدرآمد است.
وی با بیان اینکه در این دو پروژه هر شخصی میتوانسته با تخصیص و ملک خود صاحب سهام شود، اظهارکرد: امروز بحثهایی که درخصوص مساحت و زیربناء پروژه سارا و ایمان مطرح میشود، مربوط به اقدامات سال 1386 است و پس از گذشت 12 سال از موضوعاتی است که قطعیت یافته و تعیین تکلیف شده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی و سرمایهگذاری شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: معابر مویرگی در پروژه سارا همگی در محاسبات منظور شده است و شرکت فوق در زمانی برای سرمایهگذاری در قطاع 3 وارد شد که هیچکس ورود نمیکرد.
نوروزی افزود: سند تجمیعی این پروژه نیز در سال 92 گرفته شده و بنده 4 سال پس از آن در شورای شهر مشهد عضو شدهام؛ کمیته نظارتی نیز قرارداد و صورتجلسات گذشته را بررسی و در نهایت آنها را تایید کرده است.
وی در ادامه تاکید کرد: بنده هیچگونه منفعتی در این پروژهها نداشته و ندارم و هرکسی مدرکی ناقض این گفته دارد ارائه کند تا منافع حاصل را به وی منتقل کنم.
نوروزی با بیان اینکه ورود به پروژههای بافت پیرامون حرم نیز تنها از نگاه حمایتی از سرمایهگذاران و جایگاه کمیته نظارتی بوده است، اظهارکرد: مسائل و مشکلات حدود 60 پروژه سرمایهگذاری که با شهرداری مشکل داشتند، بررسی و تعیین تکلیف شده است.
وی خاطرنشان کرد: پروژه سارا جزو معدود پروژههایی بوده که از ابتدا همه مسائل آن روشن و شفاف بوده است؛ عرصه اولیه این پروژه 15 هزار و 160 مترمربع بوده که حدود 3131.5 مترمربع آن بابت آزادسازی معابر و مابقی عرصه پروژه بوده و ساختمان براساس طرح مصوب ساخته شده است.
نوروزی گفت: براساس مصوبه شورا، پروژههای ساختمانی در صورتی که حقوق شهرداری محاسبه شده باشد باید به قیمت و بهای زمان اخذ مجوز محاسبه و دریافت شود ولی در این پروژه حداکثر جریمه دریافت شده است.
افزایش بهای پروانههای ساختمانی و ... دیگر موضوعی بود که در این جلسه مطرح شد و نوروزی در این خصوص گفت: شورای پنجم زمانی که فعالیت خود را آغاز کرد، اداره شهر مشهد روزانه 3 میلیارد تومان هزینه داشت که این عدد امروز به بیش از 5 میلیاردتومان رسیده است؛ همچنین ساخت هرکیلومتر مترو نیز از 250 میلیاردتومان به حدود 700 میلیاردتومان افزایش یافته و سایر هزینهها نیز به همین ترتیب افزایش یافته است.
نوروزی با تاکید بر اینکه حقوق شهرداری باید متناسب با شرایط تعدیل شود، تصریح کرد: برخی معتقدند که افزایش حقوق شهرداری موجب افزایش بهای ساختمان میشود؛ سوال اینجاست آیا در زمانی که هیچکدام از حقوق شهرداری افزایش پیدا نکرده، قیمت ساختمان و ملک ثابت بوده است؟
وی افزود: افزایش قیمتها میانگین 30 درصد است و سهم هزینههای شهرداری از قیمت ساختمان حدود 60 درصد میباشد. این تعدیل موجب واقعیتر شدن حقوق شهرداری میشود.
رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایهگذاری و مشارکتهای شورای شهر مشهد در ادامه مجدد به منطقه ثامن و پروژههای این منطقه اشاره کرد و گفت: تاکنون حدود 30 پروژه سرمایهگذاری معطل مانده در بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی و 26 پروژه در سایر نقاط شهر تعیین تکلیف شدهاند و پروژههایی نیز کماکان بلاتکلیف است.
نوروزی با بیان اینکه توقف در پروژههای بزرگ خسارات سنگینی به جای میگذارد، افزود: بسیاری از مشکلات امروز، مربوط به قراردادهای متعلق به شورای سوم و دوم است؛ مسائلی که روز به روز جمع شده و امروز میراثدار آن هستیم و امیدواریم در سایه تعامل با سرمایهگذاران بتوانیم در جهت بهتر شدن فضا گام برداریم البته انتظارات آنها از مدیریت شهری و اعضای شورای شهر باید در حدود اختیارات قانونی ما باشد.
تامین مسکن برای شهروندان یکی دیگر از سوالات خبرنگاران در این جلسه بود و نوروزی در این خصوص گفت: شورای پنجم تمام سعی خود را برای حمایت از ساخت مسکن داشته است و شهرداری اراضی خود را با حداقل قیمت در اختیار سرمایهگذاران و خیرین و ... قرار داده و خواهد داد تا مسکن ساخته شود؛ هماکنون حدود 3000 واحد مسکونی ارزان قیمت در 3 پروژه در حال ساخت است.
وی افزود: برای کمک به تامین مسکن محرومین در مناطق 4 و 5 درآمدی نیز ضریب k، برای اراضی با مساحت 150 و بنای تا 300 مترمربع با ضریب یک دوم محاسبه میشود و از سوی دیگر بستههای مشوق سرمایهگذاری نیز درنظر گرفته شده که شهرداری تخفیفات ویژهای قائل میشود.
نوروزی گفت: لایحهای نیز برای مشوق بازآفرینی، سرمایهگذاری و ساخت مسکن در محلات هدف بازآفرینی نیز تهیه شده که در کمیسیون های شورای شهر در حال بررسی است.
رئیس کمیسیون اقتصادی و سرمایهگذاری شورای شهر مشهد یکی از مشکلات بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی را اختلاف نظرها دانست و گفت: برخی معتقدند در این بافت باید رویکرد مدرن و ساخت و ساز حداکثری داشته باشیم و برخی معتقد به روی آوردن به حفظ وضع موجود هستند هستند که باید در این خصوص به نقطه تعادل برسیم.
نوروزی با تاکید بر اینکه معتقد به تغییرات در طرح نوسازی و بهسازی بافت پیرامونی حرم مطهر هستیم، گفت: این طرح نیازمند بازنگری است ولی چند نکته باید مورد توجه قرار گیرد؛ یکی اینکه حقوق سرمایهگذاران حفظ و در طرح لحاظ شود و حتما طرح جدید تصویب و جایگزین طرح قدیم شود که مردم بلاتکلیف نباشند.
وی خاطرنشان کرد: شورای پنجم با رویکرد تغییر وارد منطقه ثامن شد و احیای این بافت را در دستورکار خود قرارداد تا ساکنان را حفظ و سایرین را هم برگردانیم؛ در همین راستا دفاتر تسهیلگری نیز شکل گرفته و مشغول تعامل با مردم هستند.
نوروزی افزود: در حال تلاش هستیم تا تراز مالی صفر را با کمک دولت و شهرداری تغییر دهیم تا فشار روی مردم نباشد.
نظرات