برگزاری دورههای آموزشی برای شهروندان و کارکنان شهرداری
دبیر ستاد مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری کرمان خبرداد:
برگزاری دورههای آموزشی برای شهروندان و کارکنان شهرداری/ ترویج فرهنگ خودیاری و همیاری
دبیر ستاد مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری کرمان از برنامهریزی برای ترویج فرهنگ خودیاری و همیاری در شهر کرمان خبر داد.
فرزاد خضری در گفتوگو با کرمانآنلاین، با بیان اینکه خودیاری و همیاری، نگرش و فرهنگی جهانی است، گفت: برای ایجاد و گسترش این فرهنگ در شهر کرمان، دورههای آموزشی در دو بخش آموزشهای پرسنلی و آموزشهای شهروندی برگزار خواهیم کرد.
وی در خصوص آموزشهای شهروندی، از شناسایی افراد واجد شرایط با همکاری معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری خبر داد و گفت: این افراد در قالب تیمهای چندنفره بهنام «دوام کریمان» که در محلههای شهر کرمان تشکیل میشود، آموزشهای لازم را فرا میگیرند.
دبیر ستاد مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری وظیفهی اصلی این افراد را شناسایی مخاطرات و نقاط ضعف محله دانست و گفت: این افراد آموزشهای لازم را به سایر افراد ساکن در محله ارایه میدهند.
خضری با اشاره به آموزش کارکنان شهرداری گفت: برای ارایهی آموزشهای لازم به کارکنان شهرداری نیز، ابتدا از مناطق پنجگانهی شهرداری حدود 30 نفر معرفی میشوند و در مرحلهی بعد، افرادی از تمام سازمانها و واحدهای زیرمجموعهی شهردرای، برای فرا گرفتن آموزشهای لازم، معرفی خواهند شد.
وی از تشکیل تیمهای واکنش سریع در ساختار شهرداری خبر داد و گفت: وظیفهی اصلی تیمهای «واکنش سریع»، شناسایی مخاطرات و نقاط قوت و ضعف سازمان مربوط به خود است؛ ضمن اینکه این افراد میتوانند در تهیه و تنظیم طرحهای عملیاتی همکاری کنند و درنهایت، آموزشهای لازم را به بقیهی پرسنل ارایه دهند.
دبیر ستاد مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری کرمان به راهاندازی «سیستم فرماندهی حادثه» و «مرکز عملیات استراری» در تمام قسمتهای شهرداری در آینده اشاره کرد و گفت: در این دو ساختار، افراد آموزشهای لازم را فرا میگیرند تا در زمان وقوع حادثه و بحران، در خدمترسانی پیشقدم باشند.
خضری هدف و برنامهی اصلی ستاد مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری کرمان را شناسایی مخاطرات شهری و مدیریت آن دانست و گفت: منظور از مخاطرات، رخدادهایی هستند که خطر محسوب میشود، احتمال وقوع آن زیاد است و روی زندگی افراد اثر میگذارد و زمانی که خسارتهای واردهی ناشی از رخداد، از حدی بیشتر شود و قابل کنترل نباشد، به بحران تعبیر میشود.
وی با بیان اینکه مدیریت مخاطرات نسبت به مدیریت بحران از اولویت برخوردار است، گفت: در حال حاضر، آموزش تمام مقاطع سنی و اقشار جامعه در دستور کار قرار دارد و در مرحلهی بعد، اقداماتی چون رزمایش، انجام مطالعات طرحهای جامع مدیریت بحران و آسیبشناسی و طرح تابآوری اجرا خواهد شد.
دبیر ستاد مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری کرمان افزود: شهر کرمان، زلزلهخیز است؛ ضمن اینکه سیلآبها و آتشسوزیها نیز ازجمله مخاطرات شهری محسوب میشوند؛ بنابراین، باید آسیبپذیری را با مقاومسازی، آموزش و آماده کردن ذهن مردم، کاهش دهیم.
خضری با بیان اینکه فرهنگ و نگرش جهانیِ خودیاری و همیاری در کشورهای پیشرفته رواج دارد، گفت: در این فرهنگ، افراد جامعه با فرا گرفتن آموزشهای لازم، به سطحی از مهارت میرسند که بتوانند در زمان بحران، اول جان خود را نجات دهند و سپس با درک و شناختی که از حادثه پیدا میکنند، شرایط را مدیریت کرده و به خانواده و سایر افراد کمک کنند.
وی افزود: بهطور مثال کشور ژاپن، متعهدانه به این فرهنگ پایبند است؛ چراکه در کشور ژاپن، به دلیل اینکه در زمینهی کاهش آسیبپذیری و خسارت، اقدامات مؤثری انجام دادهاند، خسارت و آسیبپذیری ناشی از زلزله نسبت به ایران کمتر است؛ بنابراین، این اصل مهم، در ایران نیز باید جدی گرفته شود.
مهدیه جعفری
لینک اصل خبر در سایت شهرداری کرمان
نظرات