تحریم‌ها باعث افزایش گازهای گلخانه‌ای می‌شوند

تحریم‌ها باعث افزایش گازهای گلخانه‌ای می‌شوند


برنامه «روزنه» با موضوع کربن‌دی‌اکسیدها و گرمایش زمین، در ارتباط تلفنی با دکتر سید شفیع موسوی (مسئول بخش تحقیقات حفاظت از لایه ازن سازمان حفاظت محیط زیست) از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.
شفیع موسوی در مصاحبه تلفنی با برنامه «روزنه» با اشاره به انواع گازهای گلخانه‌ای، گفت: «دی‌اکسید کربن» به نسبت سایر گازهای گلخانه‌ای تاثیر بسزایی در محیط زیست دارد و در طول تاریخ اقلیمی زمین نقش مهمی را در کنترل دمای کره بر عهده داشته است.
وی افزود: گاز «دی‌اکسید کربن» در سیاره‌های غیر از زمین کاربرد دارد و برخی اوقات حتی تا ۵۰۰ درجه سانتی‌گراد گرمایش ایجاد می‌کند.
مسئول بخش تحقیقات حفاظت از لایه ازن سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به شروع فصل تابستان، توضیح داد: کولرهای گازی مصرف برق بسیار زیادی دارند و به نیروگاه‌های برق فشار می‌آورند و همین موضوع باعث می‌شود تا گازهای گلخانه‌ای روند افزایشی داشته باشند.
وی با اشاره به این که تعداد کولرهای گازی روز به روز بیشتر می‌شوند، عنوان کرد: نیروگاه‌های مختلف باید نیاز کولرهای گازی را از منبع انرژی‌های پاک و یا آب تامین کنند و از این طریق تولید «دی‌اکسید کربن» را به حداقل برسانند.
شفیع موسوی با اشاره به تاریخ گرمایش کره زمین، اظهار داشت: ۳ تا ۵ میلیون سال گذشته گرمای زمین ۳ درجه از وضعیت فعلی گرم‌تر بود و به مرور طبیعت میزان گرما را به تعادل رساند.
وی با اشاره به این که در حال حاضر میزان گرمای زمین ۱۵ درجه سانتی‌گراد است، عنوان کرد: افزایش و کاهش دمای زمین به واسطه دخالت طبیعت در کره به تعادل می‌رسد.
این مسئول حوزه محیط زیست با اشاره به انقلاب صنعتی، توضیح داد: فعالیت‌های بشر در قالب انقلاب صنعتی باعث شده تا دمای کره زمین به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش پیدا کند.
وی تاکید داشت: متاسفانه میزان «دی‌اکسید کربن» موجود در کره زمین در چند دهه‌ی اخیر از۲۸۰ PPM  به حدود ۴۰۰ PPM رسیده است.
به گفته موسوی، این حجم از افزایش «دی‌اکسید کربن» در کره زمین باید در طول چند میلیون سال اتفاق می‌افتاد.
وی با بیان این که جنگل‌ها و اقیانوس‌ها مراکز جذب «دی‌اکسید کربن» هستند، توضیح داد: در چند دهه‌ی اخیر بشر مدام در حال جنگل‌تراشی بوده است و با فعالیت‌هایی از این دست به تخریب محیط زیست و افزایش گازهای گلخانه‌ای کمک کرده است.
مسئول بخش تحقیقات حفاظت از لایه ازن سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به سهم کشورهای مختلف در تولید گازهای گلخانه‌ای، عنوان کرد: در ارزیابی سهم کشورها برای تولید گازهای گلخانه‌ای ایران در رتبه ۷ دنیا قرار گرفته است.
وی با بیان این که آمریکا و چین بیشترین میزان گاز گلخانه‌ای را تولید می‌کنند، ادامه داد: ایران حدود ۶۴۸ میلیون تن گاز گلخانه‌ای منتشر می‌کند.
شفیع موسوی اضافه کرد: در بازه زمانی ۱۰۰ سال اخیر – بعد از انقلاب صنعتی – ایران نقش بسیار اندکی را در تولید گازهای گلخانه‌ای داشته است، چرا که اکثر کشورها قبل از انقلاب صنعتی در تولید و افزایش این دست از گازها فعالیت می‌کردند.
وی تاکید داشت: با توجه به تحریم‌هایی که الان به کشور اعمال شده‌اند، کشورهای توسعه یافته نمی‌توانند برای تولید کمتر گازهای گلخانه‌ای انتظار زیادی از ایران داشته باشند، چرا که بخشی از فعالیت‌های کاهش گاز‌های گلخانه‌ای به استفاده بهینه از انرژی‌های پاک مربوط می‌شوند.
مسئول بخش تحقیقات حفاظت از لایه ازن سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اگر تحریم‌های ایران حذف شوند، ما می‌توانیم تا سال ۲۰۳۰ انتشار گازهای گلخانه‌ای را به مقدار لازم کاهش دهیم.
وی با اشاره به این که ما باید در مسیر توسعه انرژی‌های پاک قرار بگیریم، گفت: دانشگاه‌ها و صنایع ما باید بتوانند به طور خودساز مشکلات موجود در مسیر انرژی‌های پاک را برطرف کنند.

لینک اصل خبر در سایت سازمان حفاظت محیط زیست

    منبع خبر

    سازمان حفاظت محیط زیست

    سازمان حفاظت محیط زیست یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات