اسناد توسعه محله باید مبتنی بر نگاه واقعبینانه ...
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس، رمضانعلی فیضی با اشاره به یکی از دستورکارهای امروز کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر که به موضوع ارائه گزارش عملکرد راهاندازی و فعالسازی دفاتر توسعه محله از زمان ابلاغ تاکنون اختصاص داشت، اظهارکرد: گزارش سازمان بازآفرینی در این نشست، بیشتر معطوف به فرآیند شکلگیری دفاتر و شروع به کار آنها بود.
فیضی با بیان اینکه در این جلسه 4 دفتر توسعه محلات طرق، دروی، آوینی و خلج هم گزارش کوتاهی از عملکرد خود ارائه کردند، گفت: خوشبختانه سند توسعه محله طرق، با توجه به اینکه این دفتر زودتر از سایر دفاتر یاد شده شروع به کار کرده، به مرحله آمادهسازی رسیده است.
وی در ادامه افزود: سایر دفاتر تسهیلگری نیز مشغول تهیه سند توسعه محله خود هستند و در این جلسه، چشماندازها و هدفگذاری های سند توسعه محله و شیوه تدوین و طراحی آنها هم ارائه شد.
رئیس کمیسیون مناطق پیرامونی و کمبرخوردار شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: سند توسعه محله باید براساس فرآیندی تهیه شود که در آن سازمان بازآفرینی، دفاتر تسهیلگری و مناطق شهرداری نقش داشته باشند تا بتوان سندی با قابلیت اجرایی بالا، مبتنی بر نگاه واقعبینانه، واقعیتهای موجود و براساس هدفگذاریهای آتی محلات تهیه کرد و به سمت فاز اجرایی شدن رفت.
فیضی با تاکید بر اینکه سندهای توسعه محله باید حداکثر یک سال پس از استقرار دفاتر تسهیلگری تهیه و ارائه شوند، گفت: این اسناد سپس باید در ستاد بازآفرینی فضاهای شهری استان برود تا در کنار شهرداری، سهم 30 دستگاه متولی دیگر هم لحاظ شود و مشارکت داشته باشند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: تمامی این سندها باید منطق با اسناد بالادستی و سازگار با نظر مشاورین طرحهای تفصیلی باشند و در فرآیند اجرایی شدن آنها، سایر دستگاهها نیز پای کار بیایند.
فیضی با اشاره به لزوم تایید سندهای توسعه محله توسط دستگاه های حاکمیتی، گفت: این تایید موجب میشود درصورت بروز مشکلات فراروی اجرای اسناد، شاهد کارگشایی باشیم و بتوانیم بر مبنای اهداف طراحی شده، توسعه محلات را پیش ببریم.
وی افزود: از این طریق شهروندان زندگی راحتتری خواهند داشت و بخاطر افزایش سرانههای خدماتی، رفاه بیشتری هم برای آنها به ارمغان میآید؛ از سوی دیگر، از حیث کالبدی هم مردم زندگی باکیفیتتری خواهند داشت.
نظرات