تولید ۵۷ درصد از پلاستیک‌های کشور در مراکز زیرپله‌ای/ وضعیت پلاستیک در ایران بدتر از کشورهای آفریقایی

تولید ۵۷ درصد از پلاستیک‌های کشور در مراکز زیرپله‌ای/ وضعیت پلاستیک در ایران بدتر از کشورهای آفریقایی

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ هفته جهانی بدون پلاستیک بهانه‌ای شد تا این پدیده مخرب که گریبان زمین را چسبیده است و هر روز حیاتی‌ترین قسمت آن یعنی محیط زیست را با چالش‌های جدی مواجه می‌کند، بررسی شود. پدیده‌ای که نخستین بار در سال ۱۸۵۶ مهمانخانه‌های ما شد و در همین مدت زمان نه چندان طولانی به یکی از مدعیان اصلی تخریب محیط زیست بدل شده است. پدیده‌ای که در ایران نیز هر روز به مرحله خطرناک‌تری می‌رسد.

پیام جوهرچی، رئیس گروه پسماند دفتر آب و خاک سازمان حفاظت از محیط زیست، در این خصوص گفت: در حال آماده‌سازی لایحه‌ای هستیم که آن را تقدیم هیات دولت کرده و بواسطه این لایحه که تبدیل به قانون خواهد شد تا حد زیادی تولید و مصرف این ماده مخرب محیط زیست را کاهش دهیم. در این لایحه چند هدف پیگیری می‌شود. نخست استفاده از یک جایگزین مناسب و در وهله بعد فرهنگ‌سازی و آگاهی بخشی و در ادامه دخیل کردن وزارت کشور در این حوزه برای مقابله با مصرف زیاد پلاستیک.


او افزود: وزارت صنعت به سبب ایجاد اشتغال به کارگاه‌های تولید پلاستیک مجوز می‌دهد و به همین دلیل رصد برخی از این کارگاه‌ها به علت زیاد شدن از دسترس این مجموعه خارج شده است.

رئیس گروه پسماند دفتر آب و خاک سازمان حفاظت از محیط زیست تاکید کرد: به علت اینکه ۵۷ درصد مراکز تولید پلاستیک زیرپله‌ای است مقابله با تولید آن و یا کاهش آن سخت است. بنابراین بیشتر هدف این است که در مقصد، استفاده از آن کاهش پیدا کند. این مراکز پروانه بهره‌برداری معتبر ندارند و همین امر سبب شده است تا برای این واحدهای کوچک نتوان محدودیت ایجاد کرد.


جوهرچی با اشاره به برنامه‌ریزی برای کاهش مصرف پلاستیک در مراکز خرید و فروش گفت: در فروشگاه‌های بزرگ کاهش مصرف پلاستیک به‌صورت پایلوت در دستور کار قرار گرفته تا از پلاستیک کمتر استفاده کنند که در این زمینه نیاز به فرهنگ‌سازی داریم. وضعیت پلاستیک در ایران از بسیاری از کشورهای آفریقایی نیز بدتر است زیرا آن‌ها توان تولید را ندارند و به صورت کلی نیز ممنوع کردند.

رئیس گروه پسماند دفتر آب و خاک سازمان حفاظت از محیط زیست تصریح کرد: به علت وجود منابع زیاد نفت در کشور عدم تولید آن در این شرایط سخت است. بنابراین رسانه‌ها باید در خصوص مصرف آن فرهنگ‌سازی کنند و در کنار نهادهای مسئول باشند.


او افزود: مراکز دفن پسماند کشور ما دیگر ظرفیت این میزان تولید پسماند را ندارند و باید در این راستا سریعا اقداماتی در دستور کار قرار گیرد. اگر دولت و مجلس در تبدیل شدن این لایحه به قانون همکاری کنند می‌توان امیدوار بود در مدت ۱۰ سال و در بلند مدت مصرف پلاستیک در کشور کاهش پیدا کند. در مرحله اول نیاز به یک برنامه دو تا پنج ساله است تا جایگزین‌های مناسب برای پلاستیک مورد سنجش و آمایش قرار گیرند.


جوهرچی با اشاره به حجم تولید پسماند در کشور اذعان کرد: پلاستیک برخلاف سایر ضایعات، مشکل حجمی و وزنی ندارد. آنچه که پلاستیک را خطرناک کرده مسئله تجزیه ناپذیری آن است. در تهران روزانه ۷ هزار تن پسماند تولید می‌شود. این رقم در کل کشور ۵۸ هزار تن در روز است و قسمت خطرناک و تجزیه ناپذیر آن‌ها نیز همین پلاستیک‌ها هستند که اگر دولت و مجلس همراهی کنند می‌توان میزان مصرف آن‌ها را در کشور کاهش داد. لینک اصل خبر در سایت سازمان حفاظت محیط زیست

    منبع خبر

    سازمان حفاظت محیط زیست

    سازمان حفاظت محیط زیست یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات