روابط عمومیها به عنوان بازوی اطلاع رسانی سازمان، مردم و رسانه ها را آگاه کنند
امیر عبدالرضا سپنجی
، استاد دانشگاه و مدیر روابط عمومی سازمان محیط زیست در گفتگو با شفقنا رسانه ضمن تبریک هفته ارتباطات و روابط عمومی به فعالان این عرصه، می گوید: امیدوارم نقش رسانه و روابط عمومی در کشورمان بیشتر جدی گرفته شود و در جلسات راهبردی و سیاستگذاری آخرین بند و آخرین اولویت بحث اطلاع رسانی و ارتباطات نباشد. لازم است تا به نقش اطلاع رسانی به عنوان یک محور مهم در توسعه توجه شود.
او ادامه می دهد: روابط عمومی ها در بحث همه گیری ویروس کرونا در جهان، به عنوان اصلی ترین بخش سازمان به دلیل سامان دادن به ارتباطات درون و برون سازمانی، اهمیت بالا و اثرگذاری دارند. به عبارتی در فضای درون سازمانی باید بتوانند با آموزه ها و اطلاع رسانی مناسب، همکاران خودشان را در داخل سازمان آگاه کنند و علاوه بر آن به عنوان بازوی اطلاع رسانی سازمان، مسئولیت اطلاع رسانی به مردم و رسانه ها را برعهده بگیرند. بخصوص روابط عمومی وزارت بهداشت که در ایام پاندمی کرونا فعالیتش به صورت مستقیم با کرونا مربوط می شود. در سازمان ما هم اگرچه به صورت مستقیم با اطلاع رسانی کرونا ویروس در ارتباط نبودیم ولی بر بحث های پسماندهای بیمارستانی و عفونی کرونا نظارت داشتیم و نیاز بود که فعالیت هایمان را جهت آگاهی به نهادهای مسئول، رسانه ها و عموم مردم اطلاع رسانی کنیم. بنابراین به طور کلی روابط عمومی ها در بحث های درون و برون سازمانی، در حوزه همه گیری بیماری کرونا نقش بسیار اثرگذاری دارند.
این پژوهشگر حوزه ارتباطات بر لزوم توجه به فرهنگ دورکاری در سازمان ها و نقش رسانه ها و روابط عمومی ها در درونی کردن آن، تاکید می کند و می گوید: با توجه به جمع بندی های سازمان بهداشت جهانی و ستاد مبارزه با کرونا احتمالاً تا یک الی دو سال همواره شاهد همه گیری ویروس کرونا هستیم. به همین دلیل نیاز است تا بحث فرهنگ سازی و آموزش دورکاری جدی گرفته شود. به نظر من رسانه ها و دولت خیلی در این حوزه سرمایه گذاری نکردند. با این حال با وجود امکاناتی چون تلفن همراه، فضای سایبری، شبکه های اجتماعی لازم است تا رسانه ها و روابط عمومی سازمان ها این فرهنگ سازی را انجام دهند که کارشناسان، مدیران ارشد، مدیران میانی و کارکنان سازمان ها بر دورکاری به شکل نهادینه مسلط باشند.
مدیر روابط عمومی سازمان محیط زیست ادامه می دهد: ناگفته نماند در جاهایی ضعف و کاستی وجود دارد و نیاز به حضور فیزیکی کارکنان برای پیشبرد کارها هست. در این دوره آنقدر فعالیت های فشرده داشتیم که نتوانستیم خیلی دورکاری کنیم و ناچار بودیم که با رعایت فاصله گذاری اجتماعی به فعالیت خود در سازمان ادامه دهیم. با این حال سعی کردیم از همه ابزارهای ممکن از جمله؛ شبکه های اجتماعی، پورتال سازمان، پیام رسان های تلفن همراه و …. استفاده کنیم. متاسفانه فیلترینگ که سیاست نهادهای بالا دستی است، دسترسی مردم را به اطلاعات و اخبار کاهش می دهد و نیاز است تا تصمیم گیری ویژه تری برای آن اتفاق بیفتد. چون اطلاع رسانی مناسب نیازمند ابزار خوب و مناسب است.
او می گوید: با تمام این مضایقی که اشاره کردم در این مدت تلاش داشتیم از ابزارهای فضای سایبری جهت اطلاع رسانی و آگاه کردن مردم استفاده کنیم. با این حال به نظرم تفاوت چندانی در حوزه رسانه ای در پیش و حین کرونا نداشتیم و ابزارها همان بودند ولی شاید به دلیل زمان بالای فراغت، مراجعه مردم به شبکه های اجتماعی بیشتر شد. به عبارتی ابزارها تغییر نکرد بلکه میزان کاربرد و بهره مندی از آن ها افزایش پیدا کرد و ما هم در روابط عمومی سازمان تلاش کردیم که از جنبه های مرتبط درباره پیشگیری و پروتکل های بهداشتی کرونا ویروس اطلاع رسانی کنیم.
لینک اصل خبر در سایت سازمان حفاظت محیط زیست
نظرات