67 هکتار از اراضی تصرف شده در حاشیه رودخانه بشار و مهریان...
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد، آرش مصلح اظهار داشت: کل این اراضی برای اقدامات عام المنفعه نظیر پارک و فضای سبز بدون احداث سازه و ورزش های روباز به شهرداری، اداره ورزش و جوانان در قالب اجاره واگذار شد، که پارک امید به مساحت ۱۰ هکتار در تیرماه سالجاری در همین اراضی کلنگ زنی شد.آزاد سازی 67 هکتار از اراضی تصرف شده در حاشیه رودخانه بشار و مهریان یاسوج
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: از سال 98 تاکنون 67 هکتار از اراضی تصرف شده رودخانه بشار در ساحل راست و چپ توسط آب منطقه ای و با همکاری دستگاه قضایی و نیروی انتظامی رفع تصرف شد .
وی در خصوص جمع آوری کارخانه های شن و ماسه در حاشیه رودخانه بشار گفت: کل کارخانه های شن و ماسه در سنوات گذشته با تصمیم مشترک مدیریت استان و دستگاه های ذی ربط به منطقه دلی بجک بویراحمد منتقل شدند .
مصلح بیان کرد: تعدادی کارخانه شن و ماسه در منطقه وجود دارد که صرفا مجوز برداشت مصالح کوهی دارند و هیچ گونه مجوز برداشت از مصالح رودخانه ای برای آنها صادر نشده و نخواهد شد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای در ادامه گفت: گروه های گشت و بازرسی بصورت مرتب فعالیت ها را رصد کرده و هرگونه برداشت احتمالی کنترل می شود که در سنوات اخیر توقیف دستگاه و همچنین معرفی به مراجع قضایی در پاره ای از موارد صورت گرفته است.
مصلح بیان کرد: با توجه به سیلابی بودن رودخانه بشار و حمل رسوبات، شن، ماسه و قلوه سنگ های رودخانه ای در طول سال نیاز به لایروبی مسیر رودخانه به جهت آبگذری مطلوب نیاز است، که این مورد برای برخی مصالح خاص و تاسیسات حیاتی در قالب مجوزهای محدود و تعیین شده با مختصات دقیق اعلام می شود.
وی گفت: هیچ گونه محوری برای برداشت شن و ماسه در مسیر رودخانه بشار هم اکنون توسط این سازمان صادر نمی شود.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای تاکید کرد: طرح جابه جایی تعداد اندک کارخانه های شن و ماسه فعلی که حتی از مصالح کوهی نیز استفاده می کنند با مدیریت سازمان صنعت معدن تجارت و در قالب کارگروهی با عضویت آب منطقه ای، محیط زیست، منابع طبیعی، امور اراضی، معاون عمرانی استانداری و دیگر مسوولان در حال انجام است.
وی در خصوص نصب علائم هشدار دهنده در حاشیه رودخانه بشار بیان کرد: در طول سال های گذشته نشانه گذاری و نصب علائم بخشی از رودخانه های استان به میزان ۸۵۰ کیلومتر انجام شد، در سال جاری بیش از ۱۰۵ کیلومتر در برنامه بوده و هم اکنون عملیات نقشه برداری با استفاده از پهپادهای پیشرفته پس از اخذ مجوزهای امنیتی شورای تامین در حال انجام است.
معاون شرکت آب منطقه ای استان گفت: در منقطه رجاء شهر یاسوج و روستای دارشاهی عملیات ساماندهی رودخانه در حال اجرا است.
وی با طرح پیشنهادی برای تامین اعتبار جهت نصب علائم هشدار دهنده در تمام مناطق حادثه خیز استان گفت: با توجه به مشکلات اعتباری و چالش های اجرایی آب منطقه ای نهایت اهتمام خود را در خصوص طرح های مزبور انجام داده اما به دلیل وجود ۱۱هزار کیلومتر آبراهه و مسیل و نیز ۱۴۰۰ کیلومتر رودخانه امکان انجام کار در این همه رودخانه وجود ندارد .
لینک اصل خبر در سایت شرکت سهامی مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران
نظرات