نشست با کشاورزان در راستای طرح تعادل بخشی و احیای منابع آب...
بمناسبت دهه مبارک فجر و آغاز چهل و یکمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران، نشست صمیمی با کشاورزان و بهره برداران روستاهای دوتپه، توپقره،شیخلو، نعلبندان،بلکشیر و ورجوشان از توابع شهرستان خدابنده در راستای طرح تعادل بخشی و احیای منابع آب زیرزمینی و حفظ و رعایت حرایم و بستر رودخانه ها با حضور مهندس اسماعیل افشاری معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای زنجان و مهندس کریم خدایی مدیرامورمنابع آب شهرستان خدابنده و برخی دیگر از کارشناسان منابع آب استان و شهرستان در مسجد فاطمه الزهرا روستای توپقره برگزارشد.به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان،در ابتدای این نشست مهندس کریم خدایی با اشاره به لزوم حفظ و رعایت حریم و بستر رودخانه های شهرستان خدابنده، اظهار کرد: برخی شاید براین باورند که اگر از رودخانه های این شهرستان بهره برداری نکنیم وارد سفید رود شده و از استان خارج می گردد، در صورتیکه این موضوع واقعیت نداشته و هر استان به میزان مشخصی از آورد رودخانه های موجود برداشت می نماید.
خدایی، به روند رسیدگی به پرونده های منابع آب زیرمینی در شهرستان خدابنده نیز اشاره کرد و گفت: از این تاریخ به بعد به صاحبان چاههای کشاورزی که کنتور هوشمند آنها نصب نشده است اجازه بهره برداری داده نخواهد شد.
وی به لزوم تسریع در رسیدگی به پرونده های کمسیون منابع آب زیرزمینی در شرکت آب منطقه ای زنجان نیز تاکید کرد و گفت: از معاون حفاظت و بهره برداری شرکت درخواست داریم برای این موضوع چاره ای اندیشیده شود تا با توجه به تعدد پرونده ها جلسات کمسیون نیز افزایش یابد.
در ادامه، مهندس افشاری با بیان اینکه بارندگی امسال از اول سال آبی98 تا روزسه شنبه مورخ 15 بهمن ماه حدود 150 میلی متر بوده که در شهرستان خدابنده این میزان حدود 215 میلی متر ثبت شده است،اظهارداشت:این میزان بارندگی سال گذشته حدود 200 میلی متر بود که حدود 30 درصد کاهش را نشان میدهد.
وی به مجموع بارندگی ها و آورد رودخانه های استان اشاره کرد و گفت:البته در مجموع نسبت به گذشته 20 درصد وضعیت بارندگیها مطلوبتر است.
افشاری، افزود: در منطقه خدابنده سطح آب زیرزمینی حدود 13 متر پائین آمده که این زنگ هشدار را به صدا در آورده است،اما با همدلی و همکاری کشاورزان و بهره برداران این شهرستان می توانیم با توجه به بارشهای خوبی که داشتیم و مصرف درست و بهینه آبهای زیرزمینی ، از این بحران خارج شویم.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای زنجان، با تاکید بر عدم واگذاری زمینهای بایر و مطلوب این شهرستان به افراد غیر بومی جهت کشت محصولات پر آب بر مثل: گوجه فرنگی،سیب زمینی و هندوانه و ...، عنوان داشت:در خصوص کشت جایگزین بایستی اطلاعات مورد نیاز از سوی متولیان امر در اختیار کشاورزان عزیز قرار گیرد تا از هدر رفت منابع آب زیرزمینی و همچنین سرمایه های انسانی و مادی جلوگیری شود.
وی به اهمیت اطلاع رسانی و آگاهی بخشی نیز اشاره نمود و تصریح کرد: رسالت ما بازگو نمودن حقایق و واقعیت های مربوط به منابع آب و نوع برداشتهای آن می باشد تا کشاورزان و بهره برداران با توجه به منابع آب موجود اقدام به کشت و زرع نمایند.
گفتنی است،در این مراسم مسابقه فرهنگی با عنوان اهمیت منابع آب زیرزمینی، نحوه مصرف آن و کشت جایگزین مطرح شد و به قید قرعه به 3 نفر از دانش آموزان ،3 نفر از دانشجویان و3 نفر از کشاورزان جوائزی اهداء شد.
نظرات