هشدار نسبت به تبعات مصرف بيرويه شويندهها در مناطق فاقد سيستمهاي تصفيه فاضلاب
مديركل دفترحفاظت و مديريت زيست محيطي آب و خاك سازمان حفاظت محيط زيست گفت: مصرف بيرويه مواد شوينده بهويژه در نقاطي كه مجهز به سيستم تصفيه فاضلاب نيستند ميتواند اثر منفي بر بدنه آبي كشور داشته باشد.
به گزارش «پارما» علي مريدي در گفت و گو با ايسنا ضمن اشاره به اينكه تاثير مواد شوينده بر محيط زيست در نقاطي كه سيستمهاي جمعآوري فاضلاب شهري و روستايي در آنجا وجود دارد متفاوت با نقاطي است كه سيستمهاي تصفيه فاضلاب ندارند، اظهار كرد: در شهرها و روستاهايي كه مجهز به تصفيهخانه فاضلاب هستند اين مواد شوينده جمعآوري و تا حدود زيادي از آلودگي آنها كاسته ميشود.
وي ادامه داد: در مناطقي كه سيستم تصفيه فاضلاب وجود ندارد و فاضلابهاي شهري و روستايي مستقيم وارد رودخانهها ميشود، مواد شوينده ميتوانند آثار تخريبي زيادي بر آب و خاك داشته باشند.
مريدي با بيان اينكه مواد شوينده پايه فسفري دارند و آبهايي كه به آن وارد ميشوند را دچار مشكل ميكنند، گفت: اين مواد اگر وارد آبهاي راكد مانند سدها شوند كاهش كيفيت آب را به دنبال دارند.
مديركل دفترحفاظت و مديريت زيست محيطي آب و خاك سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اينكه طي سالهاي اخير صنعت مواد شوينده تحولات خوبي داشتهاند، تصريح كرد: درحال حاضر سازمان ملي استاندارد و وزارت صنعت بر توليد اين مواد نظارت دارند و مواد افزودني و روشهاي توليد آن بايد در چارچوب ضوابط و استانداردها باشد اما همچنان لازم است كه مواد شوينده با فناوريها و روشهاي جديد ميزان فسفر و ساير مواد آسيبرسان به محيط زيست را كاهش دهند.
مريدي با تاكيد بر اينكه در شهرها و روستاهايي كه سيستم تصفيه فاضلاب ندارند بهويژه مناطقي كه بالادست سدهاي تامين آب شرب هستند مصرف بيرويه مواد شوينده ميتواند مخاطرات محيط زيستي براي بدنههاي آبي كشور به دنبال داشته باشد، گفت: در اين شرايط لازم است كه از مصرف بيرويه مواد شوينده جلوگيري شود.
وي در پايان با اشاره به اينكه برخي تركيبات طبيعي ميتوانند جايگزين مواد شوينده شوند، اظهاركرد: تجزيه مواد طبيعي در طبيعت نسبت به موادي كه تركيبات شيميايي دارند آسانتر است و در نتيجه آسيب كمتري به محيط زيست وارد ميشود.
لینک اصل خبر در سایت اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان
نظرات