آمادگی کامل نیروگاه های برقآبی استان تهران جهت کمک به شبکه برق...

مدیر دفتر تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقه ای تهران از آمادگی کامل نیروگاه های برقآبی استان تهران جهت کمک به شبکه برق سراسری کشور در مصرف پیک تابستان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، " محمد شهریاری" با بیان این مطلب اظهار کرد: نیروگاه های برقآبی جزء نیروگاه های پاک و تجدیدپذیر محسوب شده  و به عنوان یک بنگاه اقتصادی، سهم به سزایی در تامین انرژی مورد نیاز کشور به خصوص در زمان پیک مصرف را دارند.
وی با بیان اینکه شرکت آب منطقه ای تهران با ۹ واحد برقآبی و مجموع ظرفیت نصب شده ۲۶۸.۳ مگاوات و متوسط تولید انرژی سالانه ۴۳۱ هزار مگاوات ساعت ، سهم تولیدی در حدود ۲ درصد نیروگاه های برق آبی را در سطح کشور به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: نیروگاه امیر کبیر با دو واحد ۴۵ مگاواتی، نیروگاه طالقان با دو واحد ۸.۹ مگاواتی در سامانه غرب تهران ، نیروگاه لتیان با دو واحد ۲۲.۵ مگاواتی و نیروگاه کلان با سه واحد ۳۸.۵ مگاواتی در سامانه شرق تهران درخصوص تولید انرژی و کمک به شبکه برق سراسری کشور نقش مهمی را ایفاء می نمایند.
شهریاری افزود: تولید برق در نیروگاه های مذکور  با توجه به شرایط منابع آبی و متناسب با نیاز آبی مصارف مختلف در پایین دست سدها برنامه ریزی می شود و افزایش و یا کاهش تولید از متوسط تولید انرژی سالیانه متاثر از این موضوع خواهد بود.
مدیر دفتر تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقه ای تهران  تصریح کرد: در سال ۹۸ با توجه به وضعیت بی سابقه نزولات جوی و به تبع آن آبگیری مناسب در سدهای امیرکبیر ، لتیان ، لار و طالقان موجب شد برنامه ریزی های تامین آب و تولید برق از سدهای موصوف و نیروگاه های برقآبی مربوطه به نحوی صورت پذیرد که بتوان از حداکثر پتانسیل منابع آبهای سطحی در این زمینه ها بهره برداری کرد.
وی ضمن تاکید بر اینکه در این راستا میزان تولید خالص نیروگاه های تحت پوشش شرکت آب منطقه ای تهران در سال ۹۸ به بیش از ۵۴۷ هزار و ۹۹۵ مگاوات ساعت رسید، ادامه داد: این میزان در مقایسه با تولید سال ۹۷ افزایش ۱۳۲ درصدی داشته است که با توجه به سابقه سال های گذشته یک رکورد به حساب می آید.
شهریاری همچنین یادآور شد: در این خصوص نیروگاه کلان با تولیدخالص ۲۰۷ هزار مگاوات ساعت و افزایش  ۲۴۸ درصد، نیروگاه لتیان با تولیدخالص ۸۶۲ هزار و ۳۹ مگاوات ساعت و افزایش ۱۴۶ درصد، نیروگاه امیرکبیر با تولیدخالص ۱۹۴ هزار مگاوات ساعت و افزایش ۸۰ درصد و نیروگاه طالقان با تولیدخالص ۶۱۲ هزار و ۵۷ مگاوات ساعت و افزایش  ۷۹ درصدی تولید انرژی در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ در جایگاه های اول تا چهارم افزایش تولید قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه ثبت این رکورد را می توان ناشی از عواملی همچون  فراوانی نزولات جوی در سال آبی ۹۸-۹۷ و همچنین افزایش ذخیره آبی و به تبع آن بالا بودن تراز دریاچه و ارتفاع آب سد دانست، اضافه کرد: درمدار بهره برداری بودن واحدهای نیروگاهی با حداکثر توان، آماده به کار بودن همه نیروگاه های تحت پوشش بدلیل انجام تعمیرات اساسی و اورهال واحد ۲ نیروگاه کلان و واحد ۱ نیروگاه امیرکبیر با اعتباری بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریال از محل درآمدهای جاری شرکت و انجام به موقع و موثر عملیات نگهداری و تعمیرات سالیانه واحدهای نیروگاهی را می توان از جمله موارد دیگر این رکورد عنوان کرد.
مدیر دفتر تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقه ای تهران ادامه داد: برنامه ریزی تامین حداکثری نیاز آبی مصارف پایین دست سدها و همزمان برنامه ریزی و افزایش تولید نیروگاه های تحت پوشش،مدیریت و برنامه ریزی مناسب به منظور تولید و همچنین بهره برداری بهینه از واحدهای نیروگاه های برقآبی تحت پوشش نیز از دیگر موارد این رکورد می باشد.
شهریاری عنوان کرد: سهم تولید نیروگاه های شرکت آب منطقه ای تهران در میان تولید کل نیروگاه های کشور و همچنین نیروگاه های برق آبی کشور حکایت از این دارد که با مجموع تولید خالص (درب نیروگاه) ۳۰۹ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۴۷۶ مگاوات ساعت نیروگاه های کشور در سال ۹۸ ، سهم تولید ۵۴۸ هزار و ۵۳۹ مگاوات ساعت نیروگاه های تحت پوشش در میان آنها برابر ۱۷۷ درصد می باشد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: با درنظر گرفتن مجموع تولید خالص ۳۱ میلیون مگاوات ساعت نیروگاه های برق آبی کشور در سال ۹۸ ، سهم تولید نیروگاه های امیرکبیر ، لتیان ، کلان و طالقان در میان آنها تقریباً برابر ۲ درصد می باشد.

لینک اصل خبر در سایت شركت آب منطقه‌ای تهران

    منبع خبر

    شركت آب منطقه‌ای تهران

    شركت آب منطقه‌ای تهران یک سازمان دولتی می باشد

      نظرات