هدف غایی تسهیلگری اصلاح بافت های ناکارآمد ...
![هدف غایی تسهیلگری اصلاح بافت های ناکارآمد است/شورای شهر حمایت همه جانبه از برنامههای بازآفرینی را در دستور کار دارد هدف غایی تسهیلگری اصلاح بافت های ناکارآمد است/شورای شهر حمایت همه جانبه از برنامههای بازآفرینی را در دستور کار دارد](https://shora.mashhad.ir//parameters/mashhad/modules/cdk/upload/content/news/204090/resized_image47624jpg.jpg)
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهد، محمدرضا حیدری در نشست مشترک با مدیران دفاتر تسهیلگری محلات هدف بازآفرینی با حضور شهردار مشهد با بیان اینکه شورا ارتباط زیادی با دفاتر تسهیلگری دارد، گفت: سازمان بازآفرینی نهاد نوپایی است و در مقایسه با شرایط پیش از سال 96 که تنها ادارهای مربوط به بافت فرسوده بود تحول چشمگیری در این زمینه روی داده است و امروز عزم جدی شورای پنجم در تاسیس و تجهیز این سازمان برای بازآفرینی فضاهای ناکارآمد شهر به خوبی عیان است.
وی دفاتر تسهیلگری را شرکای تخصصی اجتماعی و اقتصادی سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد لقب داد و افزود: به هرحال در آغاز چنین فعالیتی مشکلات وجود دارد اما شهرداری با تعامل و شورا با مصوبات مختلف درپی حل مشکلات هستند. باید توجه داشت که این مصوبات با تلاش و پیگیری های فراوان در مقابل مخالفتهای نهادهای بالادستی به تصویب رسیده و برای تحقق برنامه های بازآفرینی شهر همچنان سخت پای کار هستیم.
حیدری با تاکید براینکه اعتمادسازی و ارتقای سرمایه اجتماعی باید از اصلیترین اهداف دفاتر قلمداد شود، ادامه داد: پیش نیاز اصلاح بافت ها جلب اعتماد عمومی است و بدون آن کاری از پیش نخواهد رفت کمااینکه در قانون برنامه سوم کشور، لزوم بهسازی ده ساله بافتهای فرسوده گنجانده شده بود اما محقق نشد.
رئیس شورای شهر مشهد ضرورت بازآفرینی عام بافتها در ابعاد عمرانی و خدماتی و اجتماعی را مورد توجه قرار داده و اضافه کرد: باید دفاتر تسهیلگری در جلسات کارگروه شهرسازی جهت بررسی طرحهای تفصیلی شرکت کرده و اعلام نظر کنند. در حال حاضر هرماه طرح تفصیلی یک منطقه در شورا مطرح میشود و تا پایان سال تکمیل خواهد شد. لذا این فرصت مناسبی است تا خواسته های عمومی شهروندان ویژه محلات خود از زبان نمایندگان ایشان در دفاتر تسهیلگری شنیده شده و برای تحقق این خواسته ها در طرح تفصیلی جدید مشهد، بررسی ها انجام شود.
حیدری یادآور شد: برای رفع مشکلات و کمبودها و تأمین سرانه های محلات معطل طرح تفصیلی نماندهایم و در محلات مختلف طرح های خاص و ویژه در نظر گرفتیم به عنوان مثال ویژه آبکوه و بافتهای واجد ارزش مصوبات خاص در شورا داشتیم.
وی گفت: شورا آمادگی دارد برای تسهیل برنامهها تمام لوایح شهرداری را در اسرع وقت بررسی کند اما نکته مهم آنست که در رتبه بندی شهرداری مناطق باید شاخص تعامل و همکاری با دفاتر تسهیلگری در نظر گرفته شود. باید بین نهاد شهرداری با دفاتر فضای تعامل را جایگزین فضای تقابل کرد و شاخص این تعامل پیشنهادات دفاتر است.
حیدری با تقدیر از اشراف شهردار به محلات و طرح ها گفت: همین تسلط مدیر ارشد شهرداری به پروژهها و برنامههای بازآفرینی نشاندهنده حساسیت بالای مدیریت شهری به موضوع بازآفرینی است و در کنار احصا و بیان مشکلات و خواستهای شهروندان این مناطق باید به کار اجرایی برسیم.
به گفته رئیس شورای شهر مشهد، برای تحقق این موضوع بازآفرینی باید راههای گوناگون را درپیش گرفت و متکی به یک روش نبود. باید پروژههای الگو و مشوق در دستور کار باشد.
وی در ادامه گفت: برای مشارکت شهروندان در سال جاری مشوقهای خاصی درنظر گرفتیم تا درسال 99 شروع به کار کنند؛ این مشوق ها به سال بعد تسری نمی یابد لذا باید ترغیب شهروندان به آغاز فرآیند اجرایی پروژههای عمرانی در دستور کار باشد.
حیدری همچنین تاکید کرد: کارگزاری اجرای طرحهای توسعه محله باید به دفاتر تسهیلگری واگذار شود تا ابزار تامین مالی آنها مهیا شود. البته باید در چنین جلساتی مدیران مرتبط شهرداری برای پاسخگویی حاضر باشند.
نظرات