جایگزینی پکیجهای دیواری با نوآوری ایرانی
دانشجوی مبتکر ایرانی، مشعل محیط متخلخل با قابلیت کاهش مصرف سوخت و گازهای آلاینده محیط زیست ساخت که به گفته وی، این مشعل را میتوان جایگزینی پکیجهای دیواری و مشعلهای سیستم گرمایشی ساختمانها کرد.
محمد شفیعی دهج، دانشجوی دکتری مهندسی هوافضای دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با بیان اینکه فناوری احتراق در محیطهای متخلخل به دلیل سازگاری با مسایل زیست محیطی و کاهش مصرف سوخت بسیار مورد توجه است، گفت: مشعلهای با محفظه احتراق متخلخل نوع جدیدی از مشعلها هستند که مخلوط سوخت و هوا را در داخل یک محیط متخلخل میسوزانند.
به گزارش بنانیوز به نقل از ایسنا ، وی افزود: عمل احتراق در این مشعلها برخلاف مشعلهای معمولی پیش مخلوط، با شعلههای آزاد انجام نمیشود بلکه به شکل سه بعدی، بدون شعله و در داخل منافذ جسم متخلخل صورت میگیرد.
شفیعی با بیان اینکه فناوری مشعلهای با محفظه احتراق متخلخل یکی از روشهای کاهش مصرف انرژی و کاهش تولید آلودگی است، خاطرنشان کرد: تولید گازهای آلاینده کمتر نسبت به مشعلهای با شعله آزاد و بزرگ بودن چگالی (۱۰ برابر مشعلهای متداول) را میتوان از مهمترین مزایای این سامانهها برشمرد.
برگزیده دوازدهمین جشنواره جوان خوارزمی افزود: گسترش محدوده شعلهوری، گسترش محدوده دینامیکی توان، کاهش حجم مشعل، توزیع یکنواخت حرارت در محفظه احتراق از جمله برتریهای این نوع مشعلها نسبت به مشعلهای معمولی به شمار میرود.
وی ادامه داد: کاهش مصرف سوخت، کاهش گازهای آلاینده محیط زیست و شدت آلودگی صوتی، ارتقای سطح فناوری طراحی و ساخت مشعلها در کشور و ایجاد زیرساخت در راستای طرح هدفمند کردن یارانهها و اصلاح الگوی مصرف از دیگر ویژگی این طرح است.
به گفته شفیعی، این مشعل را میتوان جایگزینی پکیجهای دیواری و مشعلهای سیستم گرمایشی ساختمانها کرد.
این طرح در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد صورت گرفته و توانسته مقام دوم پژوهش های کاربردی دوازدهمین جشنواره جوان خوارزمی را به دست آورد.
نظرات