35 درصد از عوارض آلايندگي به سازمان محيط زيست اختصاص يافت
معاون محيط زيست سازمان حفاظت محيط زيست گفت: در قانون بودجه سال 1399، 35 درصد از عوارض آلايندگي به اين سازمان براي اجراي برنامههاي كاهش آلودگي و ممانعت از تخريب محيطزيست اختصاص يافته تا با مشاركت صندوق ملي محيط زيست ، تسهيلات لازم به منظور اجراي برنامه هاي محيط زيستي در سطح ملي و منطقه اي با مشاركت بخش خصوصي در نظر گرفته شود.
مسعود تجريشي، معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست، در اين نشست اذعان داشت: راهكارهاي علمي و فني دانشگاهها و مراكز تخصصي در كاهش آلايندگي صنايع و منابع آلوده كننده و جلوگيري از تخريب محيط زيست، امري ضروريست.
وي با تأكيد بر فراهم شدن زيرساختهاي لازم براي همكاري سازمان حفاظت محيط زيست و وزارت علوم، از پيگيريها و توجه ويژه دكتر برومند، معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم، درخصوص توجه به موضوعات محيط زيستي تقدير كرد.
نقش اثربخش دانشگاههاي كشور در حفظ محيطزيست
تجريشي به نقش مهم و اثربخش دانشگاههاي كشور در حفظ محيطزيست اشاره كرد و گفت: دانشگاه ها از طريق مشاركت در مطالعات بنيادين و كاربردي، مشاورههاي علمي و تخصصي، معرفي فناوريهاي مناسب و سازگار با محيط زيست، تهيه برنامههاي مديريت محيط زيست و كمك به بخش توليدي و اقتصادي كشور با هدف سوق دادن فعاليتها در چارچوب توسعه پايدار كشور و تقليل آلاينده هاي محيط زيست مي توانن به محيط زيست كشور كمك شايان كنند.
معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست، افزود: در قانون بودجه سال 1399، 35 درصد از عوارض آلايندگي به سازمان حفاظت محيط زيست براي اجراي برنامههاي كاهش آلودگي و ممانعت از تخريب محيطزيست اختصاص يافته تا با مشاركت صندوق ملي محيط زيست ، تسهيلات لازم به منظور اجراي برنامه هاي محيط زيستي در سطح ملي و منطقه اي با مشاركت بخش خصوصي در نظر گرفته شود.
توسعه و رونق بخش مديريت و بازيافت پسماندها
وي با بيان اينكه اكنون تنها 2درصد از صنايع به صورت جدي پايش محيط زيست در آنها صورت مي پذيرد، گفت: از اين رو تلاش داريم در آينده سهم پايش محيط زيستي صنايع را به ميزان قابل توجهي افزايش داده و براي تحقق اين هدف از ظرفيت دانشگاهها و مراكز علمي در شناسايي عوامل آلودهكننده و سنجش ميزان آلودگي هاي محيط زيست همراه با ارائه راهكارهاي مناسب براي پيشگيري يا كاهش آلودگي هاي محيط زيست بهره گيري كنيم.
تجريشي با اشاره به فرصتهاي ديگر قانون بودجه سال 1399 بند «و» تبصره 6 بوده كه در آن عوارضي براي فروش كالاهايي كه مصرف آنها پسماند ايجاد ميكند، وضع شده است ، اظهار داشت: استفاده از اين منابع منجر به توسعه و رونق بخش مديريت و بازيافت پسماندها و به حركت افتادن چرخه اقتصادي مناسبي در اين حوزه خواهد شد.
طرح مديريت،پايش و سنجش آلودگي هاي محيط زيست با همكاري وزارت علوم در حال اجرا است
وي با معرفي طرح اجرايي مديريت،پايش و سنجش آلودگي هاي محيط زيست( مپسا ) اعلام كرد: دانشگاهها و مراكز علمي- پژوهشي براي ارايه خدمات مشاورهاي، علمي و معرفي فناوريهاي مناسب و سازگار با محيطزيست به بخش صنايع كه فعاليت كنوني آنها با انتشار آلودگيهايي در محيط زيست همراه است، اعلام آمادگي كردند و در اين زمينه تفاهم نامه همكاري با وزارت علوم درحال اجراست.
محيط زيست با دانشگاهها و مراكز علمي، 19 پروژه مطالعاتي در دست اجرا دارد
تجريشي بيان كرد: در حال حاضر سازمان حفاظت محيط زيست با دانشگاهها و مراكز علمي، 19 پروژه مطالعاتي با اعتباري بيش از 10 ميليارد تومان در دست اجرا دارد.
وي در پايان با اعلام اينكه مقام معظم رهبري همواره در بيانات خويش به حفاظت از محيط زيست تأكيد داشته اند، اظهار خوشنودي كرد: امروزه مردم و مسئولان قوه قضائيه و قوه مقننه نيز همچون دولت نسبت به موضوع حفاظت از محيط زيست توجه ويژهاي دارند. اميد است حفظ محيط زيست به عنوان يك وظيفه عمومي در كشور نهادينه شود.
لینک اصل خبر در سایت اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان
نظرات