اقدامات شهرداری در هفتۀ منابع طبیعی و روز درخت‌کاری

اقدامات شهرداری در هفتۀ منابع طبیعی و روز درخت‌کاری

شهردار کرمان: همکاری دستگاه‌های مربوط برای تأمین آب فضای سبز شهر کرمان ضروری است

کرمان، یکی از شهرهایی است که همواره با مشکل کمبود آب مواجه بوده است، اما علی‌رغم کمبود آب در این شهر، هم‌اکنون فضای سبز شهر کرمان به نسبت جمعیت، وضعیت مناسبی دارد و به گفتۀ معاون خدمات شهری شهردار کرمان، در این شهر به ازای هر نفر، 17.4 مترمربع فضای سبز وجود دارد؛ ضمن این‌که این میزان با تلاش شهرداری کرمان رو به افزایش است.

روز درخت‌کاری و هفتۀ منابع طبیعی نیز فرصت مناسبی برای بررسی وضعیت فضای سبز شهر است که در همین رابطه با شهردار کرمان، معاون خدمات شهری شهردار، شهرداران مناطق پنج‌گانه و مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری به گفت‌و‌گو نشستیم.

شهردار کرمان در گفت‌و‌گویی به مناسبت هفتۀ منابع طبیعی، در خت را دارای مزیت‌های فراوان برای همگان دانست و گفت: درخت در منظرزایی و کنترل آلودگی هوا، نقش بسزایی دارد؛ ضمن این‌که در حافظۀ تاریخی مردم می‌ماند و مردم با درختان شهر، رابطۀ عاطفی برقرار می‌کنند.

سیدمهران عالم‌زاده افزود: رسالت همۀ ما این است که این نعمت خدادادی را پاس بداریم و در حفظ و نگهداری آن بکوشیم.

وی با بیان این‌که فضاهای سبز شهری، دارای بازدهی اجتماعی هستند، گفت: مهم‌ترین اثر فضای سبز در شهرها، کارکردهای زیست‌محیطی است که محیطی مناسب برای زیست شهروندان فراهم می‌کند و موجب ارتقای کیفی در زندگی شهروندان می‌شود.

شهردار کرمان از فضای سبز شهری به‌عنوان یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی جوامع نام برد و گفت: مهم‌ترین اثرات فضای سبز در شهرها، کاهش آلودگی هوا، تلطیف هوا و جذب گرد و غبار است.

عالم‌زاده با اشاره به ضرورت توسعۀ فضای سبز در شهر کرمان، کمبود آب را یکی از مشکلات اصلی در این شهر دانست و بر حل این مشکل توسط دستگاه‌های مربوط ازجمله سازمان های آب منطقه‌ای و آب و فاضلاب تأکید کرد.

فضای سبز شهر کرمان به ازای هر نفر 17:4 مترمربع

معاون خدمات شهری شهردار کرمان نیز با بیان این‌که فضای سبز شهر کرمان به ازای هر نفر 17:4 مترمربع است، گفت: این میزان برای شهری مثل کرمان که با کمبود آب مواجه است، سرانۀ مناسبی است.

مهدی نیکویی در خصوص وضعیت درخت‌های بلوار جمهوری‌اسلامی نیز گفت: فاز اول بهسازی فضای سبز بلوار جمهوری‌اسلامی به طول 800 متر از سه‌راهی هوانیروز تا روبه‌روی اداره‌کل ورزش و جوانان استان در حال اجراست.

وی افزود: به‌منظور بهسازی فضای سبز بلوار جمهوری‌اسلامی، خاک بی‌کیفیت و ریشۀ درختان آفت‌زده به عمق یک‌ونیم متر جمع‌آوری می‌شود.

معاون خدمات شهری شهردار کرمان با بیان این‌که پس از جمع‌آوری خاک بی‌کیفیت، مجدد خاک‌ریزی می‌شود، گفت: براساس آزمایشات مرکز تحقیقات کشاورزی، خاک باکیفیتی که مورد تأیید کارشناسان است، جایگزین خاک قبلی خواهد شد.

نیکویی در خصوص بهسازی گلزار شهدا هم گفت: در محدودۀ گلزار شهدا 1661 اصله درختچه و گل کاشته شد.

وی افزود: زیباسازی ورودی جنگل قائم عجل‌الله‌فرجه از سمت گنبد جبلیه نیز در دستور کار است که در این زمینه یک‌سری جعبه‌های گل نصب و درختچه و گل کاشته می‌شود.

معاون خدمات شهری شهردار کرمان با اشاره به نزدیک شدن به ایام نوروز بیان کرد: زیباسازی شهر نیز در دستور کار است که در این رابطه تعدادی گل فصلی خریداری و در نقاط مناسب کاشته می‌شود.

نیکویی در خصوص کمربند سبز شهر کرمان هم گفت: پیش‌بینی اجرای کمربند سبز، 2000 هکتار بوده که تاکنون، 210 هکتار اجرا شده است.

وی افزود: در صورتی که آب مورد نیاز تأمین شود، کمربند سبز گسترش پیدا خواهد کرد.

معاون خدمات شهری شهردار کرمان در عین حال از واکاری کمربند سبز خبر داد و گفت: واکاری کمربند سبز در دستور کار قرار است و حدود 3000 اصله درخت در کمربند سبز کاشته خواهد شد.

ضرورت نیاز فضای سبز شهر کرمان به سهمی از پساب فاضلاب

در ادامه، مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری بر ضرورت نیاز فضای سبز شهر کرمان به سهمی از پساب فاضلاب تأکید کرد و گفت: 30 تا 40 درصد از پساب فاضلاب شهر، باید به‌صورت فاضلاب خام در اختیار شهرداری قرار گیرد، اما متأسفانه به‌طور کامل به بخش صنعت واگذار شده است.

یدالله علیزاده افزود: با توجه به این‌که بخشی از آب فضای سبز شهر از چاه‌های خانگی تأمین می‌شود، با گسترش شبکه فاضلاب، بسیاری از چاه‌های آب خشک خواهد شد و با مشکل تأمین آب برای فضای سبز شهر مواجه می‌شویم.

مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری مشکل دیگر فضای سبز شهر کرمان را اجرای ناقص شبکه آب خام در شهر کرمان دانست و گفت: اگر شبکه آب خام کامل اجرا شود، آبیاری فضای سبز توسط آب شرب و حمل آب از طریق تانکرها، حذف می‌شود و دوره آبیاری نیز کاهش می‌یابد؛ ضمن این‌که با اجرای کامل این طرح می‌توانیم فضای سبز شهر را هم توسعه دهیم.

علیزاده افزود: برای اجرای شبکه آب خام، با یکی از شرکت‌ها قرارداد منعقد کرده‌ایم و اکنون، شبکه آب خام در حال طراحی است که در سال آینده آماده می‌شود و در سال آینده می‌توانیم براساس طرح شبکه آب خام، لوله‌گذاری کنیم.

وی ادامه داد: آبیاری غرق‌آبی جنگل قائم عج‌الله‌فرجه هم از دیگر مشکلات است که به‌دنبال استفاده از روش‌های نوین آبیاری هستیم که در صورت تصویب شورای اسلامی شهر کرمان، آبیاری پردیسان قائم عج‌الله‌فرجه به‌صورت زیرسطحی اجرا خواهد شد.

علیزاده بیان کرد: برای اجرای آبیاری زیرسطحی در جنگل قائم عج‌الله‌فرجه، حدود شش‌ونیم میلیارد تومان نظر گرفته شده است.

اقدامات شهرداری‌های پنج‌گانه در زمینۀ توسعۀ فضای سبز

شهرداری منطقه یک شهر کرمان نیز با اشاره به هفتۀ منابع طبیعی و روز درخت‌کاری گفت: در این ایام در مجموع 4230 اصله درخت و درختچه در این منطقه کاشته شده است.

رضا خیاط‌زاده افزود: در محدودۀ این منطقه به مناسبت هفتۀ منابع طبیعی و روز درخت‌کاری، ۱۵۵۰ اصله کاج، 1480 اصله  زبان گنجشک، 1200 اصله عناب تلخ و 900 گل شب‌بو کاشته شد.

شهردار منطقه دو نیز با بیان این‌که تا پایان امسال بیش از 1800 اصله درخت و درختچه در این منطقه کاشته می‌شود، گفت: از این تعداد 815 اصله کاج تهران، 864 اصله زبان گنجشک، 11 اصله کاج کله‌قندی، 10 اصله توت مجنون و مابقی زیتون تلخ هستند.

علی سعیدی افزود: این تعداد درخت در خیابان ستاری، حمزه شمالی، کوچه 9 خیابان اقبال، کوچه 22 خیابان میثم، کوچه 15 خیابان شب‌بو، کوچه 6 بلوار پزشک، کوچه 90 بولوار هوانیروز، یاس یک، بولوار غدیر یک، بلوار جمهوری‌اسلامی (بیمارستان شهید بهشتی) و انتهای پارک علی ضیا کاشته می‌شود.

شهردار منطقه سه نیز با اشاره به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، از کاشت گل در معابر، چهارراه‌ها و میادین این منطقه خبر داد.

رامین امیرمداح افزود: همچنین به مناسبت روز درخت‌کاری، 2000 از انواع درخت کاج تهران، عناب تلخ و زبان گنجشک در بزرگراه‌ها، کمربند سبز و بلوار شاهد کاشته شده است.

وی ادامه داد: هم‌چنین ۵۰۰ اصله درخت زیتون در اختیار شهردارمحله‌های منطقه سه قرار گرفت تا به کمک اهالی، در محله‌های مختلف منطقه کاشته شود.

شهردار منطقه چهار نیز گفت: بیش از ۱۸۴۰  اصله درخت در بلوار ۲۲ بهمن، بلوار ابراهیم خلیل‌الله، بلوار ساوه، خیابان شهید مصطفی خمینی، بلوار امام صادق علیه‌السلام، خیابان ۱۷ شهریور، خیابان سرباز و پل فجر کاشته شده است.

محمدحسین مؤمنی هم‌چنین از کاشت ۲۰۰ عدد درختچه در پردیسان قائم عجل‌الله‌فرجه خبر داد و گفت: هم‌چنین در محدودۀ منطقه چهار بیش از ۵۹ هزار گل شامل گل بنفشه، گازانیا، همیشه‌بهار و شب‌بو کاشته شده است.

شهردار منطقه پنج نیز از کاشت 232 هزار نهال بنفشه در پارک‌ها و مثلثی‌های این منطقه (بافت تاریخی) ازجمله میدان‌های گنجعلی‌خان، توحید، شهدا، باغ‌ملی و پارک‌های ریاضیات، چهارراه بهداری، انقلاب و اکوشهر خبر داد.

علی‌اکبر قطب‌الدینی افزود: هم‌چنین حدود 40 هزار نهال شب‌بو در پارک ریاضیات، چهارراه بهداری، میدان توحید و محوطه کاروان‌سرا کاشته شده است.

وی به کاشت حدود ۱۰۰۰ اصله درخت کاج و زبان گنجشک در معابر منطقه پنج (بافت تاریخی) اشاره کرد و گفت: این درخت‌ها در خیابان ابن سینا، فلسطین، قدس، امام خمینی و شریعتی کاشته شده است.

ضرورت توجه به فضای سبز شهری برای افزایش کیفیت محیط شهر

افزایش جمعیت از یک‌سو، باعث افزایش ترافیک، افزایش حجم زباله تولیدی و افزایش کارگاه‌های صنعتی شده و از سوی دیگر، باعث از بین رفتن درختان و فضای سبز و در نتیجه اختلالات روحی و روانی در انسان می‌شود؛ بنابراین، برای افزایش کیفیت محیط شهر، توجه بیشتر به فضای سبز شهری ضرورت دارد.

فضای سبز به‌عنوان فراهم‌کنندۀ خدمات اجتماعی، لازمۀ کیفیت زندگی بشر و از اجزای مهم توسعۀ پایدار شهری محسوب می‌شود که در این رابطه شهرداری کرمان برای توسعۀ فضای سبز شهری، علی‌رغم تمام مشکلات به‌ویژه کمبود منابع آب، تمام تلاش خود را به‌کار گرفته است؛ بنابراین، ضرورت دارد سایر دستگاه‌ها نیز در زمینۀ توسعۀ فضای سبز شهری به‌ویژه در زمینۀ تأمین منابع آب از طریق واگذاری سهم شهرداری از پساب فاضلاب و آب‌های زیرسطحی، با شهرداری همکاری کنند.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری کرمان

    منبع خبر

    شهرداری کرمان

    شهرداری کرمان

    شهرداری کرمان یک شهرداری در شهر کرمان می باشد

      نظرات