بافت گردی بدون حفظ اصالت های هنر و معماری گذشته معنا ندارد
مهدی هوشمندی نژاد در گفتگو با برنامه بوم گردی #صبح_سیلک بیان کرد: اصرار برخی از ساکنین بافت تاریخی به استفاده از مصالح معماری مدرن در نماکاری ها از ارزش بصری بافت می کاهد.
وی خاطرنشان کرد: در گوشه هایی از بافت تاریخی کاشان مثل کوی سنگ پولوی در محله سوریجان، تکریم و بزرگداشت انفاق و نوع دوستی کسبه یا معتمدین با سنگ بنای یادبود به چشم می خورد.
مدیرعامل شرکت عمران و احیای بافت فرسوده، پویایی بافت تاریخی هفتاد هزار مترمربعی محله سوریجان به عنوان یکی از محلات فعال کاشان قدیم در عرصه نساجی سنتی را یادآور شد و افزود: از ویژگی های شاخص این محله، می توان به وجود نیایشگاه ها و مساجد چهارفصل کوچکی اشاره کرد که به فاصله کوتاه در کنار یکدیگر بنا شده تا شعربافان به آسانی بتوانند در کنار کسب و کار خود به ادای نمازهای واجب یومیه و مناجات با معبود بپردازند.
به گفته این محقق، ثبت ملی مهارت پخت گوشت لوبیا سرکه شیره محله سوریجان در فهرست آثار معنوی کشور در سال های گذشته به عنوان یکی از ارزش هایی است که می تواند در توسعه گردشگری مذهبی در ایام محرم مورد توجه قرار گیرد.
هوشمندی نژاد با اشاره به وجود مشاهیر و بزرگان کاشان در محور تاریخی سوریجان عنوان کرد: قاضی اسدالله که در میدانی به همین نام مدفون شده از علما، عرفا و شعرای بزرگ کاشان در عهد صفوی بوده و در شخصیت بالای این قاضی شرع همین بس که در اثر رسیدن به درجات معنوی از روز وفات خود خبر داشته و در این روز با پای خود به غسال خانه رفته تا بنا بر نقل خود در اشعارش، زحمت دیگران را کم کند.
وی، ویژگی های آب انبارهای عصر صفوی در بافت تاریخی کاشان را تبیین کرد و گفت: آب انبارهای عصر صفوی کاشان معمولا در قسمت تحتانی مساجد بنا می شدند که این موضوع اهمیت وقف و توسعه بناهای چندمنظوره را در عصر صفوی نشان می دهد و در ابتدای محله سوریجان از سمت میدان قاضی اسدالله یکی از این نمونه آب انبارها قرار دارد.
لینک اصل خبر در سایت شهرداری کاشان
نظرات