پایش کیفیت آب آشامیدنی مازندران در 12 آزمایشگاه فعال
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، "مجید عبدالهی" اظهار داشت: تأمین، تصفیه و توزیع آب آشامیدنی سالم و گوارا در شرایطی که مصرف آب به دلایل مختلف نظیر گرمای هوا، شیوع برخی بیماریهای همهگیر (شیوع بیسابقه ویروس کرونا) و احتمال شیوع وبا از طریق آب و غذا به ویژه در فصول گرم سال افزایش مییابد، کاری بسیار حساس و هزینهبر است در همین راستا متناسب با افزایش مصرف آب و همزمانی آن با تشدید گرمای هوا، شرکت آبفای استان با 12 آزمایشگاه فعال و بهکارگیری بیش از 40 نفر از پرسنل متخصص که در سه سال متوالی موفق به اخذ گواهینامه تخصصی مدیریت کیفیت آزمایشگاهی شده، کیفیت آب را به صورت مستمر مورد پایش قرار میدهد.
وی افزود: انجام عامل کلرسنجی روزانه درشبکه توزیع و مخازن ذخیره آب، عامل کیفی میکروبی به صورت ماهانه بر روی منابع مخازن آبی و شبکه توزیع آب همچنین عامل کیفی فیزیکی وشیمیایی آب به صورت سالانه و سایرعامل های کیفی نظیر آنالیز فلزات سنگین، سموم آلی، عوامل پرتو زا (اشعه آلفا، بتا و اورانیوم و رادون) از مهمترین موارد پایش کیفیت آب استان است.
عبدالهی ادامه داد: با توجه به گردشگر پذیر بودن استان مازندران و حضور جمعیت شناور علاوه برجمعیت ثابت در این استان که موجب افزایش چشمگیر مصرف آب شده، پاسخگویی به نیاز این جمعیت عظیم، برداشت آب از منابع آب زیرزمینی را فزایش داده است و همزمان با رشد تولید آب در استان، شاهد افت سفره ها و منابع آب زیرزمینی هستیم و این افزایش برداشت آب مشکلاتی را درکوتاه مدت و دراز مدت نظیر نفوذ آب های شور، افزایش سختی آب، افزایش املاح معدنی زمین زاد موجود در آب همانند "آهن و منگنز" ایجاد خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران افزود: این مرکز از طریق تحلیل گزارش کیفی استخراج شده در طول دوره پنج ساله و 10 ساله و به منظور کنترل و حفظ کیفیت آب و حتی تأثیرپذیری منابع آب از عوارض زیست محیطی، برنامه های گسترده ای را در دستور کار قرار داده است که پیاده سازی برنامه ایمنی آب به شکل گسترده در سطح استان (به عنوان ابزار تخصصی در ایجاد مدیریت یکپارچه با نگاه ویژه به مقوله کیفیت آب) برای پایش منابع آبی از نقطه تحویل تا نقطه مصرف و حفظ آن منابع برای آیندگان و نیز تدوین پروژه های بهبود کیفیت آب در راستای خدمت رسانی مطلوب به مردم از جمله این برنامه هاست.
وی در پایان صرفه جویی در مصرف آب را استفاده صحیح از منابع آبی و حفظ آن برای نسل آینده خواند و گفت: از تمامی مشترکان تقاضا می شود در هفته صرفه جویی در مصرف آب با توجه به تشدید گرمای هوا، مدیریت مصرف را رعایت کنند تا در استمرار خدمات رسانی بهینه وقفه و خللی ایجاد نشود.
لینک اصل خبر در سایت وزارت نیرووی افزود: انجام عامل کلرسنجی روزانه درشبکه توزیع و مخازن ذخیره آب، عامل کیفی میکروبی به صورت ماهانه بر روی منابع مخازن آبی و شبکه توزیع آب همچنین عامل کیفی فیزیکی وشیمیایی آب به صورت سالانه و سایرعامل های کیفی نظیر آنالیز فلزات سنگین، سموم آلی، عوامل پرتو زا (اشعه آلفا، بتا و اورانیوم و رادون) از مهمترین موارد پایش کیفیت آب استان است.
عبدالهی ادامه داد: با توجه به گردشگر پذیر بودن استان مازندران و حضور جمعیت شناور علاوه برجمعیت ثابت در این استان که موجب افزایش چشمگیر مصرف آب شده، پاسخگویی به نیاز این جمعیت عظیم، برداشت آب از منابع آب زیرزمینی را فزایش داده است و همزمان با رشد تولید آب در استان، شاهد افت سفره ها و منابع آب زیرزمینی هستیم و این افزایش برداشت آب مشکلاتی را درکوتاه مدت و دراز مدت نظیر نفوذ آب های شور، افزایش سختی آب، افزایش املاح معدنی زمین زاد موجود در آب همانند "آهن و منگنز" ایجاد خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران افزود: این مرکز از طریق تحلیل گزارش کیفی استخراج شده در طول دوره پنج ساله و 10 ساله و به منظور کنترل و حفظ کیفیت آب و حتی تأثیرپذیری منابع آب از عوارض زیست محیطی، برنامه های گسترده ای را در دستور کار قرار داده است که پیاده سازی برنامه ایمنی آب به شکل گسترده در سطح استان (به عنوان ابزار تخصصی در ایجاد مدیریت یکپارچه با نگاه ویژه به مقوله کیفیت آب) برای پایش منابع آبی از نقطه تحویل تا نقطه مصرف و حفظ آن منابع برای آیندگان و نیز تدوین پروژه های بهبود کیفیت آب در راستای خدمت رسانی مطلوب به مردم از جمله این برنامه هاست.
وی در پایان صرفه جویی در مصرف آب را استفاده صحیح از منابع آبی و حفظ آن برای نسل آینده خواند و گفت: از تمامی مشترکان تقاضا می شود در هفته صرفه جویی در مصرف آب با توجه به تشدید گرمای هوا، مدیریت مصرف را رعایت کنند تا در استمرار خدمات رسانی بهینه وقفه و خللی ایجاد نشود.
نظرات