اولین نشست وبینار تبیین طرح ملی صیانت از منابع آب و محیط زیست برگزار شد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست ، اسکند امیدی نیا، معاون آموزش و مشارکت های مردمی در این نشست که ۱۷ خرداد از ساعت ۹ الی ۱۲ در دفتر مشارکت های مردمی ومسئولیت اجتماعی برگزار شد گفت: برنامه ملی صیانت از منابع آب ومحیط زیست از آبان ماه سال ۱۳۹۷ در تعامل با دانشکده محیط زیست و معاونت آموزش و مشارکت های مردمی با محوریت دفتر مشارکت های مردمی و مسئولیت اجتماعی، فعالیت اجرایی خود را در سطح پایلوت با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست البرزآغاز کرد.
وی افزود: از ابتدای سال ۱۳۹۸ با برگزاری رویدادهای استارتاپی و کارگاه های آموزشی، دانش اموزان و طرح های منتخب مشخص و ۳۰ دانش اموز مستعد برای شکل د هی واحدهای سفا ( سفیران سبز فن اور ) انتخاب شدند .
امیدی نیا درادامه با اشاره به سند علمی بالادستی برنامه مذکور که در تیرماه ۱۳۹۸برگزار شد گفت: این سند علمی در اولین جشنواره ملی آب به همراه این برنامه رونمایی و به طور فشرده، در دوره های مربی گری اسکرچ محیط زیستی برای ۶۵ نفر از دانش آموزان و دانشجویان منتخب استان البرز برگزار و به دلیل موفقیت سطح پایلوت برنامه، ابلاغیه ورود به سطح میانی طی مکاتبه با ۸ استان سطح میانی ( استان های: البرز، تهران ، کرمانشاه ، هرمزگان ، سیستان و بلوچستان ، گلستان ، مرکزی و قم ) آغاز شد.
معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه ۸ استان سطح میانی ، بالغ بر ۸۰ هزار سفیر سبز برای شرکت در دوره های اسکرچ محیط زیستی معرفی کردند، افزود: آموزش های مجازی، به صورت رایگان ارائه شده است و از بهمن ماه و با موفقیت سطح میانی، به صورت رسمی ابلاغیه ای به تمامی استان های کشور ارسال و جلسات آموزش مجازی برای روسای ادارات آموزش استان های کشور به صورت مرحله ای از اسفند ماه آغاز شد که این امر در سال ۱۳۹۹ نیز درسطح ملی ادامه خواهد یافت.
اسکندر امیدی نیا در ادامه در خصوص تبیین برنامه مذکور و نحوه اجرای آن درسطح ملی به برگزاری سه وبینار آموزشی در هفته محیط زیست با حضور روسای ادارات آموزش ومشارکت های مردمی اشاره کرد و افزود: اولین جلسه این وبینار در روز شنبه ۱۷ خرداد با حضور محمدرضا فرزانه مجری برنامه و کارشناسان دفتر مشارکت های مردمی ومسئولیت اجتماعی برگزارشد.
در ادامه این نشست اسکندر امیدی نیا گفت: این برنامه دستاورد دانشگاه های معتبر دنیا ست، حال باید ببینیم چگونه میتوان این دستاورد دانشگاههای معتبر دنیا را با رویکرد فن آوری سبز توسعه داد.
آقای فرزانه مجری طرح وشرکت های دانش بنیان با تلاش هایشان سعی کردند تا این تجربه جهانی را با رویکرد فناوری های محیط زیستی بومی سازی کنند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: به کرات می گوییم محیط زیست متعلق به آیندگان است، کودکان برمبنای نرم افزار موجود می توانند مباحث محیط زیستی را به خوبی یاد بگیرند، فرصت مغتنمی است که با یکدیگر وبا کمک ابزارهای دور و مجازی بتوانیم این دوره ها را به نحو مطلوب ارایه دهیم.
امیدی نیا با اشاره به اینکه برنامه صیانت از منابع آب ومحیط زیست هیچ گونه هزینه ی نقدی برای سازمان محیط زیست نداشته است، گفت: با کمک آقای دکتر فرزانه وتیمشان این موضوع در کشور جا افتاده است، که انشااله بتوانیم با تمرکز بر فن آوری های سبز پیش برویم .
وی ضمن تبریک به مناسبت هفته ی محیط زیست، با اشاره به اینکه نگاه هفته ی محیط زیست، شعار هفته ی محیط زیست وجهش تولید در چارچوب محیط زیست وتوسعه پایدار است گفت: در صورتی می توان چالش های محیط زیستی را مدیریت کرد که ابتدا بتوانیم برای نیازهای بشر پاسخ های خردمندانه و منطقی داشته باشیم.
کاربست فناوری های نوین در چارچوب توسعه پایدار از رسالت های تک تک ما دوستداران محیط زیست است تا انشااله با یاری یکدیگر بتوانیم از این فناوری ها حداکثر بهره مندی را داشته باشیم
سپس محمدرضا فرزانه مجری طرح ضمن پرداختن به سابقه اجرای طرح ملی صیانت از منابع آب ومحیط زیست طی یکسال ونیم اخیراظهار داشت: تجارب بین المللی نشان می دهد که بهترین واثربخش ترین بخش در خصوص مشارکتهای مردمی تمرکز بر نسل جدید به ویژه دانش آموزان ودانشجویان است، برای تحقق این امر، مهم ترین مسئله این است که ما آموزش های مناسبی را چه در سطح ارتقاء دانش کارشناسان دفاتر آموزش استانها ومهم تر برای ورود دانش آموزان و دانشجویان به این عرصه ی مهم ارائه کنیم.
فرزانه در خصصوص ایجاد مرکز ملی نوآوری محیط زیست گفت: ما قصد داریم با کمک مدیریت فن آوری معاونت علمی ریاست جمهوری یک مرکز ملی نوآوری محیط زیستی را ایجاد کنیم که این مرکز مسئولیت هدایت شتابدهنده های محیط زیستی را به عهده داشته وشتابدهنده های محیط زیستی در استانها نقش هدایت واحدهای سفا را خواهند داشت.
ایشان در ادامه افزود: به لطف خدا تاکنون ۳ واحد سفا موفق از طریق این برنامه به کشور معرفی شده اند و ضمن حمایت از این واحدها برای تداوم فعالیتهای آنها امیدواریم به مرحله ای برسیم که واحدهای سفای زیادی دراستان ها داشته باشیم واین واحدهای سفا پیشگام شوند که شتابدهنده های محیط زیستی در استانها ایجاد شود تا بقیه دانش آموزان ودانشجویان نیز به این عرصه مهم ورود کند.
لازم به ذکر است، اطلاعات تکمیلی برنامه ملی صیانت از منابع آب ومحیط زیست در وبسایت رسمی این برنامه به نشانی IWF-COE.ir به صورت پیوسته مستند سازی شده ودر اختیار علاقمندان است.
این اطلاعات شامل مصاحبه ها، تجارب استانی، واحدهای سفا موفق (استارتاپهای موفق)، شتابدهنده های محیط زیستی، رقابتها، جشنواره ها ورویدادها است.
در ادمه محمد رضا فرزانه به رفع ابهامات و مشکلات مربوط به طرح مذکور با روسای محترم ادارات آموزش ومشارکت های مردمی ادارات کل استانی حاضر درجلسه پرداخت.
در پایان این نشست مجازی امیدی نیا طی جمع بندی مباحث مطروحه گفت: رویکرد برنامه صیانت از منابع آب ومحیط زیست از مردم، با مردم و برای مردم است و فارغ از اعتبارات ، تمرکز بر روی پتانسیل های اجتماعی است.
گفتنی است، این وبینار طی ۳ نشست مجازی در تاریخ های ۱۷، ۱۹و ۲۱ خرداد ماه سال جاری برگزار می شود.
نظرات