تکنولوژی در خدمت محیط زیست/ درخت فولادین که معادل ۳۶۸ درخت طبیعی فتوسنتز میکند
شهریار تبریز / آذر کریمزاده*: بر اساس داده ها، آلودگی هوا در محیطهای سرپوشیده و فضاهای باز در بسیاری از مناطق جهان به طرز خطرناکی بالاست و متاسفانه هر ساله، حدود ۷ میلیون نفر به دلیل مواجهه با این پدیده جان خود را از دست میدهند.
در حالی که دغدغه امروزی، کاشت میلیونها درخت برای کاهش آثار گرم شدن کره زمین است. در مواجهه با این معضل، چندین اختراع در سراسر جهان پدید آمده است که سعی در کاهش آلودگی هوا دارند. یکی از جدیدترین موارد بسیار شگفتآور با نام BioUrban، توسط شرکت مکزیکی BiomiTech ارائه شده است. این برج درختی از جنس فولاد میباشد که قادر است گازها و ذرات موجود در هوای آلوده را فیلتر کرده و سپس اکسیژن آزاد کند.
راز ساختار این درخت فولادی با ارتفاع چهار متری در بالای آن قرار دارد. سیستم تعبیه شده در قسمت بالای درخت، مجهز به ۵۰۰ لیتر میکرو جلبک می باشد که قادر به تصفیه دی اکسید کربن (CO۲)، مونوکسید کربن (CO)، دی اکسید نیتروژن (NO۲) و ۹۹.۷٪ ذرات PM ۲.۵ و PM۱۰ (ذرات کوچک و جامد آلوده کننده هوا) هستند و هم در بیرون و هم در فضای داخلی قادر به جذب این ذرات هستند.
قدرت فتوسنتزی برابر با ۳۶۸ درخت
به گفته طراحان آن، این درخت فولادی قادر به جمع آوری و جذب ۱۳ میلیون متر مکعب هوا در سال بوده و حجمی معادل ۹۷۵.۲ کیلوگرم تصفیه سالانه دارد. جالب تر از آن، از طریق فرآیند فتوسنتز، به لطف سیستم خود که بر پایه میکرو جلبکها بنا شده است یک سیستم واحد BioUrban (بیو اربن، زیست شهری) میتواند معادل تولید سالانه ۳۶۸ درخت اکسیژن آزاد کند. همچنین برای اندازه گیری کیفیت هوا و انتقال آن، به یک حسگر مجهز شده است.
جیمی فرر، کارشناس شرکت BiomiTech در روزنامه میلنیو توضیح میدهد:مهمترین شهرهای جهان که دارای مشکلات آلودگی قابل توجهی هستند، سنسورهای بسیار پیشرفته ای دارند که آلودگی را اندازه گیری میکنند، اما تعداد کمی از آنها برای کنترل این مشکل طراحی شده اند. این اولین فناوری است که از طریق فرآیندی ۱۰۰ درصد ارگانیک و طبیعی باعث کاهش آلودگی می شود.
این اختراع به لطف تحقیقات کارلوس مونروی، مدیر شرکت BiomiTech به وجود آمده است. او پس از تحصیل در زمینه پرورش میکروجلبک در دانشگاه، به فکر برنامههای کاربردی عملی بود که بتواند از پتانسیل آنها استفاده کند. سپس این ایده ایجاد شد تا میکروارگانیسمها را در تماس با گازهای آلوده محیطی قرار دهد.
سیستم BioUrban رشد میکروجلبکها را با استفاده از آلودگی هوا افزایش میدهد. بنابراین طراحی این سیستم به گونهای برنامه ریزی شده است که اجرای خود را مطابق با کیفیت هوا تطبیق دهد. به گفته BiomiTech، بین چهار تا شش ماه طول میکشد تا کشت میکروجلبکها به انجام برسد. بعد از آن، آنها میتوانند به عنوان ماده اولیه برای سایر محصولات از جمله بیوگاز یا سوخت های زیستی بازیابی و مورد استفاده قرار گیرند.
برنده جایزه نوآوری
اولین سیستم BioUrban در سال ۲۰۱۷ در شهر پوئبلا، در مکزیک نصب شد، اما این شرکت امیدوار است که اختراع خود را به سایر مناطق و کشورها گسترش دهد و چنین درختی که روز و شب کار می کند، در حال حاضر نظر عموم را به سمت خود جلب کرده است. در سپتامبر سال ۲۰۱۸، این اختراع در نمایشگاه فناوری هوای تمیز که در بیرمنگام انگلستان برگزار شد، جایزه نوآوری کسب کرد.
در میان پروژههای آینده، BiomiTech ایده ایجاد جنگل شهری با درختان BioUrban را که میتواند در لندن نصب شود ارائه میدهد که در آنجا دو میلیون نفر هنوز در معرض آلودگی بیش از حد قرار دارند. سازندگان این اختراع استفاده از آن را در سایر محیطهای داخلی و خارجی نیز در نظر میگیرند. با این حال، آنها تأکید کردند که هدف این پروژه جایگزینی برای درختان واقعی نیست.
جیم فرر خاطرنشان کرد: ما آنها را جایگزین درختان واقعی نمیکنیم، بلکه در چهاراه ها، در زیرساختهای آلوده شهری، در جادههایی که در آنجا روزانه اتومبیلها تردد دارند و در تقاطعهایی که ایستگاههای اتوبوس قرار دارند و کاشت ۳۰۰ درخت در آن محدوده ها غیرممکن میتوانیم از طریق یک فرایند بیولوژیکی طبیعی عملکرد مشابهی را انجام دهیم.
یک مفهوم نسبتاً شهری
قبل از هر چیزی، باید تأکید کرد که BioUrban مفهومی است که در درجه اول برای فضاهای شهری در نظر گرفته شده است. در حالی که ۷۰ درصد از جمعیت جهان تا سال ۲۰۵۰ در شهرها زندگی خواهند کرد، غیرقابل انکار است که وجود پوشش گیاهی مهمتر از همیشه خواهد بود.
بنابراین هدف درخت BioUrban بازیافت هوای محیط به میزان ۱۳ میلیون متر مکعب هوا در هر سال است. این خبر خوبی است، زیرا سالانه ۷ میلیون نفر در اثر بیماریهای مرتبط با آلودگی جان خود را از دست میدهند.
در حال حاضر، سه واحد از این دستگاهها در آمریکای جنوبی به عنوان بخشی از یک مرحله آزمایشی نصب شده اند. موارد دیگر ممکن است در شهر مکزیکو، پایتخت مکزیک، که سالهاست آلودگی به طرز فجیعی در آنجا افزایش یافته است، مورد استفاده قرار گیرند.
همچنین در مدلهای کوچک نیز برای تصفیه فضاهای داخلی (منازل و شرکت ها) در نظر گرفته شده است. در همین راستا، یک دیوار گیاهی نیز برای تمیز کردن هوا با موس هایی به نام "درخت شهر" توسعه داده شده بود که پیش بینی می شود از این نوع دستگاه ها در پروژه های مختلف شهری به طور فزاینده ای استفاده شود تا آلودگی شهرها کمتر شود.
_________________________________
*مترجم
منبع :
http://golem13.fr/mexique-arbre-artificiel-pollution/
لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز
نظرات