رفع نگرانیها درباره بوستان یاس فاطمی/جابجایی ایستگاه پسماند دارآباد مشکل محیط زیستی ندارد
وی توضیح داد: مسافت انتقال پسماند از محل تولید تا آرادکوه بیش از بیست کیلومتر است و از آنجا خیابانهای ما تنها اجازه عبور خودروهای کوچک حمل ذباله را میدهند استفاده از ایستگاههای میانی اجتنابناپذیر است. ایستگاه دارآباد برای منطقه شمال و شمال شرق تهران دیده شده بود اما به مرور بافت مسکونی اطراف آن مستقر شد و شکایتهایی شکل گرفت.
اکبرپور تاکید کرد: هرچقدر هم که اصول در یک ایستگاه میانی پسماند رعایت شود دستکم مشکل بو را دارد چه رسد به اینکه مشکلی پیش بیاید یا مثلاً خودرویی به ناچار ساعاتی را مجبور به توقف شود. به این ترتیب شکایتهای مردمی خیلی زیاد شد و از شهرداری منطقه یک و سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران پیگیری کردیم که خودشان به رفع مشکل تمایل داشتند و بدین ترتیب جابجایی این ایستگاه در دستور کار قرار گرفت.
رئیس اداره انسانی محیط زیست استان تهران گفت: قرار شد گزینههایی پیشنهاد کنند تا بررسی کنیم که سه مورد را معرفی کردند و با دو مورد اول به دلیل مغایرتهایی که با ضوابط محیط زیست داشت مخالفت کردیم و گزینه سوم پذیرفته شد.
اکبرپور گفت: گزینه نهایی در انتهای بلوار ارتش، جاده لشکرک، بعد از انبار نفت، محل ایل قشقایی سابق واقع شده بود که برای آن مجوز صادر کردیم و ضوابطی را برای کنترل شیرابه و موارد دیگر اعلام کردیم. در صورتی که شهرداری بتواند این شرایط را فراهم کند هم شیرابه کنترل میشود و هم ورودی به آرادکوه کاهش مییابد. این شرایط مورد موافقت قرار گرفته و گفتهاند مرکز تازه تا نیمه امسال راهاندازی خواهد شد.
او در پاسخ به اینکه آیا مجاورت مرکز تازه با بوستان یاس فاطمی مشکلساز خواهد شد یا نه گفت: این مرکز در مجاورت بوستان یاس فاطمی نیست. از گردنه قوچک که به سمت مینیسیتی میروید مرکز در ضلع شمالی جاده لشکرک واقع شده و بوستان یاس با فاصله در ضلع جنوبی واقع شده است. همین الان در محلی که برای مرکز تازه در نظر گرفته شده نخاله و… ریخته شده که با ساخت مرکز، این نخالهها پاکسازی میشود ومشکلات در محل کنونی ایستگاه دارآباد هم رفع خواهد شد.
اکبرپور در پاسخ به اینکه ساخت مرکز تازه با وجود رعایت ضوابط برای محیط زیست یا افراد حاضر آیا در منطقه مشکلی ایجاد خواهد کرد، گفت: در آرژانتین و زنجان هم ما مرکز داخل شهر داریم اما آنجا با امکاناتی که فراهم شده مرکز توسعه یافته و مسقف شده و مشکلات کمتر شده است اما در منطقه دارآباد به هیچ وجه امکان این موضوع به دلیل قیمت بالای زمین وجود ندارد. علیرغم ماهیت ناپاک کار با زباله، از نظر محیط زیست و بهداشت نهایت تلاش انجام میشود تا همه ملزومات رعایت شود اما مرکز تازه اساساً خارج از حریم شهر است سکونتی آنجا وجود ندارد که برای کسی مشکلساز شود.
حمید موسوی، شهردار منطقه یک پیشتر در گفتگو با شهرنوشت، با اعلام اینکه اراضی مجاور بوستان یاس فاطمی برای ایجاد و انتقال این سوله مشخص شده، گفته بود: در مذاکراتی که با مسئولان ارتش انجام شد جای مناسبی پیش بینی شد که به محیط شهری آسیب وارد نکند و دسترسی مناسبی داشته باشد. به زودی و با نظر مثبت ارتش این نقطه آماده ایجاد سوله مرکز زباله میشود.
شهردار منطقه یک با بیان اینکه اعتبارات این جابجایی دیده شده و حداکثر تا پایان نیمه اول سال انجام میشود، ادامه داد: این نقطه از لحاظ تاسیسی مناسب است و علاوه برآن آلودگی و آسیبی به محیط زیست وارد نمیکند. همچنین مرکزی که قرار است ساخته شود مرکز پاک است و تمهیدات بهداشتی و زیست محیطی در آن به صورت کامل رعایت میشود.
بوستان یاس فاطمی که در شمال شرق تهران در بزرگراه شهید بابایی نرسیده به خیابان استخر واقع شده، دارای دو قسمت شمالی متعلق به منطقه یک و جنوبی متعلق به منطقه ۴ است و با وسعت یک هزار و ۴۰۰ هکتار بزرگترین پارک جنگلی تهران به شمار می رود.
زمین این بوستان به دستور مقام معظم رهبری در راستای آزادسازی منابع طبیعی در ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ این محدوده به شهرداری تهران واگذار شد تا به منظور استفاده عموم مردم از طبیعت آن، آماده شود.
لینک اصل خبر در سایت سازمان حفاظت محیط زیست
نظرات