مشکل آبگرفتگی معابر شهر کرمان بررسی شد
با حضور معاون استاندار، شهردار و رییس کمیسیون عمران و حملونقل شورا؛
مشکل آبگرفتگی معابر شهر کرمان بررسی شد
با حضور شهردار کرمان و رییس کمیسیون عمران و حملونقل شورا در دفتر معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان، طرحهای قابل اجرا در زمینه دفع آبهای سطحی شهر کرمان بررسی شد.
به گزارش کرمانآنلاین، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان در این نشست با تأکید بر بهرهبرداری از آبهای حاصل از بارندگی برای آبیاری فضای سبز گفت: میتوان زیر معابر شهر استخر بتنی ایجاد کرد تا آبها جمعآوری و استفاده شود.
مصطفی موسوی آیتالهی متوسط بودجۀ این طرح پیشنهادی را دو میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: در بازده زمانی دو تا سه ماهه میتوان این طرح را اجرا کرد.
شهردار کرمان نیز در این نشست با اشاره به بارندگیهای چند روز اخیر گفت: شهرکرمان از سال 82 تا امسال بارندگی بالای 20 میلیمتر نداشته و تجربۀ بارندگی 35 میلیمتری این چند روز، نشان داد شهر کرمان تابآوری بارندگی تا 40 میلیمتر را دارد و این نقطۀ امیدواری است.
سیدمهران عالمزاده با اشاره به اینکه طرح ساماندهی آبگرفتگیهای شهر کرمان در حال مطالعه است، گفت: در معابر اصلی شهر کرمان 70 نقطه در هنگام بارندگی دچار آبگرفتگی میشود که 10 نقطۀ آن بحرانی است.
شهردار کرمان ورود آب به شهر کرمان از منطقه چهار شهر و خروج آب از منطقه یک را ازجمله مشکلات این شهر هنگام بارندگی دانست و گفت: این آب در سطح معابر جریان پیدا کرده و به خارج از شهر هدایت میشود.
عالمزاده با بیان اینکه آب ناودانهای منازل داخل کوچهها در زمان بارندگی، مشکل آبگرفتگی معابر را حادتر میکند، گفت: خاک شهر کرمان، از نوع خاک رس و نفوذپذیری آب به این نوع خاک سخت است؛ بنابراین، آب باران بهسرعت جذب زمین نمیشود و بههمین دلیل استفاده از چاههای جذبی در معابر شهر، تأثیر زیادی ندارد؛ چراکه چاهها بلافاصله پُر میشوند.
وی با اشاره به پیشنهادهایی ازجمله حفر چاههای متعدد در کوچهها، کانالگذاری در معابر اصلی و اجرای سپتیک گفت: لازم است مشاور نیز پیشنهادهای اولیه ما را بررسی کند.
رییس کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر کرمان نیز در این نشست گفت: برای اجرای طرح دفع آبهای سطحی، بودجه لحاظ شده و مشاور طرح، در حال بررسی و مطالعه است.
محمدجواد کامیاب با اشاره به اهمیت استفاده از روانآبهای سطحی گفت: امروزه در دنیا، مخزنسازی در نقاط مختلف شهرها یک ضرورت است.
وی افزود: هماکنون، ساختار شهر کرمان بهگونهای است که مسیرهای عبور آب، به ساختمان و خیابان تبدیل شده است، اما این مشکل باید حل و نقاط بحرانی اصلاح شود.
ش.ا
لینک اصل خبر در سایت شهرداری کرمان
نظرات