سهم خراسان رضوی از طرح انتقال آب از دریای عمان 120 میلیون متر مکعب...
مجری مطالعاتی طرح انتقال آب از دریای عمان با اشاره به اینکه حداکثر ظرفیت انتقال آب این پروژه 250 میلیون متر مکعب است، گفت: سهم خراسان رضوی از طرح انتقال آب از دریای عمان 120 میلیون متر مکعب است.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی، علی عبدالهی در خصوص جلسه ای که تحت عنوان پدافند غیرعامل طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور برگزار شد، اظهارکرد: پروژه انتقال آب از دریای عمان یکی از مهمترین پروژه های ملی است و شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی به عنوان نماینده وزارت نیرو مسئولیت مدیریت مطالعاتی این پروژه و تشکیل شرکت های سرمایه گذاری در سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و جنوبی را به عهده دارد.
وی با اشاره به اینکه بیش از 4 سال از فعالیت مطالعاتی این پروژه می گذرد تا مجوزهای لازم را در اختیار شرکت های سرمایه گذاری قرارگیرد، گفت: این پروژه جزو حساس ترین پروژه ها است و در این زمینه مجوز و موافقت سازمان پدافند غیر عامل کشور را برای پیشرفت این پروژه کسب کردیم.
عبدالهی با بیان اینکه سایر مجوز هایی مانند تخصیص آب و تصویب مطالعات برای این پروژه دریافت شده است، ابراز کرد: تنها مجوزی که متوجه مسئولیت سازمانی شرکت آب منطقه ای است مجوز زیست محیطی طرح است که این مجوز در بخش معاونت دریایی سازمان محیط کشور دریافت شده است همچنین در بخش ارزیابی زیست محیطی جلسات کارشناسی با وزارت نیرو وسازمان محیط زیست انجام شده و با اخذ این مجوز، از بزرگترین مجوز برداشت آب در قالب شیرین سازی در کشور رونمایی خواهد شد.
مجری مطالعاتی طرح انتقال آب از دریای عمان در خصوص طول این پروژه، گفت: یک هزار و 514 کیلومتر طول خط انتقال این پروژه است که از سواحل چابهار «منطقه رمین» در 60 کیلومتری شرق چابهار این پروژه آغاز و نقطه پایانی آن شهر مشهد است.
وی با اشاره به اینکه تامین آب صنایع از اهداف این پروژه است، بیان کرد: در آینده که نیازهای بیشتری در بحث شرب برای این پروژه احصا خواهد شد این پروژه توسعه خواهد یافت.
عبدالهی با بیان اینکه این پروژه به روش سرمایه گذاری بخش خصوصی باید مدیریت شود، ادامه داد: طی مطالعات اولیه رقم سرمایه گذاری این پروژه در ابتدا 3.9 دهم میلیارد دلار برآورد شده اما این رقم به 2.54 میلیار یورو رسید و شاهد کاهش هزینه در بخش اجرایی بودیم.
مجری مطالعاتی طرح انتقال آب از دریای عمان در خصوص عملیات اجرایی این پروژه، گفت: با توجه به سیلابی که در اواخر سال گذشته در استان چابهار و سیستان و بلوچستان رخ داد همچنین بروز ویروس کرونا در کل کشور کلنگ زنی این پروژه به تاخیر افتاد در صورتی که در حال حاضر این پروژه شرایط اجرایی را دارد.
وی با اشاره به اینکه حداکثر ظرفیت انتقال آب این پروژه 250 میلیون متر مکعب است، ابراز کرد: در فاز اول این خط که سه خط انتقال در فاز اول، دوم و سوم دیده شده، ظرفیت 750 میلیون در نیاز سنجی ها لحاظ شده است.
مجری مطالعاتی طرح انتقال آب از دریای عمان افزود: در فاز اول این پروژه حدود 120 میلیون متر مکعب سهم خراسان رضوی، 60 میلیون متر مکعب سهم خراسان جنوبی و 100 الی 110 میلیون متر مکعب سهم صنایع استان سیستان و بلوچستان است.
عبدالهی با اشاره به اینکه مطالعات پدافند غیر عامل در این طرح طبقه بندی شده است، تصریح کرد: تخلیه مرزهای شرقی کشور، درگیر حاشیه نشینی شدن و خشکسالی منابع آب زیر زمینی تهدید امنیتی برای کل کشور است که این پروژه با اشتغال زایی، فعالیت صنایع و در اختیار قرار گرفتن آب شرب و صنعت به مردم این مشکلات را رفع خواهد کرد.
نظرات